Most bújt ki az első foga, máris kell fogat mosni? Hogyan? Mivel? 8 hónapos
Dehogy kell!
Hagyd békén azta szegény gyereket, csak felsérted az ínyét a fogkefével!
Vegyél steril orvosi gumikesztyűt a gyógyótárban és arra rakjál minimális fogport, egy kis sóval keverve aztán az ujjaddal óvatosan dörzsizd meg!
Ennyi, nem több! És közben előre hajtsd a fejét ne hátra mert félrenyelhet, megfulladhat!
Mi vettünk Nüby fogmosó szettet, abban van rendes fogkefe, de két fogíny masszírozó, arra az időre amikor még csak bújnak elő a fogak. A kisbabám imádja rágcsálni.
A dm-ben is lehet kapni saját márkás (babylove) fogínymasszírozó szettet. Ebben van kis gumivégű izé, amit rághat, és picike fogkefe, ami nagyon puha sörtéjű, biztos nem sérti az ínyét.
A kisfiamnak egyelőre fogkrém nélkül odaadjuk a fogkefét fürdés előtt, hogy szokja a "rituálét". Most tört át a negyedik fogacska, a többi is növésben, alig van kinn, így nincs igazán értelme a fogkrémnek, de hamarosan az az idő is eljön.
nem a KELL-en van a hangsúly, hanem ahogy az előttem írók is jelezték, szokja a rituálét
DM saját márkás fogmosószett nálunk is bejött, egy masszírozós, egy gumisörtés és egy rendes sörtés mind ugyanolyan nyéllel, ha eljön az ideje, már ismerni fogja h ez a fogkefe nyele, így néz ki a vége, rendszerint persze rágják és eszik a fogkrémet, de ha minden este bohóckodtok vele, jó eséllyel nem fog rúgkapálni amikor már sok fogacskával bajlódtok majd. Ha meg fáj az ínye, kicsit később előveszed újra a dolgot.1évesemnél most érik be a rendszeres esti rituálé, kb 2 hónapja "nyüstölöm", 1.fogacska óta, ma már tartotta a száját, eddig elspurizott a kádban:-)
utolsó vagyok, 1. hozzászólónak írnám, hogy nem véletlenül ízesítettek a babafogkrémek, ha valaki sós ujjal meg kőporízű fogporral maszatolna a számban, egy életre elmenne a kedvem a fogmosástól:-)))
(ettől függetlenül nem én húztam le a válaszod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!