Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Agyhártyagyulladás elleni...

Agyhártyagyulladás elleni védőoltást beadattátok/beadatjátok babátoknak?

Figyelt kérdés

2012. febr. 23. 21:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Fél éves a babám ezért kérdeztem, hogy mennyi idő telik el a két szuri között? (mert ő elvileg kettőt kap majd).
2012. febr. 23. 22:33
 12/22 anonim ***** válasza:
Hmm én is beadattam még bőven egy éves kora elött,de ő 3szor kapott....akkor,hogy is van ez???Amúgy most jön a kistesó,de ő is megkapja mindenképp!
2012. febr. 23. 22:34
 13/22 anonim ***** válasza:
Én egy éves kora után adattam be, így is kettő kellett. Egyet kapott 18 hónaposan, másikat 24. Mivel nem járunk közösségbe annyit még ezért a dokinő azt mondta, hogy nem kell annyira sietnünk, mire jön a közösségbe járás hat. Amúgy 1 hónap különbséggel is adhatják. A lényeg, hogy 2 éves kora előtt váltsátok ki a receptet, mert így 2200 ft körül va, egyébként 6-7000.
2012. febr. 23. 22:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, na akkor itt is nagy a szórás, 1-2-3 oltás? Szerintem érdemes a dokidtól megkérdezni mit ajánl.
2012. febr. 23. 22:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen.Egy eves mar elmult igy egyet kapott.Egy ev alatt 2szuri kell azt hiszem 2 honap kulonbseggel.A prevenar mar benne van a kotelezobe.
2012. febr. 23. 23:25
 16/22 anonim ***** válasza:
Beadattuk.
2012. febr. 24. 07:39
 17/22 anonim ***** válasza:
Mi beadattuk, nem is volt kérdés!
2012. febr. 24. 07:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Pont tegnap kapta meg a kislányom.
2012. febr. 24. 08:04
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerdán kapta meg, semmi mellékhatás nem volt.2484 ft-ot fizettem érte.A gyerekorvosunk kiemelten javasolta!

Én beadatom még a kullancs ellenit is, mert ha végre kijön a jó idő, rengeteget leszünk a szabadban, a hétvégi házunkban.

14 hós, itt a Prevenart a kötelezővel automatikusan megkapják a picik.

Zala megye

2012. febr. 24. 08:54
 20/22 anonim ***** válasza:

"Meningococcus elleni védőoltás:

A Meningococcus C nevű baktérium gennyes agyhártyagyulladást okozhat. Leginkább veszélyeztetettek a rossz szociális körülmények közt élők, de jó életkörülmények mellett is előfordul a betegség. Időközönként zárt közösségekben (gyermekközösségek, laktanyák) járványszerű előfordulás is tapasztalható. Életkor szerint a 2-5 év alatti korosztályban a leggyakoribb az előfordulása, de bármely életkorban kialakulhat. A betegség főleg kisgyermekeknél fokozottan súlyos, az életet veszélyeztető állapotot idézhet elő.

A védőoltás 2 hónapos kortól adható.

- 1 éves kor alatt: 2 oltásból áll a sorozat, melyet 4 hét különbséggel lehet beadni. 1 éves kor után ismétlő oltás szükséges.

- 1 éves kor után: egyetlen oltással kialakítható a kellő védettség, mivel addigra az immunrendszer jóval érettebb, így 1 oltás is erős védelmet alakít ki.

A védőoltás jelen ismeretek szerint 10-15 éves védettséget ad. "

Mi beadattuk, 1 éves kora után, nem akartam sokat szurkáltatni és nem jártunk közösségbe előtte, nagyobb tesó sem volt, hogy elkapja.

Arra figyelj, ha a 2. variációt választod, akkor még 1 éves kora előtt váltsd ki, mert egyébként többszöröse az ár.

2012. febr. 25. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!