Tápszeres babák anyukái! Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
A 15:11 és a 15:15-ös válaszokat én írtam. Azt hiszem ki kell egészítenem az eddig írtakat, mert nem elég világos, amit közölni akartam.
A baba nem tud 6 hetes korában éjszaka 5-6 óránál többet aludni, mert megéhezik. De 10 óra körül még nem fog magától felébredni, csak éjjel 1-2 felé. Ha 10 körül kap enni, akkor 4-5 ig talán alszik, eszik és alszik megint kb. 7-ig.
Ilyenkor nem kel fel igazán, még büfiztetni sem nagyon kell utánna, mert olyan ellazultak, hogy, ha benn maradt valami magától szépen kicsúszik. 5-6 hónapos korban érdemes ezt az etetést elhagyni, addigra tud enni nappal annyit, hogy ne legyen rá szükség. De előbb is elhagyható, ha olyan mélyen alszik, hogy nem akar enni. Szóval nem gyerekkínzás. Inkább segítség a nyugodt éjszakéhoz. Szerintem senki sem szeretne az éjszaka közepén arra ébredni, hogy éhes, miért kéne a babát ennek kitenni.
A tápszer szükséges mennyiségét úgy szokás kiszámítani, hogy 150 ml-t számolunk kilogrammonként. Ez a napi adag. Ezt kell osztani annyival, ahányszor eszik a baba. Pl.: 4 kg-s baba adagja 600 ml/nap. Ha 7 szer eszik, akkor 85-90 ml/etetés. Van olyan baba, akinek megfelel egyenletesen elosztva, van aki bizonyos napszakban többet kíván, máskor kevesebbet.
A kicsi hasa a sok tápszertől is fájhat, de azt Neked kell eldönteni, hogy mennyi elég neki és mennyi sok.
Remélem most már érthetőbb az álláspontom és segíteni is tudtam.
Szia!
Az én kislányom is 7-kor eszik utoljára, így én 9-10 óra körül bemegyek hozzá, kiveszem a kiságyból, megetetem, büfiztetem és fel sem ébred közben. Olyan édes végigalussza az etetést, de bevág 100-110 ml tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!