Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kései mozgásfejlődés?

Sedacurforte kérdése:

Kései mozgásfejlődés?

Figyelt kérdés
Babám 6 és fél hónapos,8 kiló, karácsonykor fordult át hasról hátra, tegnap pedig nagy küzdelem árán hátról hasra. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi azoktól, akiknek a babájuk szintén későn kezdett el forogni. December óta folyamatosan fogzási tünetei vannak, 2 foga van, most jönnek a felsők. Ez befolyásolhatja a mozgásfejlődést? Tényleg csak azok írjanak, akik hasonló helyzetben vannak, voltak, kiokítás nem érdekel. Aggódó anyuka.
2012. febr. 17. 09:15
 1/8 szick.brigitta válasza:
szia! Nekem most 1 éves a kislányom és ő neki is próbléma volt a megfordulás de gyógytornászhoz csak akkor kell vinni ha már 8 hónaposan sem csinálja magától. De minden féleképp beszélj a védőnővel. ha nagyon aggódsz keress fel egy gyermek gyógytornászt. Nekem első alkalommal megtornáztatta a kislányomat mutatta neki,hogy hogyan tud megfordulni. Nem fogod elhinni de még aznap délután saját magától megfordult és azóta is jól tud átfordulni. Na meg a kúszást is ügyesen elsajátította.
2012. febr. 17. 09:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha jól számolom, akkor 5 hónapos volt, amikor először átfordult, ugye? Ez egyáltalán nem késői. Mondjuk a visszafordulás tényleg kicsit későbbi az átlagnál, de nem kóros.

A én kisfiam is 5 hónaposan fordult át, 7 és fél hónaposan felült, rá pár napra felállt, és 13 hónaposan indult el. Áprilisban lesz 2 és szerintem már ügyesebben mozog, mint a kortársai többsége (viszont összesen ha három szót mond, szóval ő inkább a mozgásban ügyi)

2012. febr. 17. 09:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Kisfiam 5 és fél hónaposan fordult hátról hasra, hasról hátra 6 hónaposan. Utána elég sok idő eltelt, mire forogva közlekedett.

Mozgásilag behozta a lemaradást, 13 hónaposan magától stabilan ment. Sokkal ügyesebb, mint kortársai. Most 2 és fél éves lesz, kapaszkodás nélkül lépcsőt mászik, páros lábbal ugrál, bukfencezik, fut, ülésből szinte felugrik állásba, mint egy kis birkózó. Beszédfejlődés: néhány szót használ, azokat értelemszerűen. Megérti a dolgokat, amiket mondok neki. Kisfiú,úgyhogy elvileg még időben van a beszédfejlődése is. Kicsit talán ingerszegény a környezete, legtöbbet velem van.

2012. febr. 17. 10:15
 4/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok. A sokkal ügyesebb alatt azt értem, hogy mozgékony, stabil (nem fényezni akarom). Megvolt a kúszás, mászás is. Alig bírtam kivárni, hogy üljön stabilan, de végül az is sikerült.
2012. febr. 17. 10:16
 5/8 A kérdező kommentje:
védőnővel beszéltem, azt mondta, még nincs elkésve semmi, hiába teszem hasra, ordít. Bár összességében nagyon mozgékony, ha felveszem, kimászik a kezemből, de mikor hasra ér, az már nem tetszik neki, és szinte hason fekve kicsavarodik, hogy hátra is lásson. Próbálom motiválni, kicsi sikerrel. Hasról többször is visszafordult, pár napig gyakorolta, de most egyáltalán nem. Ja és a felállással próbálkozik, ha fogom a kezét, de azt nem akarom. Szüléskor a nyakán volt a köldökzsinór, tiszta lila volt, félek, hogy min. oxigén hiány az ok.
2012. febr. 17. 10:18
 6/8 A kérdező kommentje:
bocs, háton fekve csavarodik ki.
2012. febr. 17. 10:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!nekünk a forgás viszonylag időben ment pedig akkor jött ki két foga is:)Viszont kúszás -mászás nem indult be.Orvos és védőnő nem foglalkozott vele.10hós volt mikor találtam Dévényes gyógytornászt.Bizony volt baj!Hypotóniás volt ,főleg a felsőteste.9 alkalommal voltunk megtanult kúszni-mászni felállni.13hósan kezdett járni.Szerencsénk volt.nagyon figyeld a mozgását.Ha továbbra is aggódsz fordulj szakemberhez.

ja és a tornát a tb fizette.

én nagyon aggódtam hogy értelmileg is lassú lesz,mert azt mondták hogy a mozgásfejlődéssel annyira összefügg!Most 18 hónapos mindent megért és mindent mond!Igazi kis okoska!

2012. febr. 17. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azt csináltam, hogy gyakran tettem hasra, addig, amíg bírta, utána megfordítottam, ha visított. Egyre tovább bírta, egyre erősödött a háta. A hosszú babáknál eleve lassúbb a mozgásfejlődés.

3-as vagyok.

2012. febr. 17. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!