Hogyan tudnám segíteni 8hónapos babám mozgásfejlődését?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon nem szabad beleavatkozni, hagyni kell, hogy maga jöjjön rá a dolgokra, de mégis, ha van vmi ötletetek, amivel kárt nem okozom vele, azt megköszönném:)
Pl. mászás
2012. febr. 19. 22:11
1/5 anonim válasza:
Fiam is 8 hónapos és még ő se mászik, csak gurul+ próbálkozik a kúszással. Mi járunk vele gyógytornászhoz, leírom neked, ott milyen gyakorlatokat kapunk házinak.
Négykézlábra állítod a babád, úgy, hogy a lába meg legyen támasztva és megmutatod neki, hogyan kell rugózni így. Aztán majdnem mintha talicskáznál vele, jól megfogod a csípőjénél, hogy le kelljen tennie úgy a kezeit, mint mászásnál.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ezt kifogom próbálni:)
2012. febr. 19. 22:26
3/5 anonim válasza:
Nekem is 8 hónapos a fiam, gurul, kúszik, néha felül, de még nem mászik, kutyázni is csak ritkán szokott. Én 4kézlábra le szoktam tenni, úgy rugózik, és amikor hason van, és felnyomja magát a kezével, akkor megfogom a combjait, és "megmutatom" neki, hogy hogyan húzza be maga alá.
4/5 anonim válasza:
Az én kislányom pénteken lesz 8 hós. Már én is kezdek aggódni. Forog mindkét irányba,majd gurul,most "pucsít",de nem kúszik,nem mászik,nem ül meg egyedül(eldől). Remélem a pucsításból jön most már a négykézlábazás,vagy valami. Egyébként erős,egészséges. Tudom,h nem kell sürgetni,csak már utálom nézni,h nála 2 hónappal fiatalabb babák egyedül ülnek stb. Hibásnak érzem magam,holott tudom,h türelmesnek kellene lennem,mert minden gyerek más. De akkor is ott motoszkál a gondolataimban...
5/5 anonim válasza:
Szia!Mi kaptunk egy csecsemő szakgyógytornásztól fejlődési táblázatot,amiben az van,hogy egy 8 hónapos baba:gurul,kúszni kezd vagy hátrafelé tolat.Ölbe állítva rúgózik,darabos ételt eszik,nevére hallgat,apró tárgyakat csippentő fogással felvesz,idegenektől fél,("8 hónaposok szorongása").A mászást és felülést csak 10 hónaposan kezdi el.A segítségre meg azt írja,hogy nem szabad,mert a baba az izmainak,ízületeinek árhatsz is vele,csak akkor KELL,ha a baba el van maradva.Amúgy van pár védőnő barátnőm,és mindegyik azt mondja,hogy a babák sem egyformák,nem egyformán fejlődnek,sokszor felcserélődnek a mozgási fejlődésben a dolgok,de ez nem azt jelenti,hogy aggódni kell anyáéknak nap mint nap!:)Szép napot,és jó babázást!:)/Az én drága kincsem is 8 hónapos!:)/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!