Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Használtok/használtatok...

Használtok/használtatok pólyát babátoknál?

Figyelt kérdés

Hagyományosat vagy kókuszpólyát? És miért azt a típust választottátok?

Meddig használtátok?

Ajánlanád-e másnak is? Miért/miért nem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 22. 17:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Az én régi pólyámat használtuk vagy 3 napig,utána meg csak úgy natúrban.Én nem szerettem, a kórházban jó volt,mert ott tényleg nagyon bizonytalan voltam,mivel első gyerek.

Én otthon nem tudtam(mertem)olyan szorosra kötni,fogni nem tudtam benne rendesen,plusz meleg is volt mikor született.szóval hamar elhagytuk,annak ellenére,h én akartam használni.

Szoptatáskor szopipárnánk volt,azt viszont mindenkinek ajánlom,az nagyon jó volt.

2012. febr. 22. 21:57
 22/31 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. febr. 22. 22:21
 23/31 anonim ***** válasza:
Én használtam anno 20 éve a nagylányomnál és most a picinél is. Mindig megnyugodott benne. A kórházban mesélte egy nagyon jó fej csecsemős, aki már elég idős és tapasztalt volt, hogy előfordult vele, hogy éjszaka hívta egy pár napos csecsemő anyukája,hogy a kicsi egyfolytában csak ordít és nem tudnak vele mit csinálni. Mikor odament látta, hogy a kisbaba szinte retteg. Kérte a szülőket, hogy vegyék elő a pólyát, bepólyázta és a baba teljesen megnyugodott abban a percben. Biztonságot ad nekik az első időben.
2012. febr. 23. 09:43
 24/31 anonim ***** válasza:
Én Debrecenben szültem a Klinikán és itt megtiltották(!) hogy bepólyáld. Ezek után itthon már eszembe se jutott. De itt nálunk volt a gyerek egész nap gurulós kocsiba, így nem kellett annyit pakolgatni, mert azért is adnak rá, hogy ha viszik ki szopizni, akkor könnyebben meg fogják őket.
2012. febr. 23. 18:50
 25/31 anonim ***** válasza:

37 éves vagyok!

Anyám mesélte, hogy bepólyálva várta a gyerekorvost a lakásba első látogatásra.

A dokinő megérkezett, kérte, vegye le anyám azonnal azt a pólyát. Anyu levette, és valami orvosi szerszámmal piszkálta arrébb a doktornéni a pólyát és közölte: Erre soha többet nincs szükség, dobja ki, nem jó a gyereknek!

2012. febr. 24. 20:46
 26/31 anonim ***** válasza:
Én nem használtam,nem is hiányzott.Igaz nekem 4 kg-val született a fiam és szerintem kicsit furin nézett volna ki pólyában a kis vasgyúró. :)
2012. febr. 24. 22:48
 27/31 anonim ***** válasza:
Mi sem használtunk...
2012. febr. 24. 23:03
 28/31 anonim ***** válasza:
Igen, használtunk hagyományos pólyát egy pár hétig, nagyon jó volt. A baba mindig megnyugodott benne, kényelmes volt úgy szoptatni is.
2012. febr. 24. 23:12
 29/31 anonim ***** válasza:
Én szerettem volna használni, van kókusz pólyánk is és hagyományos is... de az én kislányom mind a kettőt utálta, így végül nem használtuk. Egyébként szerintem talán a hagyományos jobb, mert a kókuszpólya elég pici, és szerintem nagyon merev az alja a kókuszbetét miatt.
2012. febr. 25. 11:35
 30/31 anonim ***** válasza:

Mi használtunk pólyát az első hetekben, kókuszbetétes és sima is volt, kölcsönbe kaptuk tesóméktól, sógoréktól. Ha felvettem a babát vagy szoptattam, kivettem a pólyából (szopipárnám volt nekem is), inkább csak alváshoz használtam. Most néztem meg az akkori képeket a babámról: a pólya elég laza volt (nem kötözős, hanem cipzáras), simán terpeszben (vagy inkább békapózban) volt benne a lába, miközben aludt. Szinte elveszett a picikém a pólyában... :) Tehát a csípője köszöni szépen, jól van :)

Anyukám és a nagymamám piszkált folyton, hogy miért nincs folyamatosan pólyában a baba, nem is akarták pólya nélkül felvenni az első 2-3 hónapban :)

Tehát nekem jó tapasztalataim voltak a pólyával, de én sem tartanám szorosan bekötve a babát, legyen azért mozgástere. Az egyik nagy előnye, hogy alvás közben is lehet a babát mozgatni, átvinni másik szobába vagy akár pólyástul betenni a babakocsiba, ha kivinnéd a levegőre és jó idő van (a kisfiam nyári baba), anélkül, hogy felébresztenéd.

2012. febr. 25. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!