Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most bújt ki az első foga,...

Most bújt ki az első foga, máris kell fogat mosni? Hogyan? Mivel? 8 hónapos

Figyelt kérdés
2012. febr. 17. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy kell!

Hagyd békén azta szegény gyereket, csak felsérted az ínyét a fogkefével!

Vegyél steril orvosi gumikesztyűt a gyógyótárban és arra rakjál minimális fogport, egy kis sóval keverve aztán az ujjaddal óvatosan dörzsizd meg!

Ennyi, nem több! És közben előre hajtsd a fejét ne hátra mert félrenyelhet, megfulladhat!

2012. febr. 17. 21:43
 2/8 alaszka ***** válasza:
Nenedent fogkrém, és van hozzá ujjra húzható, puha szilikon kefe. Én is ezt vadászom most, az enyém is 8hónapos, bár nekünk már 6 fogunk van. :)
2012. febr. 17. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi vettünk Nüby fogmosó szettet, abban van rendes fogkefe, de két fogíny masszírozó, arra az időre amikor még csak bújnak elő a fogak. A kisbabám imádja rágcsálni.

[link]

2012. febr. 17. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Én vettem a fiamnak Nenedent fogkrémet és neki való fogkefét. Azzal szoktam mosni neki, általában nagyon élvezi, nagyokat röhög hozzá. Van, hogy nem tetszik neki, (ha már fáradtabb, vagy épp egy következő fog készülődik), akkor csak odaadom neki és játszik vele. Ő most 11 hónapos, 5 hónapos korában bújt ki az első foga és kb 3 hónapja mosom fogrémmel, addig csak a kefét rágicsálta.
2012. febr. 17. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:

A dm-ben is lehet kapni saját márkás (babylove) fogínymasszírozó szettet. Ebben van kis gumivégű izé, amit rághat, és picike fogkefe, ami nagyon puha sörtéjű, biztos nem sérti az ínyét.

A kisfiamnak egyelőre fogkrém nélkül odaadjuk a fogkefét fürdés előtt, hogy szokja a "rituálét". Most tört át a negyedik fogacska, a többi is növésben, alig van kinn, így nincs igazán értelme a fogkrémnek, de hamarosan az az idő is eljön.

2012. febr. 17. 22:02
 6/8 anonim ***** válasza:

nem a KELL-en van a hangsúly, hanem ahogy az előttem írók is jelezték, szokja a rituálét

DM saját márkás fogmosószett nálunk is bejött, egy masszírozós, egy gumisörtés és egy rendes sörtés mind ugyanolyan nyéllel, ha eljön az ideje, már ismerni fogja h ez a fogkefe nyele, így néz ki a vége, rendszerint persze rágják és eszik a fogkrémet, de ha minden este bohóckodtok vele, jó eséllyel nem fog rúgkapálni amikor már sok fogacskával bajlódtok majd. Ha meg fáj az ínye, kicsit később előveszed újra a dolgot.1évesemnél most érik be a rendszeres esti rituálé, kb 2 hónapja "nyüstölöm", 1.fogacska óta, ma már tartotta a száját, eddig elspurizott a kádban:-)

2012. febr. 17. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, 1. hozzászólónak írnám, hogy nem véletlenül ízesítettek a babafogkrémek, ha valaki sós ujjal meg kőporízű fogporral maszatolna a számban, egy életre elmenne a kedvem a fogmosástól:-)))

(ettől függetlenül nem én húztam le a válaszod)

2012. febr. 17. 23:20
 8/8 Disi ***** válasza:
Én pont ma olvastam erről, nálunk is lassan aktuális lesz. Érdekes hogy egyik anyuka sem írta, de biztos ahány helyen néz utána az ember annyiféle dolgot írnak. Ott azt írták, hogy először csak az ujjunkra húzott gézdarabbal tisztítsuk. Akkor ez hülyeség?
2012. febr. 17. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!