Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres ügy? Kisfiam 9 hónapos.

Tápszeres ügy? Kisfiam 9 hónapos.

Figyelt kérdés
Sajnos már alig van tejem és szeretném, ha reggel és este tápszert inna (a többi étkezés már ki van váltva). A probléma az, hogy nem akarja. Nem a tápszerrel van a gond, hanem az ivással. Próbáltuk már a cumisüveget, csőrös poharat, sima poharat, de egy-két kortynál nem iszik többet semmiből sem. Ha napközben joghurttal, sajttal, túróval, stb... helyettesítem a tápszer mennyiségét, akkor úgy jó lesz?
2012. febr. 22. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát innia pedig kellene. A folyadék fontos és azt joghurttal nem tudod helyettesíteni. A bevitt energiát és vitaminokat igen, próbáld meg rászoktatni hogy igyon, sokszor kínáld napközben, és te is igyál előtte hogy lássa ez jó, egy idő után el kezd utánozni.

Szóval szerintem nem baj ha tápszert nem issza, mert azt tudod mással pótolni, bár azért még nem ártana neki, de innia mindenképpen kellene.

2012. febr. 22. 08:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Jól írta az első. Valószínű, hogy a tejed még elég folyadékot jelent számára. Ha nem iszik rendes mennyiséget máshogy, akkor még húzd ki a szoptatást, ameddig el nem fogadja a poharat vagy a csőröst. Légy türelmes, ne idegeskedj, lehet, hogy még több idő és gyakorlás kell neki.
2012. febr. 22. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi is ugyan ebben a cipőben járunk...tápszert egyáltalán nem eszi hiába adom bármiből! Én úgy oldottam meg, h tejpépet kap reggel és este ill. 3hét alatt elértem, h folyadékot is igyon csőrös itatóból. Sajnos csak a szentkirályi sütőtök levet hajlandó meginni...kitartás, próbálgasd a csőrös itatót! eElőbb utóbb elfogadja!
2012. febr. 22. 08:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Találtam most egy cikket:

Akkor igyon, ha szomjas

A sokáig szoptató nők gyakran tapasztalják, hogy gyerekük alig iszik valamit, annak ellenére, hogy már bőven falatozik a család asztaláról. Van, aki kétségbeesésében egyéves kor körül próbálja rászoktatni a gyereket a cumisüveg használatára, hátha az segít. Sem ez, sem a többi praktika nem szokta beváltani a hozzá fűzött reményeket, vagyis azt, hogy a gyerek végre "rendesen" igyon. Az igény szerint szoptatott totyogó ugyanis elég folyadékhoz jut az anyatej által, még akkor is, ha édesanyja egyáltalán nem érzi, hogy számottevő mennyiségű teje lenne. A cumisüvegen nevelt gyerekek nem azért isznak döbbenetes mennyiségű teát (gyümölcslét, szörpöt), mert ennyi egy átlagos gyerek folyadékigénye, hanem azért, mert számukra a cumisüvegből való ivás jelenti a megnyugvást - közben viszont kibújófélben levő fogacskáik látják kárát az édes innivalók egész napos szopogatásának. Ha elmegyünk otthonról, akkor sem kell cumisüveg. A legtöbb nagyobbacska csecsemő hamar megtanul inni a sportkupakos üdítős palackból, pohárból vagy szívószállal.

Tipp: Itt az ideje, hogy tápszeres babáknál napi 500 milliliterre csökkenjen a napi tápszeradag. A tejes italok nem szomjoltónak valók! Kínáljunk vizet, ritkábban cukrozatlan gyümölcslét, vagy édesítetlen gyümölcsteát az étkezések után.

2012. febr. 22. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!