Hogy szoktatjátok át a babátokat az ebéd utáni alvásra, ha picin sem aludt fél óránál többet?
Szia! Az én babám híresen rossz alvó (volt), egészen születésétől kezdve. Általában napközben 3x20-30 percet aludt (csakis babakocsiban hajlandó) + éjszaka is többször ébredt. Ez ugye rendkívül kevés alvás. Sokat sírt, mert fáradt volt, de mindig felébredt ennyi után. Kb 3-4 hete viszont változás történt. Egyre aktívabb, pörög-forog minden irányba, mászik ha kell, ha nem.Szóval úgy vettem észre, ő még aludna, csak valamiért nem tud. Aztán rájöttem, hogy a babakocsiban csak a hátán tud aludni, márpedig ő, mióta forgolódik, az oldalán alszik!! És ahogy nő, úgy zavarja a fény alvás közben.
Tehát egyik nap, déli alvás előtt szépen megetettem, tisztába tettem, lehúztam a redőnyt a szobájában, hogy jó sötét legyen és pár perc ringatás után elaludt a karomban, majd becsempésztem a kiságyába!!
Azóta általában 1,5-2 órát alszik így, de előfordult már 3 óra is!!! Talán mondanom se kell, mintha kicserélték volna...vidám, kiegyensúlyozott baba lett belőle. Este is sokkal jobban alszik, mert már nem szenvedés neki a nappal. Sokszor nagyon mérges vagyok magamra, hogy csak mostanában jöttem rá erre, de legalább rájöttem. Főleg, mert pici korában meg csak babakocsiban volt hajlandó aludni. Szóval, most már rutinná vált a déli szertartás, mikor lesötétítem a szobáját, már tudja, mi következik.
Most 7 hós
Szia!
Az én kislányom saját magától szokott rá az ebéd utáni "nagy alvásra". Kisebb korában ő is napközben max. 30-40 perceket aludt. De aztán, egyik napról a másikra kb. 11 hónapos korában ebéd után 1,5-2 órákat alszik! Persze utána délután meg már nem alszik semmi és fürdetésre már nagyon fáradt... viszont azóta az éjszakát is átalussza este 8-tól 6-ig :-)
13 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!