Lusti babátoknak, mikor kezdett igazán beindulni a
mozgása?
Figyelt kérdés
Lányom 6,5 hónapos, nem forog, csak játszik háton, ritkán átfordul a hasára úgy is eljátszik egy ideig. Vissza nem nagyon akar fordulni, inkább sír, hogy fordítsam vissza.
Vajon mikor fog igazán beindulni a mozgása, illetve tehetek valamit az ügy érdekében?
2012. febr. 15. 10:14
1/6 anonim válasza:
Kisfiam éppen ennyi idős, és alig tud többet a lányodnál. Fordul hátról hasra, és kb. 2 hete hasról hátra. Megemlítettük a gyerekorvosnak, aki azt mondta, valószínüleg lusta, de azért ha gondoljuk, mutassuk meg konduktornak. Hát mi gondoltuk. Kiderült, hogy kissé feszesek az izmai, vinnünk kell foglalkozásra hetente kétszer. Ha gondolod, leírom részletesen priviben, hogy intéztük, konduktort is tudok ajánlani, bár nem tudom Budapest neked mennyire jó..
2012. febr. 15. 10:30
2/6 anonim válasza:
Ennyi idősen a fiam is csak ennyit tudott. Mi is aggódtunk, de a védőnő mindig leállított, hogy hagyjam már azt a gyereket a saját ütemében fejlődni, ne "erőszakoljam meg"! Aztán egy hónap alatt behozott mindent, 10 hónaposan már állt és lépegetett a bútorok mellett, ment a járássegítőjével, mászott, kúszott, ült, szóval mindent, amit egy ilyen korú babának tudnia kell. Szóval türelem, én azt gondolom, hogy még nem kell rohanni vele sehova sem, adj még neki időt, aztán amikor majd szól az orvosotok, akkor lehet ezzel foglalkozni, addig pedig bízz a gyerekedben attól függetlenül is, hogy nem olyan szuperszónikusan fejlődik, mint itt egyesek babája! Amihez azért hozzáteszem, hogy szerintem sokszor a fele sem igaz!
2012. febr. 15. 10:37
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de Budapest 250 km-re van tőlünk. A lányomat nézte egy gyógytornász 3 hónaposan azt mondta ő túl laza izomzattal rendelkezik. De kezelés nem kellett. Babaúszát ajánlották, de nagyon hideg van, ahhoz, hogy a melegből, a meleg vízből, kihozzam a levegőre.
A másik dolog, hogy nem hallgat még a nevére. Ez nagy baj?
2012. febr. 15. 10:40
4/6 A kérdező kommentje:
Nem siettetem én, csak aggódom.
2012. febr. 15. 10:42
5/6 anonim válasza:
Hát akkor Budapest valóban nagyon messze lenne. :-)
Egyébként teljesen megértelek. Mi sem akarjuk siettetni a dolgokat, de azért jobb félni, mint megijedni. Én nem bántam meg, hogy megmutattuk szakembernek, úgy voltam vele, hogy legalább megnyugtat, higy nincs semmi baj. Ha meg gond van, jobb ha minél előbb kiderül.
2012. febr. 15. 10:48
6/6 anonim válasza:
Az én kislányom is 6,5 hónaposan csak a hasára tudott fordulni. 7 hónapos kora előtt tanult meg hátra fordulni, majd utána nagyon gyorsan fejlődött. 9,5 hónapos, mászik mint a távirat és ha talál kapaszkodásnak megfelelő tárgyat simán fel is áll.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!