Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumi vagy ököl/ujj?

Cumi vagy ököl/ujj?

Figyelt kérdés

A babóm most fedezte fel a kezét és mostanában "gyakran" tömi az egész öklét a szájába. Cumit nem igazán igényel, max utazásnál, sétánál szoktam lenyugtatni vele. Mik a tapasztalatok, hagyjam, hogy ha igénye van rá, akkor a kezét cumizza, vagy inkább a cumira "szoktassam"?

Van akármelyiknek hátránya?

2012. febr. 20. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Cumi: meg tudod mosni, ha koszos. El tudod venni, ha úgy gondolod, hogy most már le kéne szokni. Viszont lehet azt játszani, hogy kiköpöm, anya meg visszahozza, egész éjjel.

Ujj: mindig kéznél van, nem esik ki, magától megtalálja. Viszont koszosan is szívja, és nem tudod tőle soha elvenni.

A fogaknak egyik sem használ. Bár vannak olyan cumik, amelyek állítólag "fogszabályozósak". A fene tudja.

Hogy át tudod-e szoktatni, az nem biztos.

A lányom 5 hetes koráig cumizott, aztán kiköpte, megtalálta az ujját. Azt meg 4 hónaposan elhagyta magától. A fiam 1 éves koráig cumizott, aztán elhagyta magától, az ujját sosem találta meg. Szerencsénk volt.

2012. febr. 20. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Cumi

A cumit eltudod venni tőle de az ujját nem.Én ismerek olyat aki még iskolás korában is szopta az ujját,meglehet nézni a fogait is teljesen előre állnak neki.

A cuminak nincs semmilyen hátránya,az én kislányom is cumizik már az elejétől.

2012. febr. 20. 21:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Egyik fiam cumis, a másik ujjszopós. A cumis majdnem 7 éves volt, mire trükkhöz folyamodva letette. Az ujjszopós 5 évesen is szopja. Kb. 1 éves kora óta már csak alváskor és ha fáradt. Nem foglalnék állást egyik mellett sem, egyik sem jó,viszont ha ettől megnyugszik, hát egye fene. Én inkább ujjszopás-párti vagyok, ne akard megtudni, milyen az, ha este észreveszed, hogy a szeretett cumi eltűnt, és nincs a közelben éjjel-nappali... A keze nem veszik el, ha meg piszkos megmosod, vagy megtörlöd egy törlőkendővel...
2012. febr. 20. 21:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekünk 5 cumink volt, de néha így sem volt elég. Hihetetlen helyekre tudta letenni...
2012. febr. 20. 21:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Mivel még csak most fedezte fel a kezét, ez nem azt jelenti, hogy szopni fogja az ujját. Hanem azt hogy jó játék, illetve elkezdődhetett akár a fogzás is.

Amúgy ha már van cumija, akkor szerintem nem lesz gond az ujjszopással, ez most csak átmeneti dolog.

Amúgy tényleg nem túl kellemes dolog éjszaka fogzás idején óránként felkelni és a töksötétben megkeresni a cumiját és a sötétben még bele is találni a szájába (pedig éjszakai fluoreszkálós cumija van, de nem ér semmit pár óra múlva)

2012. febr. 20. 21:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdemes rászoktatni, ha nem igényli. Az én fiam pár hetesen kapott cumit, mert sokat sírt, és sokszor nem tudtuk megnyugtatni. A cumi akkor "visszahozta a családi békét", viszont mostanában gyakran felkelünk miatta éjszakánként. Ha sírva felriad, azonnal oda kell adnom neki, különben teljesen felébred és jóigeig nem tud visszaaludni. Ilyen szempontból tehát szerencsésebb az ujj (azt magától is be tudja kapni).
2012. febr. 20. 21:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem igaz hogy a cuminak semmilyen hátránya nincs! A harmadik gyerekem cumis lett, és onnantól fogva nem szopott amíg el nem vettem tőle a cumit!

És az sem igaz hogy az ujjszopásról nem szokik le. Az elsőm ujjszopós volt és gond nélkül leszokott még 2 éves kora előtt, ugyanis játszani, mászni nem lehet ujjat szopva, viszont lehet cumival. A koszt én nem lihegem túl, nem vagyok a steril gyereknevelés híve.

2012. febr. 20. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam nem fogadta el a cumit. Hatalmasat öklendezett tőle, és ha mégis sikerült becsempésznem, iszonyú messzire tudta kiköpni.
2012. febr. 21. 06:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Én hiába próbáltam rászoktatni a cumira, nem fogadta el. Vettünk neki kb. 5 félét, hátha az egyik beválik, de mindet csak kiköpködte, és már tette is be az ujját.

Szóval én inkább nem erőltetem, ha így jó neki, legyen. Úgy sem tudok vele mit csinálni, nem kötözhetem hátra a kezét, hogy ne cumizza az ujját, és nem erőltethetem bele a szájába a játszócumit, ha nem tetszik neki.

Egyébként a kezét is meg lehet mosni a gyereknek.. És a játszócumi is lehet piszkos.. Hacsak nem mosogatjuk állandóan ugyebár. Bár ha ezt nézzük, az sem elég -> sterilizálás.

2012. febr. 21. 08:15
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is hasonló pro/kontákat gondoltam, amiket itt felsoroltatok, ezért is nem tudtam egyértelműen dönteni :) De majd valóüszínűleg úgyis a kislegény dönti el, h neki melyik jó, én nem akarom erőltetni. És bevallom túl nagy cumi fan nem vagyok, valahol egyszer hallottam, hogy a gyereknél később is orális fixációt fog jelenteni, tehát könnyebben válik falánká, vagy dohányzóvá, hiszen kialakult benne, hogy a stresszt a szájon át lehet levezetni. Persze öcsém is cumizott és sportos, nem dohányzó huszonéves, uh ez sem szentírás... :) De az éjjel felkelni és a szájába adni dolog is elgondolkodtató :S

2012. febr. 21. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!