Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtok nekem segíteni? Ti a...

Tudtok nekem segíteni? Ti a lentebb leírtakat hogyan oldottátok meg?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves kisfiam, akit most próbálnék rászoktatni az itató pohárhoz. 11 hónaposan próbálkoztunk először.

Avent cumisüvege van, de hallottuk, hogy a tommi tippi az jó, nem csepeg, mint az avent. 9 hónapos volt, mikor a 12 hónapos kortól valót ajánlották. 11 hónaposan s 1 évesen se tudott velőle inni, majd vettünk avent cumisüveghez kiegészítőt, fogantyút és ivórészt is.

Viszont ezt sem akarja elfogadni. Inkább nem iszik.

Ti hogyan szoktattátok rá a babátokat, hogy az itatópohárból is igyon és megfogja a cumisüveget?

Nálunk azt sem fogja meg, elvárja h mi fogjuk, s ha nem tarsuk neki, inkább nem iszik. Régebben 4-7 hónap között tartotta szépen magának, s most meg leszokott róla, egyik napról a másikra.

Annyit sikerült nála elérni, h ha kölest vagy kukit kap, magától vegye el, s tegye be a szájába. Viszont ha nem mutassuk neki hogyan csinálja, akkor a kezével összemorzsolja.

Kanál régebben 6 hó körül érdekelte, de mivel após után (cipővel járkál még ilyen időben is az egész lakásban már hajnal 4-től, s sosincs rajta szobai papucs), így nem mertem még neki a kezébe adni, mivel mindent ledob a földre. Ha kaját teszek elé, eldugja az etetőszékébe maga alá. S mindent dob le a földre egyfolytában.

Az ívásra visszatérve nagyon keveseket iszik, a védőnő szerint több mint fél litert meg kellene innia, ami nagyon ritka. Ma is még jó ha 300 ml-t megivott, s mellette láza is van, beteg is most. De nem tudom rávenni az ivásra, szerencsére enni eszik. még a főzeléket is megette úgy h nem is kellett belekevernem gyümölcsöt, pedig anélkül nagyon ritka ha megeszi. 220 grammot nyomott be belőle ebédkor. Uzsira viszont fél üveg bébiételt evett

2012. febr. 15. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is nehezen ment. Próbáld ki azt, hogy mikor innia kellene, te is igyál. Nálunk az is bevált, hogy ilyenkor koccintottunk, mert az érdekes és mókás. Az igazi áttörést az jelentette, mikor bölcsis lett és a többi gyerektől eltanulta. Ha esetleg van gyerek, akitől ellesheti az sokat segít.
2012. febr. 15. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk sem tudott inni belőle, de egyszer hisztizni kezdett és nem tudtam mi baja, mire rájöttem, hogy meglátta a poharat egy hálóban ahol tartom ezeket, mert vettem már kb. 6 különbözőt, és azt akarta. Odaadtam neki hadd játszon vele, mert inni nem ivott belőle. Másnap már úgy tett, mintha inna belőle (üres volt), csak eljátszotta. Aztán tettem bele nagyon kevés vizet és játék közben sikerült innia belőle. Ez annyira megtetszett neki, hogy azóta tudja használni.
2012. febr. 15. 19:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Én az avent termékekre esküszöm,de az én kisfiam se volt hajlandó itató poharbol inni így azt csináltuk,hogy kapot pár színes poharat és egyik naprol a masikra nem kapott cumisüveget csak poharat .Kénytelen volt abbol inni ,egyebként meg olyan mint egy szívacs,és mi 4honap korátol elkeztuk arra szoktatni,a lehetősegekhez képest hamar önállosodjon .Onnantól kezdve mi nem cumiztattuk.
2012. febr. 15. 19:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is aventes van de az én kicsim már most 5 hónaposan is ebből issza a baracklevet:S (cumisüvegbő nem jön ki csak az itatóból). De az itatópohár egyáltalán nem tud csöpögni. Benne van egy szilikonszelep azt nem szabad kidobni belőle!
2012. febr. 16. 01:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még várok ötleteket.

Elsőnek: Nálunk sajnos sosem jelzi, hogy innia kell. Kínálni szoktam s vagy elfogadja vagy eltolja magátókl.

Pl. este mivel nem hízik megfelelően, így a szopi után adok neki tápszert, s amikor meghallja, h rázzuk, nagyon boldog, s sokat iszik. Kipróbáltam azt is, hogy az itatópohár részt tettem bele, s belekortyolt, majd nem kellett neki. Kicseréltem, s itta, de nem mindet, sokat meghagyott, ennyit nem szokott. Bár most estére is 38,4-re felment a láza, lehet azért is.

Második: Műanyag pohartak voltak? Üveget nem mernék neki adni, m.anyag meg nincs, lehet beszerzek egy párat, csak nekünk ez nehézkes, mert a lehető legkisebb szobában vagyunk 3-an besúfolva, mert após nem fér egyedül a kicsiben, neki a nagy kellett 

A konyhai dolgokkal tele az erkély, ágynemű tartó s ahol fér, mert a konyhában sem csinál nekünk helyet. Így kissé nehéz. Előre félek a szobatisztaságra neveléstől, mert mindenkitől hallom, megy a gyerek a wc-re velük. Na én itt a szobából a gyereket ki se merem engedni, hajnal 4-től utcai cipőben közlekedik a nagyapja, hiába takarítok, pillanatok alatt mindenhol olyan kosz van, szegény gyereket sajnálom.

Minnie: Mi is arra szoktattuk, hogy magától fogja a cumisüveget, csak amint elkezdtük etetni, a konyhában féltem, hogy le ne dobjon valamit a kosz miatt. S mindenről, amit csinált, mivel nem mertünk kanalat semmit se a kezébe adni, így leszokott róla. A cumisüvegből is úgy hajlandó inni, ha tartjuk, mert megfogni megfogja, szájánál van, de nem emeli, s ha segítünk neki, elengedi, s nem hajlandó megfogni.

Utolsó:

Nem a felső része csöpög, nem vettük ki a szilikon szelepet, hanem a cumisüveg oldalánál, mikor rácsavarjuk, s ezért nem mertünk neki itatópoharas részt venni. Végül több próbálkozás után, rájöttünk, hogy aminek nincs gyűrűje, cumisüveg, azok nálunk érdekes mód mind csepegtek annál a résznél, majd vettünk gyűrűset, s az szerencsére nem csepeg. De nem a fej résznél volt gond, hanem lentebb, oldalt nem is csepegett, hanem inkább folyt

2012. febr. 16. 08:33
 6/6 A kérdező kommentje:

szerintetek mindegyik itatófejjel így járnánk vagy próbáljunk meg puhábbat, mert az aventes és a másik is kemény.

Vagy kezdjem inkább pohárból? vennék pár m.anyag poharat, s ahogy az egyikőtök írta, hagyjam a szobában játszani vele?

Nektek mennyire nehezen ment a rászoktatás?

Védőnő szerint minnél hamarabb kellene már, ne itassuk, ne segítsünk neki, hagyjuk h magától igyon, de akkor inkább nem inna. Olyan nehezen fogadja el így is az innivalót. Teát adunk neki, mert vízet nem volt hajlandó elfogadni, bár este mikor a tápszert készítjük, mindig öntünk ki neki másik cumisüvegbe vízet, s este, valamint reggelikor kenyérhez elfogadja. Napközben viszont marad a tea.

2012. febr. 16. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!