Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumi vagy ököl/ujj?

Cumi vagy ököl/ujj?

Figyelt kérdés

A babóm most fedezte fel a kezét és mostanában "gyakran" tömi az egész öklét a szájába. Cumit nem igazán igényel, max utazásnál, sétánál szoktam lenyugtatni vele. Mik a tapasztalatok, hagyjam, hogy ha igénye van rá, akkor a kezét cumizza, vagy inkább a cumira "szoktassam"?

Van akármelyiknek hátránya?

2012. febr. 20. 21:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az én kislányom alig volt egy hónapos (most 18 hónapos), amikor felfedezte az ujját. Akkor aludta végig először az éjszakát. A cumit nem szerette (a cumisüveg sem kellett neki).

Szerencsére csak elalváskor kell neki. Gyakorlatilag az az álmosság első jele nála, hogy a szájába kapja a hüvelykujját. :D

2012. febr. 21. 14:43
 12/13 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Mint írtam az én kislányom elejétől fogva cumizik,de nálunk nem kellett éjjelente állandóan felkelnem beadni neki a cumit mert sírt a gyerek.Én mindig oda raktam mellé és megtalálta.Az meg hülyeség hogy amelyik gyerek cumizik akkor később falási ingerei lesznek.

2012. febr. 21. 19:59
 13/13 sumergo ***** válasza:
Márpedig igaz, hogy nem minden gyerek tud leszokni az ujjszopásról. Vannak akik igen, de vannak, akik nem. Nekem anno volt osztálytársam is, akit "Szopi"-nak hívtunk, mert még felsős korunkban is bekapta néha az ujját, ha nem figyelt oda. Sajnos a keresztfiam is már harmadikas, de csak úgy tud elaludni, ha szopja a hüvelykujját. Ezért én nem engedem a lányomnak. Szerencsére a cumi is csak addig kell neki, amíg elalszik, aztán már ki is köpi, és nem is keresi többet, alszik nyugodtan. Viszont ő is az ujját szokta a szájába venni, és igenis át lehetett szoktatni a cumira, de persze nem kis meló volt. Hát sok sikert!
2012. febr. 21. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!