Húgyúti fertőzés megelőzésére milyen gyógyteát vagy egyebet lehet adni 7 hónapos babának?
Ma hallottam valakitől, hogy adjak a fiamnak bazsalikomteát és tegyek bele pár darab köménymagot is, ez tényleg hatásos, és hosszú távon nem ártalmas?
A D-mannózról is hallottam, de úgy tudom, hogy az csak E-coli esetében jó.
Nekunk sajnos volt, 10 honaposan, 1 hetet voltunk korhazban, de semmi erdemlegeset nem tudtak mondani hogy mivel elozheto meg.
Azota minden kisebb hoemelkedesre ugyrok, sajnos
E coli volt a bunos, meg aztsem mondtak hogy pontosan mitol lett angy fertozes, valoszinu felfazott.
mar 7 honapja volt ,semmi azota, hala Istennek.
Azt mondtak csak hogyha tartosabb laz lenne hamar egy vizeletvizsgalat, hogy meg idoben tudjak kezelni
Engem is erdekelnek tovabbi valaszok
Ezek szerint nem sok felvilágosítást kaptál, mert olyan csecsemőkorban nincs, hogy felfázik. Ilyenkor felszálló fertőzés van, tehát feljutnak a húgyutakon a székletben jelen lévő baktériumok, és amelyik fajtájánál fogva képes megtapadni a nyálkahártyán, az fertőzést okozhat (E-coli, Proteus stb.). Újszülött korban véráram útján is fertőződhet baba. Hajlamosító tényezők: pelenkás korszak, főleg lányok esetében, fejlődési rendellenesség, vesetágulat, immunbetegség.
Ha nálatok csak egyszer fordult elő, ráadásul már 10 hónapos volt akkor, akkor ezen ne aggódj, sajnos nálunk más a helyzet.
Ezt találtam róla:
"1994-ben a Weber State University (USA) kutatói kimutatták, hogy a tőzegáfonya a human glükoproteinhez hasonlóan viselkedő anyagot tartalmaz, mely képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyút falán. Ez tehát a tudományos magyarázat jelenleg arra, hogy miért képes a tőzegáfonya megelőzni illetve gyógyítani a húgyúti bakteriális fertőzéseket."
Mindenhol csak az E colit emlegetik. Vajon a Proteus ellen is hatásos?
Elvileg húgyútakban azok a kórokozók okozak betegséget, amik meg tudnak tapadni, ugyanis a vizelet folyton kimosná őket. A Proteus is hasonlóan viselkedik, mint az E coli, tehát az a kérdésem, ha ebben otthon van valaki, hogy ez ellen is hatásos lehet?
Ez azért lenne nekem fontos, mert Proteus sokszor rezisztens bizonyos antibiotikumokkal szemben, eleinte a fiamnál is E-coli fertőzés volt, de most már Proteus mirabilis van a vizeletében. Nem szeretném, ha fordítva sülne el a dolog, és egyre agresszívebb bacik jönnének az E coli helyett.
ezen az oldalon van az is, amit az előbb idéztél, ill. utána az is, hogy mely baktériumok ellen véd...fel van sorolva a a Proteus is!
Köszönöm. Én nem ezt a honlapot olvastam, ott nem volt fent a teljes szöveg. Holnap megpróbálok venni valahol.
Egyébként tegnap még arról volt szó hogy antibotikumot kap, plusz beállítja az orvos a profilaxist. Viszont ma megjött a vérvétel eredménye is és a CRP 0, tehát veseérintettség nincs, így most mégse kap gyógyszert, mert már eleget gyógyszereztük az előző (ez már a negyedik) fertőzéseknél is (7 hetesen volt az első vesemedencegyulladása), viszont a vizeletében vér és fehérvérsejtek vannak. Tehát valamit jó lenne azért ezzel kezdeni, hogy ne terjedjen feljebb a fertőzés.
Remélem ez segít, mert már nem nagyon van más reményem, azon kívűl, hogy majd kinövi, akármi is okozza ezt (VUR vizsgálaton még nem voltunk, csak izotóposon meg UH-on)
Szia!
Érdekelne, hogy kinőttétek e a húgyúti fertőzésre való hajlamot. 1 éves a lányom, már kétszer voltunk kórházban húgyúti fertőzéssel, eddig az E-coli volt a kiváltó. Voltunk VUR-on, kétoldali vesetágulata van, 2-es besorolást kaptunk a 4-es skálán, így műteni nem fogják (egyelőre), de folyamatosan antibiotikumot kap. Érdekelne, veletek mi lett.
Köszi,
Andi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!