Agyhártyagyulladás elleni védőoltást beadattátok/beadatjátok babátoknak?
Szerdán kapta meg, semmi mellékhatás nem volt.2484 ft-ot fizettem érte.A gyerekorvosunk kiemelten javasolta!
Én beadatom még a kullancs ellenit is, mert ha végre kijön a jó idő, rengeteget leszünk a szabadban, a hétvégi házunkban.
14 hós, itt a Prevenart a kötelezővel automatikusan megkapják a picik.
Zala megye
"Meningococcus elleni védőoltás:
A Meningococcus C nevű baktérium gennyes agyhártyagyulladást okozhat. Leginkább veszélyeztetettek a rossz szociális körülmények közt élők, de jó életkörülmények mellett is előfordul a betegség. Időközönként zárt közösségekben (gyermekközösségek, laktanyák) járványszerű előfordulás is tapasztalható. Életkor szerint a 2-5 év alatti korosztályban a leggyakoribb az előfordulása, de bármely életkorban kialakulhat. A betegség főleg kisgyermekeknél fokozottan súlyos, az életet veszélyeztető állapotot idézhet elő.
A védőoltás 2 hónapos kortól adható.
- 1 éves kor alatt: 2 oltásból áll a sorozat, melyet 4 hét különbséggel lehet beadni. 1 éves kor után ismétlő oltás szükséges.
- 1 éves kor után: egyetlen oltással kialakítható a kellő védettség, mivel addigra az immunrendszer jóval érettebb, így 1 oltás is erős védelmet alakít ki.
A védőoltás jelen ismeretek szerint 10-15 éves védettséget ad. "
Mi beadattuk, 1 éves kora után, nem akartam sokat szurkáltatni és nem jártunk közösségbe előtte, nagyobb tesó sem volt, hogy elkapja.
Arra figyelj, ha a 2. variációt választod, akkor még 1 éves kora előtt váltsd ki, mert egyébként többszöröse az ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!