Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anya, aki...

Van itt olyan anya, aki hagyja sírni pici babáját elalváskor, hogy megtanuljon egyedül elaludni? Vagy a hasfájós napszakban, amikor már semmilyen módszer nem segít?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy gondoltam, hogy soha nem szabad sírni hagyni egy pici babát. De most, a második fiammal már gondolkodóba estem. Nem biztos, hogy minden esetben az tesz jót, ha ringatom, babusgatom.
2012. febr. 15. 20:52
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kendős videót! A 2 nappal ezelőtti kérdést még nem néztem meg, de pár éve egy hasonló kérdésre volt egy válasz, miszerint azt vette észre a válaszoló, hogy pár perc sírás után könnyebben elaludt/megnyugodott a baba, mintha órákig ringatta volna.
2012. febr. 15. 21:50
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szivesen:)!

Igen, hiszen kimerült, "feladta". Való igaz, nem cél mindenáron elnémítani a babát, hiszen ahogy nekünk is, neki is szüksége lehet arra, hogy kiadja magából. Ami a klönbség: ha magadra kötöd is megteheti ezt, viszont nem tetézed azzal, hogy magára hagyod a problémájával:). A kendő, a hordozás nem csodaszer. Viszont ha csak naponta fél- egy órát nyertek vele, ezt értheted úgy is, hogy Te és a nagy, akkor is megéri:)!

2012. febr. 15. 21:55
 23/29 anonim ***** válasza:
Nem szabad egy két hónapos babát magára hagyni szerintem sem a problémájával. Nyilván nem képes segíteni magán, nem lehet csak úgy otthagyni sírni magának, oszt majd elmúlik-alapon.
2012. febr. 16. 08:25
 24/29 anonim ***** válasza:

Nagyon megértem amit írsz!!! És tuti hogy van ilyen baba is akinek sokkal könnyebb ha egyedül van hagyva mikor már nagyon fáradt!! Én is megfigyeltem amúgy mindegyik gyerekemnél hogy határán voltak az elalvásnak olyan 4-5-6 hónaposan már és ha felvettem velük a szemkontaktust vagy ott álltam felettük, nem aludtak el!!! Felélénkültek! És akkor jött még x idő ébrenlét majd a túlpörgés miatt hatalmas ordítás.

Én amúgy fordítva voltam, az első babámat igen volt hogy hagytam sírni mert minden "okos" azt mondta hogy úgy majd leszokik az éjjeli ébredésről meg a ringatásról..Hát végülis leszokott de a mai napig bánom volt hogy 20-25 percet is sírt szegény mire bealudt. Azt hittem ez így jó...

A második babámat (pedig az első nekem is 2 éves volt akkor) már nem hagytam sírni!!! Sose tettem le úgy hogy sírna vagy ilyesmi. Ennek következtében egyébként még 21 hónaposan is 2szer ébredt egy éjjel pedig már nem szopott szóval ez egyértelműen annak a számlájára írható hogy minden nyafira felvettem.

Most a harmadik babámmal vagyok itthon és azt alkalmazom hogy leteszem ha fáradt igen egyedül, és ha 3-5 perc múlva is még sír (nem arra gondolok amikor veszettül ordít mert van sírás és sírás közt is különbség) akkor bemegyek hozzá és kiveszem. Az esetek egy jó részében 3 perc nyafi után bealszik egyedül! Jó a hordikendő nekem az is van (rugalmas) és mei tai is de nekem spec nem aludt abban jókat sokszor felébredt stb. És nem tudok elvonatkoztatni tőle hogy ott ilyen görnyedve van végülis és órákon keresztül úgy...háááát.

