Tudtok nekem segíteni? Ti a lentebb leírtakat hogyan oldottátok meg?
Van egy 1 éves kisfiam, akit most próbálnék rászoktatni az itató pohárhoz. 11 hónaposan próbálkoztunk először.
Avent cumisüvege van, de hallottuk, hogy a tommi tippi az jó, nem csepeg, mint az avent. 9 hónapos volt, mikor a 12 hónapos kortól valót ajánlották. 11 hónaposan s 1 évesen se tudott velőle inni, majd vettünk avent cumisüveghez kiegészítőt, fogantyút és ivórészt is.
Viszont ezt sem akarja elfogadni. Inkább nem iszik.
Ti hogyan szoktattátok rá a babátokat, hogy az itatópohárból is igyon és megfogja a cumisüveget?
Nálunk azt sem fogja meg, elvárja h mi fogjuk, s ha nem tarsuk neki, inkább nem iszik. Régebben 4-7 hónap között tartotta szépen magának, s most meg leszokott róla, egyik napról a másikra.
Annyit sikerült nála elérni, h ha kölest vagy kukit kap, magától vegye el, s tegye be a szájába. Viszont ha nem mutassuk neki hogyan csinálja, akkor a kezével összemorzsolja.
Kanál régebben 6 hó körül érdekelte, de mivel após után (cipővel járkál még ilyen időben is az egész lakásban már hajnal 4-től, s sosincs rajta szobai papucs), így nem mertem még neki a kezébe adni, mivel mindent ledob a földre. Ha kaját teszek elé, eldugja az etetőszékébe maga alá. S mindent dob le a földre egyfolytában.
Az ívásra visszatérve nagyon keveseket iszik, a védőnő szerint több mint fél litert meg kellene innia, ami nagyon ritka. Ma is még jó ha 300 ml-t megivott, s mellette láza is van, beteg is most. De nem tudom rávenni az ivásra, szerencsére enni eszik. még a főzeléket is megette úgy h nem is kellett belekevernem gyümölcsöt, pedig anélkül nagyon ritka ha megeszi. 220 grammot nyomott be belőle ebédkor. Uzsira viszont fél üveg bébiételt evett
Köszönöm a válaszokat, még várok ötleteket.
Elsőnek: Nálunk sajnos sosem jelzi, hogy innia kell. Kínálni szoktam s vagy elfogadja vagy eltolja magátókl.
Pl. este mivel nem hízik megfelelően, így a szopi után adok neki tápszert, s amikor meghallja, h rázzuk, nagyon boldog, s sokat iszik. Kipróbáltam azt is, hogy az itatópohár részt tettem bele, s belekortyolt, majd nem kellett neki. Kicseréltem, s itta, de nem mindet, sokat meghagyott, ennyit nem szokott. Bár most estére is 38,4-re felment a láza, lehet azért is.
Második: Műanyag pohartak voltak? Üveget nem mernék neki adni, m.anyag meg nincs, lehet beszerzek egy párat, csak nekünk ez nehézkes, mert a lehető legkisebb szobában vagyunk 3-an besúfolva, mert após nem fér egyedül a kicsiben, neki a nagy kellett
A konyhai dolgokkal tele az erkély, ágynemű tartó s ahol fér, mert a konyhában sem csinál nekünk helyet. Így kissé nehéz. Előre félek a szobatisztaságra neveléstől, mert mindenkitől hallom, megy a gyerek a wc-re velük. Na én itt a szobából a gyereket ki se merem engedni, hajnal 4-től utcai cipőben közlekedik a nagyapja, hiába takarítok, pillanatok alatt mindenhol olyan kosz van, szegény gyereket sajnálom.
Minnie: Mi is arra szoktattuk, hogy magától fogja a cumisüveget, csak amint elkezdtük etetni, a konyhában féltem, hogy le ne dobjon valamit a kosz miatt. S mindenről, amit csinált, mivel nem mertünk kanalat semmit se a kezébe adni, így leszokott róla. A cumisüvegből is úgy hajlandó inni, ha tartjuk, mert megfogni megfogja, szájánál van, de nem emeli, s ha segítünk neki, elengedi, s nem hajlandó megfogni.
Utolsó:
Nem a felső része csöpög, nem vettük ki a szilikon szelepet, hanem a cumisüveg oldalánál, mikor rácsavarjuk, s ezért nem mertünk neki itatópoharas részt venni. Végül több próbálkozás után, rájöttünk, hogy aminek nincs gyűrűje, cumisüveg, azok nálunk érdekes mód mind csepegtek annál a résznél, majd vettünk gyűrűset, s az szerencsére nem csepeg. De nem a fej résznél volt gond, hanem lentebb, oldalt nem is csepegett, hanem inkább folyt
szerintetek mindegyik itatófejjel így járnánk vagy próbáljunk meg puhábbat, mert az aventes és a másik is kemény.
Vagy kezdjem inkább pohárból? vennék pár m.anyag poharat, s ahogy az egyikőtök írta, hagyjam a szobában játszani vele?
Nektek mennyire nehezen ment a rászoktatás?
Védőnő szerint minnél hamarabb kellene már, ne itassuk, ne segítsünk neki, hagyjuk h magától igyon, de akkor inkább nem inna. Olyan nehezen fogadja el így is az innivalót. Teát adunk neki, mert vízet nem volt hajlandó elfogadni, bár este mikor a tápszert készítjük, mindig öntünk ki neki másik cumisüvegbe vízet, s este, valamint reggelikor kenyérhez elfogadja. Napközben viszont marad a tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!