Kései mozgásfejlődés?
Ha jól számolom, akkor 5 hónapos volt, amikor először átfordult, ugye? Ez egyáltalán nem késői. Mondjuk a visszafordulás tényleg kicsit későbbi az átlagnál, de nem kóros.
A én kisfiam is 5 hónaposan fordult át, 7 és fél hónaposan felült, rá pár napra felállt, és 13 hónaposan indult el. Áprilisban lesz 2 és szerintem már ügyesebben mozog, mint a kortársai többsége (viszont összesen ha három szót mond, szóval ő inkább a mozgásban ügyi)
Kisfiam 5 és fél hónaposan fordult hátról hasra, hasról hátra 6 hónaposan. Utána elég sok idő eltelt, mire forogva közlekedett.
Mozgásilag behozta a lemaradást, 13 hónaposan magától stabilan ment. Sokkal ügyesebb, mint kortársai. Most 2 és fél éves lesz, kapaszkodás nélkül lépcsőt mászik, páros lábbal ugrál, bukfencezik, fut, ülésből szinte felugrik állásba, mint egy kis birkózó. Beszédfejlődés: néhány szót használ, azokat értelemszerűen. Megérti a dolgokat, amiket mondok neki. Kisfiú,úgyhogy elvileg még időben van a beszédfejlődése is. Kicsit talán ingerszegény a környezete, legtöbbet velem van.
Szia!nekünk a forgás viszonylag időben ment pedig akkor jött ki két foga is:)Viszont kúszás -mászás nem indult be.Orvos és védőnő nem foglalkozott vele.10hós volt mikor találtam Dévényes gyógytornászt.Bizony volt baj!Hypotóniás volt ,főleg a felsőteste.9 alkalommal voltunk megtanult kúszni-mászni felállni.13hósan kezdett járni.Szerencsénk volt.nagyon figyeld a mozgását.Ha továbbra is aggódsz fordulj szakemberhez.
ja és a tornát a tb fizette.
én nagyon aggódtam hogy értelmileg is lassú lesz,mert azt mondták hogy a mozgásfejlődéssel annyira összefügg!Most 18 hónapos mindent megért és mindent mond!Igazi kis okoska!
Én azt csináltam, hogy gyakran tettem hasra, addig, amíg bírta, utána megfordítottam, ha visított. Egyre tovább bírta, egyre erősödött a háta. A hosszú babáknál eleve lassúbb a mozgásfejlődés.
3-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!