Meg nekem is az volt a problémám hogy a nagyobbakat fel kell venni oda kell ülni játszani adott esetben és ezt rám kötözve egy babával nem igazán tudtam megoldani. De lehet csak velem volt a baj:)

2012. febr. 16. 08:31
 25/29 A kérdező kommentje:
Igen, van az a típusú ordítás, ami már arról szól, hogy "túlpörgött" a baba. És olyankor már nem segít se ringatás, se babusgatás. Ciciztetni nem tudod, mert csak a levegőt nyeli, és mégjobban ordít. Na ekkor lehet talán egy kicsit magára hagyni egy csendes szobában, ahol talán pár perc után megnyugszik egy kicsit. Egyébként a kendővel kapcsolatban nekem is vannak ilyen jellegű fenntartásaim.
2012. febr. 16. 09:17
 26/29 anonim ***** válasza:
A kendőben, ha jól meg van kötve nem görnyed a baba, hanem a korának megfelelő testtartásban van. A C alakú görbület a mozgásfejlődés során alakul a kettős S formára. A kendő sávonként meghúzva csigolyáról- csigolyára támasztja meg a baba hátát.
2012. febr. 16. 12:59
 27/29 anonim ***** válasza:
az én fiam pl. csak jobban ordított, ha ringattam. Pedig őt sem hagytam sírni soha. A kislányomat muszáj, mert 2. baba és nem tudok kétfelé szakadni, ha a nagy eszik (2 éves), nem ugorhatok fel mellőle, ha felsír a pici. Igazából azt látom a lányomon, aki most 2 hónapos, hogy sokszor ha elkezd sírni, jobb hagyni, mert nagyon hamar észreveszi magát. Olyan, mintha annyira el lenne foglalva a sírással, hogy észre sem veszi, mi történik körülötte, és idő kell neki a sírás közepette, mire rájön, hogy valami jó történt vele (pl. letettem nyugodtan aludni). Igazából hülyén hangzik, de nem tudom máshogy leírni. Ha elkezd sírni, és ringatom, felveszem, sokszor többet ártok, mint használok vele. Nem azért hagyom sírdogálni lefekvéskor, hogy tanuljon meg egyedül aludni, hanem azért, mert etetni és füröszteni kell a másikat. Mire a fiamat beteszem az etetőszékbe, a lányom már el is aludt. Szerintem sokszor a felnőtteket is idegesíti, ha motoszkálnak mellettük.
2012. febr. 16. 13:03
 28/29 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy egyre többen kezdik érteni, miről beszélek.:)
2012. febr. 16. 13:08
 29/29 anonim ***** válasza:
51%
kislányom elmúlt egy 1 hónapos, jött a hasfájás, ölbe vettem egész éjjel tornáztattam, járkáltam vele masszíroztam a pociját és hozzám szokott.. elmúlt a hasfájás és már akkor is sírt ha ölembe volt de én leültem.Csak járkálni lehetett vele.. Na akkor elég volt.. 3 hónapos elmúlt addigra....Ha pelus tiszta, a poci tele van és nem hasfájós akkor simán amikor láttam hogy fáradt akkor be az ágyba, finom puha ágyikó kellemes fényviszonyok, csendesebb nyugalmasabb körülmények közé. és aztán alvás.. 4 nap volt a kínlódás de mindegyik nappal rövidebb a bömbölés. Aztán később egy kis duruzsolásomra megtanulta hogy anya most le fog rakni aludni a megszokott biztonságos kényelemes ágyikómba. és kész. volt egy zenélő maci amihez hozzászokott, ha zenélt tudta hogy alvás van. és elaludt. Mindenkinél ez nem megy de meggyőződésem hogy a megfelelő módszerek közt ez is ott van.. Van amikor le kell tenni és hagyni hogy sírjon ( nem az üvöltésről beszélek amikor torkaszakadtából üvölt.. ) neki is kell egy kis nyugalom és van amikor túlpörög.. ha az ágyában hagyjuk elkezd szemlélődni, leköti a figyelmét valami más és azzal kezd foglalkozni, abbahagyja a sírást és elalszik. Mindhárommal ugyanígy csináltam .. és megtanultak elaludni. 5 perc alatt bealszik mindegyik, ma már 8, 5 és 2 évesek. és kiegyensúlyozottak.. Nem ártott nekik hogy sírni hagytam őket...Persze egy anya füle megérzi ha baj van és azért sír. Most nem a magára hagyásról beszéltem, mert szerintem egy anya akkor is gyerekével van,. ha nincsen közvetlenül mellette...tapasztald ki mi a jó nektek, és bízz magadban legyél következetes! mindenkire alkalmazható módszer nincsen, és ami nektek jó az a tökéletes,még akkor is ha más nem tudja alkalmazni a saját manójánál!Minden jót kívánok nektek!
2012. máj. 29. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!