A babám 4 hónapos, és 210-230 gramm tápszert eszik meg,3-4 óránként. Sajnos tejem nincs. Nem sok ez egy kicsit?
20:58-as vagyok. Mi 3 hónaposan kezdtük hasonlók miatt, most 4 hónapos és már két étkezést kiváltottunk. Alma (csak valamivel eszi meg) barack, imádja a babám a meggyes gesztenyét, aztán répa, sütőtök, a krumplit sem eszi magában. A tejpép szerintem túl hízlaló, azt általában a rosszul evő babáknak szokták adni az is tápszer alapú. Már kóstoljuk a cukkinit, spenótot. Én nem minden esetben tartom be a hozzátáplálási táblázatot.
Sok sikert.
szia, szerintem azzal kezdd, hogy beszélsz a gyerekorvossal.
próbáld meg kihuzni a negy orat, mert ha 200at befal, akkor azt meg is kell emésztenie, és a tápit nehezebb emészteni, mint az anyatejet.
az én bébim 3 hónapos, nagy baba (nem kövér), 5x eszik 165ot, illetve én az éjszakai étkezést (1 az ötből) most kezdtem el 100ra tenni. Tegnap 180at kapott utolsó kajánál, már nem is ébredt fel éjszaka. De ha hagyom amúgy 230at is simán befalna (tudom, mert utana meg tátog, és cumit adok neki. nem azert mert ehes, hanem mert szeret enni.)
a minimális kajat ugy tudod kiszamolni, hogy testsuly (kg)x 120al (a minimum igenye 100, a maximum 150, ezért én a kettő közt javaslom a 120at), és azt elosztod az étkezések számával. pl az én bébim 6.4 kiló, azt szorzom 120al (az 768, osztom 5el,mert 5x eszik egy nap, az százötvenvalamennyi, tehat egyszeri etkezesnel ennyit kene adnom. én picit tobbet adok neki-165ot.)
A fiam is nagy sullyal szuletett, tapszeres, mindig tobbet kert attol a mennyisegtol, amit a tapszeres dobozon a kora sserint ajanlanak. Gondolom amiatt, mert a dobozon 4 hetes korhoz rendeltek peldaul olyan sulyt, amivel o szuletett. Szoval nekem azt mondta a doki, hogy elsosorban a baba igenyeit figyeljem, utana a doboz szerinti ajanlast, de kor szerint, ne suly szerint. Negy honaposan mar o is 210 ml-t evett nasponta otszor, de meglepo modon az azt koveto masfel honapban nem kellett novelni az adagot, eleg volt neki. Ot es fel honaposan kezdtuk el a hozzataplalast, korabban en nem akartam csak emiatt.
Most hat es fel honapos, reggel eszik 210et, este 240et (tizorai tejpep, ebed zoldseg+hus, uzsonna gyumolcs).
En nem mernem higitani, a hig tapszer hasmenest okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!