Hogyan szoktassam le az ujjszopásról?
Kisfiam 2,5 hónapos. Kb. 1 hete rájött, hogy ha nincs cici, akkor az ujját szopja. Nem éhes, szerintem csak ezzel nyugtatja magát. Cumit eddig nem használtunk. Vagy most adjak neki szerintetek? Arról könnyebb lesz leszoktatni esetleg?
Nem tudom mit kéne tennem, nem akarom hogy a szájába vegyen majd mindenféle bacilust az ujjával, majd ha mászni kezd.
Már többször írtam, hogy az ujjszopás némelyik gyereknél sokáig, akár 10 éves korig is megmaradhat. Ezért én igenis átszoktattam. Mindig kivettem a szájából az ujját, mikor bevette. Mikor már mérges volt, hogy nem volt a szájában, akkor ha betettem a cumit, akkor elfogadta.
Tudom, nem minden gyerek szopja az ujját idősebb korában is, lehet csak 1-2 %, de én nem akartam, hogy a lányom 10 évesen is szopja az ujját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!