Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet kicsit panaszkodni?...

Lehet kicsit panaszkodni? Tudom nincs erre megoldás és előbb utóbb elmúlik, de nagyon nehezen viselem!

Figyelt kérdés
Második gyerek, kislány, 9 hónapos. Sok gyerekes ismerősünk van és sokfelé jártunk már, de ennyire anyás babát én még nem láttam. A személyi szabadságom teljes halálát élem, össze vagyok kötve a kislányommal szinte. Nekem azért szokatlan és fura, mert a fiam sosem volt ilyen anyás és ragaszkodó. Nem hiszitek el, de nemhogy wc-re nem tudok kimenni, de, ha a szoba egyik feléből átmegyek a másikba és szem elől téveszt már elkezd keservesen sírni. Négykézláb teper utánam, bárhol vagyok és "mamamama" felkiáltással zokog. Nem tudok felöltözni, mert áll mellettem és fogja a lábam Semmit, de semmit nem tudok csinálni. Nem hagytam a fiamat sem másra hosszabb időre még a mai napig sem, de mondjuk egy fél órás bevásárlás beleférne, úgy gondolom. Nos, nem megy. Pedig higgyétek el, igyekeztem bevonni nagymamát sokszor csak, hogy legyen itt velünk és játsszon a kicsikkel. Apával csak csak megvan, de egy idő után ül az ajtóban és kesereg, ha nem vagyok ott. Nos, tudom, tudom, hogy ez normális, csak panaszkodni akartam kicsit. Nekem elég lenne az a picike szabadság is, hogy egyedül mehetek wc-re...:) vagy egy zuhany. Hát, remélem ez azért csak jobb lesz!
2012. febr. 24. 14:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Én lányom is ilyen :) Másfél éves, még nem nagyon változott a helyzet. wc-re,tusolni jön velem, de már megvan Apával, Mamával 1-2órát, ha én is otthon vagyok, ha nem...akkor hiszti

17hós, gondolom most van a szeparációs félelme

2012. febr. 24. 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ez nem normális. Tényleg próbáld meg hogy több időt van másokkal és egyre több időre hagyod magára. És ne rohanj mindig ha sír, csak nyugtasd meg a hangoddal, hogy ott vagy, de ne menj rögtön hozzá.
2012. febr. 24. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:

8-9 hónapos korban kezdődik a szeparációs szorongás!Vmelyik babánál kevésbé vmelyiknél nagyon kijön!A te babádnál nagyon kiéleződik ez a dolog!Szerintem idővel el fogja hagyni ezt!Addig meg próbálkozzatol mindíg,hogy mással is el legyen egy kicsit!ne adjátok fel,egy idő után rájön,hogy Anya visszajön attól hogy kikerült a látóteremből!Tudom,hogy nehéz,sok kitartást kívánok de olyankor gondolj arra,hogy kamaszkorában meg ellök magától meg kizavar majd a szobájából mert ciki vagy!

nekem van egy barátnőm egyidősek a gyerekeink(21 hósak)és azt mondja,hogy ő a fia mellől simán kimegy havat lapátolno vagy hátra megy az alsó konyhába ruhákat teregetni egyszóval ott hagyja a lakásban a fiát az meg észre sem veszi,hogy Anya nincs,nem is keresi!Szerintem ez sem jó.....

2012. febr. 24. 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát ez elég húzós dolog.Nekem is van egy ismerősöm,akinek ilyen a kislánya,pedig már 2 és fél éves.Talán annyit változott,hogy most már elvan a mamájával is egy picit/1óra/, az apjával pedig tovább,de ő állandóan dolgozik sajnos.Ez az ismerősöm azt mondja,hogy fokozatosan,de mindig többet-többet kell otthagyni mamával stb.a babát és akkor nem tűnik úgy fel neki a dolog.Mennyit alszik egy nap?Ez idő alatt esetleg nem tudsz elintézni egy-két ügyes-bajos dolgodat?
2012. febr. 24. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináltuk a mamához-apához való szoktatást, hogy ment játszani, amikor odajött hozzám és fel akart volna kéredzkedni, nem engedtem csak leültem mellé a földre és megölelgettem, vagy amikor vasaltam é s csimpaszkodott akkor megsimogattam. Az elején kb 5-10percenként. Most már kitolódott 1-2órára és vasalni tudok :) 1évembe került. De én is úgy vagyok vele, hogy el fog jönni az az idő (nem is olyan sokára) amikor már ciki lesz a puszim. Úgyhogy kiélvezem minden percét az összebújásnak :)

