Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Elmondanátok nekem,...

Anyukák! Elmondanátok nekem, hogy mi köze a D-vitaminnak a fogak kibújási sorrendjéhez?

Figyelt kérdés

Voltunk dokinénél, a lányommal. És megkérdezte rendesen kapja-e a D-vitamint,mert nem olyan sorban jönnek ki a fogai ahogy kellene???

A 6 metsző(4 felül, 2alul) után a felső egyes rágók jöttek,és most alul az egyik metsző.

2012. febr. 17. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
ez engem is érdekellne
2012. febr. 17. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:

ennek pont így kell nagykönyv szerint jönni.

2 alul

4 felül

4 rágó alul felül

2 metszö

majd valamikor a szemfogak

mi is ma voltunk a dokinál, és jót nevetett csak hogy a lányomnak csak egyoldalon jönnek fogai. van kettö jobb oldalt és 5 baloldalt, de már duzzadnak a másik oldalt is, szóval jönnek azok csak össze vissza.

2012. febr. 17. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi köze a D vitaminhoz. A fogak már kialakultak magzati korban, olyankor épül beléjük minden ásványi anyag, például calcium. Az hogy milyen sorban bújnak ki az tök mindegy és semmi köze nincs a D vitaminhoz.

A D vitamint az angolkór megelőzése miatt adják, nem a kutacs benövesztésére és nem a fogak kibújásához.

Az orvos jobban tenné, ha csak akkor kérdezné meg, hogy kapja-e a D vitamint, ha lapul a feje, vagy ellálóak bordaívei, vagy görbék a lábai, de lehet hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok.

2012. febr. 17. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az ég világon semmi köze a D-vitaminnak a sorrendhez. Azt még elhiszem, hogy ahhoz hogy kijöjjenek ahhoz van , na de a sorrendhez :)
2012. febr. 17. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:
szerintem sincs semmi köze hozzá...
2012. febr. 17. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:
En ugy tudom, hogy a D vitamin segiti a calcium felszivodasat amire nagy szuksege van a csontoknak es a fogaknak. Most, hogy Aa D vitamin hianya miatt mashogy jonnenek ki a fogak en errol meg nem hallottam de ahoz, hogy a kalcium ervenyesulni tudjon es felszivodni szukseg van D vitamira. Ha nincs eleg D vitamin akkor a csontok elvkonyodnak, ellagyulnak mert nem szivodik rendesen fel a kalcium csak lerakodik.
2012. febr. 17. 14:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmi köze nincs hozzá, de talán még ahhoz sem, hogy mikor bújik ki az első fog. Én adtam a gyerekemnek rendesen a D- vitamint, mégis 10 hónaposan jött ki neki az első kettő, fent középen. 2 éves korára kint volt 20 foga.
2012. febr. 17. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!