Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Változtatni kéne, akár a...

Változtatni kéne, akár a szoptatás kárára is, de hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Babám 4ésfél hónapos. Már elkezdtük a gyümölcsöket, este kap tápszert. Ezen kívül naponta 8-9 alkalommal szopik. Ez most már nekem kezd egy kicsit, hogy is mondjam, terhes lenni. Alkalmanként 5-10 percet eszik, amivel biztos, hogy nem lakik jól, hiszen alig másfél hónapja még 1 órát evett. Szóval csak cicizik, vagy a szomját oltja. Sosem volt egy nagy evő. Most jutottam el oda, hogy lehet, hogy egoista vagyok, de ezen változtatni kellene. Főleg délután rossz, az ember nem tud semmivel számolni, mikor lesz megint "éhes". A tápot viszont csak este eszi, tejpéppel is próbálkoztunk, az nem ízlett neki. Szerintetek mit csináljak? DE kérem, hogy az "örülj, hogy szoptathatsz" kezdetű kioktatásokat mellőzzétek! Köszi
2009. jún. 6. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én is ebben a cipőben jártam. A kislányom 3 hónapos volt, amikor elkezdtem kitolni az etetési időt, 1 óráról kettőre, majd háromra. Lassan sikerült átállni, azóta sokkal jobban be tudom osztani az időmet. Viszont a rengeteg tejemet szerintem annak köszönhetem, hogy az elején nagyon gyakran szopizott a picikém. Légy türelmes, és menni fog. Üdv.
2009. jún. 6. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyan így vagyok mint te, bár szerencsémre megeszi a tápot napközben is, tescoban vettem Hipp 1-est.

Reggel szopi, rá két órára ismét szopi, majd utánna tápszer, alvás, majd ismét szopi mikor felkel, utánna tápszer, s még fürdetés előtt 5 körül szopi, majd este fürdetés után lefejt tejet kap.

Majd egy egy szopit próbálok gyümölccsel kiváltani, ill. tejpéppel, de mi csak 14 hetesek vagyunk, még megvárom míg betölti a 4 hónapot, s kezdjük. Szerintem próbálj másféle tejpépet, s a főtt burgonyát is próbálhatod az laktatóbb mint a gyümölcs, majd főtt répa, főtt tök, s ezek variálva.

Egyik napról a másikra nem fog leszokni a ciciről, még 1-2 hónap s vége.

Tarthatnak engem is önzőnek, de már nem bírom hogy óránként cicizne, mert egyszerre csak 50-60 akat tud enni, nem termelődik több bármit is csináltam, nem is fogyózhatok, 80 kiló vagyok s 60 voltam, régi ruháim közül semmi sem jön rám, teljesen elasszonyosodtam, melegítőben slamposan járok, ami tetszene csinos ruha térdig ha feljön. Már a párommal is evégett valahogy nem az igazi, nincs kedvem a sexhez, kimozdulni sem, mert csúnyának látom magam, s elborzadok ha tükörbe nézek. :S

2009. jún. 6. 12:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám már születése óta egyfolytában éhes volt. 6 hetesen kezdtünk pótolni, 3 hósan már alig volt tejem. akkor hagytuk abba a szopizást. Előtte másfél óráig "evett", 20-30 percet aludt és ezt csináltuk egész nap. Aztán szerencsére rájött, h. a tápszertől jól lakik. Ilyen kis korban hamar elfelejtette milyen jó dolog is a cicizés. Annyi hátránya lett, h. csak cumival alszik. Kitartás.

6 hós baba anyukája

2009. jún. 6. 12:12
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Remélem tudod, hogy egyáltalán nem egyedi eset a babád, én 5 hónapig 2 óránként szoptattam fél órát, éjjel esetleg 2.5, de ennél többet sosem várt a kicsim, hétvégén hiába tudott volna vigyázni rá a párom, max egy órára tudtam elmenni otthonról, nagyon nehéz dolog ez, most 14 hónapos lesz a kislányom és még napi 6szor szopik, a tízórait hamarosan elhagyjuk és ősszel az uzsi utánit is mert bölcsibe megy, mostmár sokkal nagyobb a szabadságom mint az első időben, de a szoptatás nagyon nehéz is tud lenni lelkileg.Túl azon, hogy szép dolog, és akarom csinálni, mert pl a kicsim 1 éves korában lázasodott be először(akkoris két napig tartott csak), olyan nagy kötöttség, amit már stresszként élek meg. Sokszor fáj, játszadozik, nem akarja abbahagyni, éjjel ülve elalszom, ráadásul nem szedhetek fogamzásgátlót. Eddig egy csomó kaját sem ehettem, mert mindentől megfájdult a hasa, de mindig egy picit jobb és könnyebb ahogy növekszik!!! Tarts még ki, ő alakítani fogja idővel az igényeit.
2009. jún. 6. 12:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam, hogy különleges esetek lennénk, valóban a szoptatás szépsége mellett azért megvannak az árnyoldalak is. A legjobban igazából az zavar, hogy tulajdonképpen nem eszik egy jót, a gyakran keveset elmélet működik nála, ami már tényleg zavaró. De azt sem hinném, hogy jó lenen, ha húznám az időt, jól kiéheztetném. Jó lenne olyan megoldást találnom, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Mindenkinek kitartást kívánok, köszi a válaszokat. Azért az anyaság a legnagyobb meló!!!
2009. jún. 6. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!