Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babám 4 hónapos, és 210-230...

A babám 4 hónapos, és 210-230 gramm tápszert eszik meg,3-4 óránként. Sajnos tejem nincs. Nem sok ez egy kicsit?

Figyelt kérdés
A múlthétig elég volt a 160 gramm, de pár napja evés után folyton sírt, nem bírtam megvigasztalni, csak ha még adtam neki. Ma 230-nál álltunk meg, meg is nyugodott. Remélem nem etettem túl!
2009. jún. 5. 20:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A hozzataplalas tenyleg jo lenne,de ezt szerintem fogja ajanlani a doki is.3-4orankent etetni ekkora mennyiseget,az sok.Ha megkerdezhetem mekkora sullyal szuletett?Mert nekem 6 honaposan volt 7600g es kevesebb tapszert javasolt a doki(pedig csak reggel es este evett)inkabb gyumit es fozeleket.
2009. jún. 5. 21:04
 12/22 anonim ***** válasza:
31%
krumpli ízetlen az alma savanyú , pépet adj este én sinlacot használok.
2009. jún. 5. 21:04
 13/22 anonim ***** válasza:
21.04 Almaval kezd,majd johet a krumpli,sutotok,repa.Adhatsz neki leveket.A tejpepbol inkabb a sinlacot(az izesitettekbe sok a cukor)ebbe is lehet tenni gyumiket.Utana johet a barack,banan,korte.Vagy ha nem te csinalod ott vannak a bebikajak,nagy a valasztek.Eloszor 2-3 kanallal,majd naprol napra noveld az adagot.Felteve ha izlik neki.2het es siman kivaltasz egy etkezest.
2009. jún. 5. 21:11
 14/22 anonim ***** válasza:

20:58-as vagyok. Mi 3 hónaposan kezdtük hasonlók miatt, most 4 hónapos és már két étkezést kiváltottunk. Alma (csak valamivel eszi meg) barack, imádja a babám a meggyes gesztenyét, aztán répa, sütőtök, a krumplit sem eszi magában. A tejpép szerintem túl hízlaló, azt általában a rosszul evő babáknak szokták adni az is tápszer alapú. Már kóstoljuk a cukkinit, spenótot. Én nem minden esetben tartom be a hozzátáplálási táblázatot.

Sok sikert.

2009. jún. 5. 21:15
 15/22 A kérdező kommentje:
21:04-nek. 4650grammal született, és anyatej híjján, már a kórházban a második nap becumizta a 60 grammokat. Milupa milumil HA 1-el kezdtünk, gond nélkül váltottunk a Milumil 1-re. Most még csak azt nyomjuk, de a hétvégén akkor elkezdem a hozzátáplálást :)
2009. jún. 5. 21:22
 16/22 anonim ***** válasza:

szia, szerintem azzal kezdd, hogy beszélsz a gyerekorvossal.

próbáld meg kihuzni a negy orat, mert ha 200at befal, akkor azt meg is kell emésztenie, és a tápit nehezebb emészteni, mint az anyatejet.

az én bébim 3 hónapos, nagy baba (nem kövér), 5x eszik 165ot, illetve én az éjszakai étkezést (1 az ötből) most kezdtem el 100ra tenni. Tegnap 180at kapott utolsó kajánál, már nem is ébredt fel éjszaka. De ha hagyom amúgy 230at is simán befalna (tudom, mert utana meg tátog, és cumit adok neki. nem azert mert ehes, hanem mert szeret enni.)

a minimális kajat ugy tudod kiszamolni, hogy testsuly (kg)x 120al (a minimum igenye 100, a maximum 150, ezért én a kettő közt javaslom a 120at), és azt elosztod az étkezések számával. pl az én bébim 6.4 kiló, azt szorzom 120al (az 768, osztom 5el,mert 5x eszik egy nap, az százötvenvalamennyi, tehat egyszeri etkezesnel ennyit kene adnom. én picit tobbet adok neki-165ot.)

2009. jún. 5. 21:28
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Hű, ekkora súllyal született a babád, egyáltalán nem gáz, hogy ennyit eszik, főként még ha az estéket is végigalussza! Kezdhetsz tényleg hozzátáplálni! (A fiam 3650-nel született, ő is négy hónaposan 200-at evett.) Egyébként engem sem érdekel, mi van a dobozon, nem hagyom sírni, mert éhes és kész. Így nyugodt és kiegyensúlyozott.
2009. jún. 5. 21:41
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A fiam is nagy sullyal szuletett, tapszeres, mindig tobbet kert attol a mennyisegtol, amit a tapszeres dobozon a kora sserint ajanlanak. Gondolom amiatt, mert a dobozon 4 hetes korhoz rendeltek peldaul olyan sulyt, amivel o szuletett. Szoval nekem azt mondta a doki, hogy elsosorban a baba igenyeit figyeljem, utana a doboz szerinti ajanlast, de kor szerint, ne suly szerint. Negy honaposan mar o is 210 ml-t evett nasponta otszor, de meglepo modon az azt koveto masfel honapban nem kellett novelni az adagot, eleg volt neki. Ot es fel honaposan kezdtuk el a hozzataplalast, korabban en nem akartam csak emiatt.

Most hat es fel honapos, reggel eszik 210et, este 240et (tizorai tejpep, ebed zoldseg+hus, uzsonna gyumolcs).

En nem mernem higitani, a hig tapszer hasmenest okozhat.

2009. jún. 5. 21:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
21:41-es vagyok. És a híg tápszerrel az a baj, hogy nem eszi meg a szükséges tápláló mennyiséget csak vizet iszik úgymond. Hülyeség a higítás!
2009. jún. 5. 21:42
 20/22 A kérdező kommentje:
Most este először csak 160 grammot adtam neki normál kanalakkal, a következő 30 gramm is normál volt, az utolsó 20 grammor hígítottam. 3 részletben csináltam, mert azt hittem elég lesz. :) Egyébként mi az első 2 hónapban 1x, a második hónap végén már egyzser sem kelünk fel éjjel. Este becumizza a tápit, és reggel 6-fél 7-ig alszik. Nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott baba, és már jön az első fogunk is. :D
2009. jún. 5. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!