Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet ez? 8 hónapos kisfiú,...

Mi lehet ez? 8 hónapos kisfiú, nagyjából 2 hete kezdődött.20 óra körül elalszik, éjfélkor vagy korábban felsír, de visszaalszik, éjjel 2-kor felsír, nem alszik vissza, be kell mennem hozzá, ki kell vennem az ágyából.

Figyelt kérdés

Eddig enni kapott, mert azt hittem éhes, de úgy 1 hete csak teát, később vizet adok neki, mert nem éhes, csak megeszi ha már ott van a kaja. De hamarosan megint felsír, vagy visszaalszik vagy nem.Amikor enni kapott is ugyanúgy felsírt, mint most amikor csak inni kap.

Bekenem az ínyét dologéllel vagy dentinox-al, mikor melyiket érem el kómásan, de akkor is felsír. Nem tudom, hogy ez fogzás? Próbáljam ki, hogy adok neki nurofent éjjelre? Vagy várjak hátha javul a helyzet?

A nappali alvása is lassan kezd "romlani" eddig délelőtt aludt 1 de inkább 2 órát, és délután 2 órát. Két napja nem akar aludni, hiába álmos, sír ordít, láthatóan álmos, de nem alszik, beteszem az ágyba és ordít, vagy nagyon sokáig kell babusgatnom énekelnem neki, hogy sikerüljön ellazulnia, vagy el sem alszik. Soha nem kellett altatnom, csuda jó alvó gyerek -volt-, ágy, takaró, puszi, alvás sorminta. Most meg kifordult magából, amikor jött a foga is elromlott az alvása, de azt tudtam, hogy a foga...most nem tudom, valahogy cserben hagyott az ösztönöm, tanácstalan vagyok. És nagyon kimerült.

2012. febr. 19. 19:20
 1/10 anonim válasza:
31%
Szerintem lehet hogy gilisztás/férges.Ágymelegben a giliszta kibújik,és petéket rak a végbélnyíllás k6rnyékére,ez pedig viszket.
2012. febr. 19. 19:35
 2/10 anonim válasza:
31%
*környékére
2012. febr. 19. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
32%

Hogy jön ide a bélférgesség?

Szerintem meg szeparációs szorongás kezdődött nála.

Teljesen normális életkori sajátosság.

fo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_6639;jsessionid=6518693FB93F6FC903404B884855589D

2012. febr. 19. 19:50
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

Na most talán sikerült linkelni.

2012. febr. 19. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez talán egy fokkal jobb cikk a témáról, kitér benne az alvásra is.

2012. febr. 19. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha szeparációs szorongás, akkor miért tart sokáig elaludnia úgyis, hogy az anyja babusgatja?

Szerintem valami más zavarja, vagy fájdalom (fogzás, betegség), vagy valami kellemetlen érzés (hideg, meleg, kényelmetlen ruha stb).

2012. febr. 19. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ezt csinálta a kisfiam és ezt hívják szeparációs szorongásnak.Nálunk egy hónapig tartott és volt olyan hogy éjszaka 10 -szer is felkelt.Mi egy szobában alszunk és volt olyan éjjel,hogy úgy nyugodott meg,hogy a kiságyát odahúztam az ágyam mellé,éjszakai fény és így ha felriadt nem kellett kivennem,mert látta hogy anya ott van.Nappal nekem csak úgy alszik 1 órát ha a mellkasomra fektetem.

Türelem,azt mondják nem tart sokáig a szep.szorongás.

2012. febr. 19. 21:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát a gilisztás válasz kicsit váratlan volt:-D De én sem erre gondolnék, mindenesetre ez is lehet egy "opció", köszönöm:-)
2012. febr. 20. 02:23
 9/10 A kérdező kommentje:

Talán tényleg szeparációs szorongás kezdődött nála. Most azt csináltam, hogy égve hagytam egy kis só lámpát az előszobában, ahova ő kilát a fénye pedig beszűrődik a szobájába. Felsírt menetrendszerűen 2-kor, de nem mentem be hozzá, 3-4 alkalommal nyöszörgött, ébren volt, mert hallottam ahogyan "matat", de simán vissza aludt egyedül, be sem kellett mennem.

Más kérdés, hogy én már nem tudtam vissza aludni:-I

2012. febr. 20. 02:26
 10/10 A kérdező kommentje:
Hideg-meleg-kényelmetlen ruha, ezeket kizártnak tartom, hisz a pizsamája nem új, eddig is abban aludt, a szobájában mindig 23 fok van, ez állandó, tehát megszokta.
2012. febr. 20. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!