1.voltam

2012. febr. 24. 15:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Játszál vele kukucs játékot, az erősíti a tárgyállandóságot (persze én is tudom, hogy az már 4-6 hónaposan kialakult), talán közben azt is tanulja vele, hogy anya mindig előkerül.

Amúgy meg előbb utóbb ez a korszak is elmúlik.

2012. febr. 24. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:

:) Én sem járok egyedül wcre. Reggel elvonulnék, amíg apjukat nyúzhatnák, hát rámnyit a nagy(2,5) és ott dorbézolnak ketten, a kicsi(1éves)hevesen anyázik közben...

zuhany dettó:)

Aludni van, hogy a fejemen, konkrétan az arcomon akarnak...

Feladtam:) Annyival könnyebb, hogy nálunk elvannak másokkal is.

2012. febr. 24. 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Én picim is ilyen anyás,mondjuk velem van a nap minden percében születése óta,mivel se nagy szülő, se barátnői vagy más segítségem nincsen, apa meg ügye dolgozik egész nap, van hogy mire haza ér már volt fürdetés és babóca alszik nem is találkoznak az nap, mert ha reggel korán megy dolgozni akkor meg még alszik a picur. Szóval nálunk is ez a helyzet, most egy éves és most tartunk ott hogy reggel ha lezuhanyozom már 3 napja türelmesen ül és végig várja, leteszem a szőnyegre viszek be néhány játékot,mondom neki hogy most letusolok és szépen megvárja egy hang nélkül, néha még integet és mosolyog is :). Ez most annyira jó, mert előtte üvöltött és verte a zuhanykabint és attól féltem elcsúszik és megüti magát, úgyhogy inkább nem zuhanyoztam ha ébren volt már... WCre még mi is együtt járunk, a szobából ha kilépek zokog, de ha arrébb megyek már nem, úgyhogy szerintem ahogy okosodik, idősödik jobb lesz, mert most is jobb az előző hónapokhoz képest. Sok türelmet és kitartást neked!
2012. febr. 24. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is a szeparációs szorongás jutott az eszembe. Pont abban a korban van. Kitartást!
2012. febr. 24. 21:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Teljesen normális a viselkedése:). Az én lányom is mindig a sarkamban van vagy a hátamon:))). Nehéz, tudom, de könnyebb, nekem legalábbis sokat segített, hogy sokat olvastam a szepaszorongásról és elfogadtam, hogy ő ilyen. Ha mindig hadakoztam volna begolyóztam volna:).

Nekem sokat segít(ett, már 16 hónapos) a hordozás:)! Bár egyedül nem lehetek, de tudok haladni az itthoni dolgaimmal(remekül lehet takarítani, mosogatni, főzni, teregetni...) hátra kötött babával:)! 9 hónaposan már elég nagy a babád mei- tai- ban való hordozáshoz(nem kell a kendővel bíbelődnöd), szerintem próbáld ki, nagy valószínűséggel segíteni fog. Sőt, sokszor észrevettem, hogy ha rajtam van 1- másfél órát, kielégült a testközelség- igénye és ha leraktam nem éhítozott annyira utánam.

Ha kipróbálnád a hordozást kérdezz nyugodtan, szivesen válaszolok. Nem csak technikai dolgokra gondolok, hanem a szokásos aggályokra a felkapatást, elkényeztetést, mozgásfejlődést... illetően:).

2012. febr. 24. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!