Segítség nélküli anyukák! Mennyi idő jut 10hónap körüli babátokra nap? Közös játékra, fejlesztésre gondolok
10 hónapos a kislányom, nálunk az van, hogy magamra nem jut idő... illetve 10-ed annyi mint korábban. A fürdés/fogmosás/hajmosást úgy csinálom, hogy közben énekelek neki, beszélek hozzá, mondókázok, vagy csak együtt nevetünk, ő addig a kád szélébe kapaszkodva álldogál és engem paskolgat. Bármit csinálok, mindig jön velem mindenhová, mászik utánam. Együtt tesszük be a mosást, együtt teregetünk, stb. Ha főzök ott ücsörög a lábam alatt én kinyitok neki egy szekrényt amit rámolhat. Amerikai konyha van, és ahol főzök, rögtön mellette van a játszószőnyege, ott is elvan a játékaival amíg konyházok, dícsérgetem, hogy milyen ügyesen játszik ő meg nagyokat nevet. Persze ha megunja akkor húzza a nadrágomat, abba kell hagynom amit csinálok, fel kell venni, megmutatom neki hogy fő az étel, vagy elmegyünk a nagyágyba szopizni egyet.
Hajat beszárítani, körmöt lakkozni, epilálni? Semmire nem jut időm! :( Marad a turbóhajszárítás, a miniköröm és a borotva. Amikor lenne bármire időm, az éjszaka van amikor már mindenki alszik, akkor meg már nincs se erőm, se kedvem, zajosabb tevékenységbe egyébként se tudok belekezdeni. A férjemnek még így is tetszem :) egyelőre, bár edzeni küld állandóan, van rajtam 5 fölösleges kiló. A lakás takarítását a gyerek születése óta a férjemmel közösen csináljuk, hétvégén, (előtte volt takarítónőnk, mert mindketten estig dolgoztunk, pénz is több volt...) szóval mi szombat délelőtt nekiállunk, férjem porszívóz, a gyerek sír, addig én átviszem egy másik szobába, ott port törlök, addig ő játszik a lábam alatt, és így haladunk tovább. A férjem csinálja a felmosást és a fürdőszobát is. A konyhát, napi főzést, mosást, stb én csinálom. Házimunkázás közben is foglalkozom a babámmal, neki énekelek (ami igen fárasztó néha :D) és naponta többször leülök vele a játszószőnyegre ahol mesés könyvet nézegetünk, tornyot építek neki építőpohárból, ő azt boldogan szétrombolja, csipcsip csókázunk, hóchóc katona, meg minden ilyesmi. Ha le akarok ülni a net elé és ébren van, az a legnehezebb, mert idejön és nyafog, olyankor bekapcsolom neki a babytv egy 15 percre azzal el van. Ja persze az aduász a távirányító és a mobil, de azt csak legvégső esetben kaphatja meg, mert tönkreteszi... :(
Nekem sincs segítségem, illetve annyi van, hogy anyukám kb hetente egyszer feljön 2 órára, ezt kezdjük most bevezetni, én el tudok menni edzeni, ügyet intézni, vagy talán majd kozmetikushoz (1 éve nem voltam), ő pedig unokázik, eteti, altatja, ha elaludt, ki is vasal. Előtte akkor jött segíteni ha vizsgaidőszak volt, és tanulnom kellett, jogra járok, szóval van bőven tanulni való... ezt is lehet baba mellett... ilyenkor sem magamra jutott idő, csak a könyv fölött görnyedésre. Hát nem mondom, hogy könnyű, mert a régi magamhoz képest egy bányarém vagyok, tehát én magamtól veszem el az időt, ez van, de azt hiszem sokat foglalkozom a gyerekkel, megéri, meg olyan jó is :). Abban bízom, hogy pár év, és újra visszakapom magam, ha majd ovisok lesznek a gyerekek (reméljük lesz majd tesó).
Én azt javaslom, takaríts kevesebbet, a kosztól erősödik az immunrendszere (talán) :D de az tényleg jót tesz neki ha játszol vele, énekelsz neki, ilyesmi.
Van egy barátnőm, aki azt mondta, beleőrül abba, hogy nincs ideje főzni a babájának (akkor 1 éves volt) és mindenféle kész ételekkel eteti... hát nem értettem, hogy miért nem főz. Azóta se főz nagyon egyébként. Engem is fáraszt sokszor a főzés, de amikor látom hogy nyammogja befelé az olyan jó érzés.
Akkor ugy latszik en a szuper anya kategoria vagyok. Segitsegem nincs (ferjem keson jar haza, meg amugy sem segitene a hazimunkaban).
Nalam is persze borotva, 2 perc smink, mini korom volt.
A lanyom azota 2,5 eves. Kozmetikusnal meg nem voltam amiota megszuletett, fodrasz 3szor latta a hajam (aki hazhoz jott, mert a gyereket sehova nem tudnam rakni. Hosszu egyenes haj, magamnak festem).
Ebedet minden nap fozok, es a hazat is takaritom. Vasalni alvas idoben szoktam . Van mosogatogepem (oriasi segitseg)
Egyebkent igy, hogy mar nagyocska, sokkal jobban igenyli a tarsasagom, probalok mindent alvas idoben csinalni, inkabb vele foglalkozom.
De mivel megy el a napod? Ha minden nap takarítasz, akkor pikk-pakk megvagy, mert szinte a tiszta lakást takarítod át. Főzni sem kell órákon keresztül, főleg egy 10 hónapos babának, neki még nem kell 3 fogásos ebéd. Mosást intézi a mosógép, csak be kell rakni, ki kell szedni. Ha minden igaz, ügyeket sem kell minden nap intézni, hogy órákra távol legyetek otthonról.
Ne érts félre, nem kötekedni akarok! Megoldás lehet az is, hogy este főzöl meg másnapra, a takarítást pedig rábízod egy bejárónőre, ha nem bírod egyedül.
Igaz, hogy apuka vagyok, de egyedül nevelem, semmi segítségem, anyja elhagyott fél éves korában. 10 hónapos korában passzív féléves voltam éppen, így tudom, milyen nehéz neked. Már akkoriban is korrepetáltam, hogy valamiből tudjunk élni, akkor összejött a gyerektartással együtt 120 ezer, így pénzre nem panaszkodhattam. Általában úgy volt, hogy a délelőttöket együtt töltöttem vele teljesen, csak főzéskor nem voltam vele. Délután pedig dolgoztam meg mostam, mosogattam, takarítottam, miközben ott volt méterekre tőlem a kislányom.
1 éves korában beadtam bölcsibe, azóta délutánonként a suliból hazajövet megyek érte, majd itthon játszik, míg én dolgozok vagy takarítok, főzök... stb.
Májusban lesz 3 éves, megy majd oviba, én meg a nyáron dolgozni.
22F
Kedves Apuka! Komolyan minden elismerésem hogy így állsz a gyerekneveléshez és így ellátod és foglalkozol a kislányoddal! Kitartást és jó egészséget kívánok nektek!
Én most változtatok: nem csak leülök mellé a játszószőnyegre, hanem próbálom bevonni a dolgaimba, és beszélek neki közben minél többet. élvezzük az együtt töltött időt és próbálok nem annyira rágörcsölni az egészre, igyekszem lazábban kezelni. mert minden más csak másodlagos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!