Van itt olyan anya, aki hagyja sírni pici babáját elalváskor, hogy megtanuljon egyedül elaludni? Vagy a hasfájós napszakban, amikor már semmilyen módszer nem segít?
Nagyon szivesen:)!
Igen, hiszen kimerült, "feladta". Való igaz, nem cél mindenáron elnémítani a babát, hiszen ahogy nekünk is, neki is szüksége lehet arra, hogy kiadja magából. Ami a klönbség: ha magadra kötöd is megteheti ezt, viszont nem tetézed azzal, hogy magára hagyod a problémájával:). A kendő, a hordozás nem csodaszer. Viszont ha csak naponta fél- egy órát nyertek vele, ezt értheted úgy is, hogy Te és a nagy, akkor is megéri:)!
Nagyon megértem amit írsz!!! És tuti hogy van ilyen baba is akinek sokkal könnyebb ha egyedül van hagyva mikor már nagyon fáradt!! Én is megfigyeltem amúgy mindegyik gyerekemnél hogy határán voltak az elalvásnak olyan 4-5-6 hónaposan már és ha felvettem velük a szemkontaktust vagy ott álltam felettük, nem aludtak el!!! Felélénkültek! És akkor jött még x idő ébrenlét majd a túlpörgés miatt hatalmas ordítás.
Én amúgy fordítva voltam, az első babámat igen volt hogy hagytam sírni mert minden "okos" azt mondta hogy úgy majd leszokik az éjjeli ébredésről meg a ringatásról..Hát végülis leszokott de a mai napig bánom volt hogy 20-25 percet is sírt szegény mire bealudt. Azt hittem ez így jó...
A második babámat (pedig az első nekem is 2 éves volt akkor) már nem hagytam sírni!!! Sose tettem le úgy hogy sírna vagy ilyesmi. Ennek következtében egyébként még 21 hónaposan is 2szer ébredt egy éjjel pedig már nem szopott szóval ez egyértelműen annak a számlájára írható hogy minden nyafira felvettem.
Most a harmadik babámmal vagyok itthon és azt alkalmazom hogy leteszem ha fáradt igen egyedül, és ha 3-5 perc múlva is még sír (nem arra gondolok amikor veszettül ordít mert van sírás és sírás közt is különbség) akkor bemegyek hozzá és kiveszem. Az esetek egy jó részében 3 perc nyafi után bealszik egyedül! Jó a hordikendő nekem az is van (rugalmas) és mei tai is de nekem spec nem aludt abban jókat sokszor felébredt stb. És nem tudok elvonatkoztatni tőle hogy ott ilyen görnyedve van végülis és órákon keresztül úgy...háááát.
Meg nekem is az volt a problémám hogy a nagyobbakat fel kell venni oda kell ülni játszani adott esetben és ezt rám kötözve egy babával nem igazán tudtam megoldani. De lehet csak velem volt a baj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!