Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Üveges bébi ételt adsz babádna...

Üveges bébi ételt adsz babádnak vagy te főzöl neki? Szerintetek melyik jobb?

Figyelt kérdés
2012. febr. 26. 13:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Vegyesen.

Üvegeset akkor adtam neki, ha nem volt időm vagy kedvem főzőcskézni. Szerencsére nem válogatott, mindkettőt elfogadta.

2012. febr. 26. 13:47
 2/20 anonim ***** válasza:

Akinek amelyik kényelmesebb, jobban bele fér az élet viitelébe. Pl egy fözni szeretö anya mindig is saját maga fogja csinálni, aki meg kevésbé szeret fözni, boldog az üvegestöl.

én nem vagyok nagy szakács, és nekünk nincs kertünk, így max a bolti vegyszeres dolgokat tudtam volna megvenni. én csak hippet adtam neki. végig olvastam az üvegeken mit tartalmaznak és a hippnek föleg az elsö hónapokban nem tartalmaz csak a zöldséget+ max rizslisztet. pl nagyon kevés gyümölcshöz ad cukrot. (pl kecskeméti a sima almához cukrot ad)

így 50%-ban föztem és üvegeseztem. majd 1 éve skor felett ez megváltozott, most már kb havi 1-2 alkalommal adok üvegeset neki, mert egyformát eszünk.

2012. febr. 26. 13:47
 3/20 anonim ***** válasza:

Szia.En az elejen uvegest adtam neki korulbelul olyan 3-4honapig.Aztan kulon foztem neki ujabb 3-4honapig,most pedig ha nem tul fuszeres etelt eszunk akkor ugyanazt eszi.Ha megsem akkor uvegest.

Szerintem mindketto jo de a mi foztunk "finomabb".

2012. febr. 26. 13:48
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor melyik, bár jelenleg többször kap üvegeset, mert 1 hétig költöztünk, így se időm, se energiám nem volt főzőcskézni neki.

Ha belegondolok abba, hogy a piacon árult zöldségek között is akad ugyan úgy "rossz" minőségű, mint a bolti zöldségek között is, akkor szerintem a saját főzésű és az üveges étel között sincs nagy különbség.

Egy üveg bébiétel kb. 250-300 forint, ha hús is van benne, akkor drágább.

Vásárolt alapanyagok közül pedig egyszerre több adagot tudok elkészíteni, viszont a lányom napokig nem eszi meg ugyanazt. Tudom, fagyaszthatom is .. csakhogy tele a hűtő fagyasztott bébiétellel. Viszont az időráfordítás + áram - gáz ráfordításban pedig vagy ugyanott vagyok a főzéssel, mintha megvenném vagy többet költök rá.

Ráadásul a lányomnak az a csodás tulajdonsága van, hogy először az üveges (bolti) bébiételt eszi meg és utána azt, amit én főzök.

2012. febr. 26. 13:50
 5/20 anonim ***** válasza:

Én főzök neki, mert az üvegeset nem ette meg. Csak a gyümölcsöst, de attól híg volt mindig a széklete.

Ha van időd, akkor inkább főzz. Az üveges az annyiban jobb, hogy leveszed a polcról és kész. Nem kell főzöcskézni, turmixolni...

2012. febr. 26. 13:55
 6/20 anonim ***** válasza:

Üvegeset. Első gyereknél még főzögettem, pepecseltem az 50-100 gramm kajával..Utána jártam a néniknek a piacon hogy biztos házikertből legyen az alapanyag. Megmondom őszintén, erre most nincs se időm, se energiám se lehetőségem.

A nagyobbaknak ( 3 gyerekem van a legkisebb 7 hós) úgyis főzögetek külön mert persze nem eszik meg ugyanazt amit pl. a férjem. Abból meg a kicsi még úgyse ehet mert vagy tojás vagy tej vagy valami mindig van benne ami pici babának nem való.

Így üvegeset veszek, az legalább biztos bio alapanyagokból van, nem aggódom hogy vajon honnan származik a gyümi, zöldség amit megveszek a nagyobb boltban.

Nagy mélyhűtőm nekem sincs, ráadásul több olyan pép is van ami kiengedve már nem olyan ízű-állagú.

Így üvegeset adok neki, aztán olyan 11-12 hónaposan már úgyis elkezdi azt enni amit a nagyok.

2012. febr. 26. 14:03
 7/20 anonim ***** válasza:

Ha tudsz szerezni bio vagy nem agyontrágyázott földből való alapanyagot, akkor jobb ha te főzöl, mert többfajta állagot és ízt tudsz megkostoltatni vele. Amúgy bébiételből én csak biot veszek, az pedig elég drága, és nincs túl nagy választék, az állaga pedig mindnek tök egyforma, ráadásul sokban van tej is a 6 hósan adhatóak közül, olyat eleve nem veszek meg.

Amúgy eleinte nem tart sokáig neki megfőzni, mert csak felteszed vízbe, aztán amikor megfőtt, akkor összenyomod krumplinyomóval, vagy leturmixolod, ha olyan a zöldség, vagy hús van benne (bár én néha azt is csak összenyomkodom villával, esetleg kicsit megvagdosom késsel). Egyedül a cukorborsó macerásabb, mert azt le kell paszírozni, hogy ne legyen benne a héja (legalább is 8 hós korig)

2012. febr. 26. 14:16
 8/20 anonim ***** válasza:
Az elején üveges kaját adtam az ikreimnek. Amióta megesznek egy egész adagot(ami elég nagy),én főzök nekik. Általában két- három napi adagot előre. Ha nem vagyunk itthon, vagy épp főzős nap lenne, de nem értem rá, akkor üveges kaját esznek.
2012. febr. 26. 14:24
 9/20 anonim ***** válasza:

Én nagyrészt főzök neki. Nekem nem fáradtság megfőzni kis adagot, itthon vagyok, ráérek, belefér bőven az időmbe.

Néha kap üvegeset is, ha valamiért mégsincs időm főzni, vagy ha valami olyan, amit nem tudok kivitelezni. De jobb szeretem amit én csinálok, legalább tudom, mi van benne.

2012. febr. 26. 14:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Vegyesen kapott mindkettő mindenből.

Szerencsére nem voltak válogatósak, mindent megettek. Általában akkor kaptak bébiételt ha valamiért nem nagyon volt időm főzni, vagy mentünk valahova. Mivel van egy szuper piacunk ahol a helyben termelt zöldségeket árulják, így ott be szoktam vásárolni és abból főztem.

2012. febr. 26. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!