Miért zokoghat ennyire álmában?
A kislányomnál mostanában sokszor előfordul, hogy az éjszaka közepén egyszer csak eszeveszett sírásba kezd. De nem ébred fel, alszik közben. Kiveszem, ringatom, sétálok vele, és szinte alig lehet megnyugtatni. Felébreszteni meg szintén nem lehet ilyenkor.
Ez mitől lehet? Vigyem el orvoshoz, vagy ez "normális"? Másnál előfordult ilyen?
EZt találtam, itt két éves kortól írja de hamarabb is előfordulhat:(.
Úgy tudom, érdemes végiggondolni, hogy mi okozhatja. Történt- e hirtelen, stresszel járó változás az életében? Együtt alszotok?
Külön alszik már az első naptól kezdve. Nem, nem ébred meg. A legelső alkalommal annyira sírt, hogy szinte alig kapott levegőt. A férjem próbálta felébreszteni, "csípkedte" az arcát, mozgatta, de semmi. Nagyon ijesztő volt.
Azóta ennyire durva nem volt. De felébreszteni most sem igazán lehet. Van, hogy egy héten többször előfordul, de van, hogy csak egyszer.
Mindenképpen megemlítem a dokinknak, a jövő héten megyünk hozzá.
Nem hiszem, hogy az idő, mert már egy ideje ez előfordul nála. Legutóbb épp tegnap este.
Próbáljatok meg együtt aludni, lehet, hogy a szepaszorongással járó idegi felfokozottság miatt jött elő.
Ezt végiggondoltad?: nem történt valami családi esemény, ami rosszul érinthette? Nincs olyan feszültség, ami miatt nyugtalanabb?
Igazából semmi rendkívüli dolog nem történt. Itthon sincs úgy igazán rendszeres feszültség. Néha összekapunk, de azok ilyen 5 perces szösszenetek csak.
A múlt héten egyszer felébredt ebből a sírásból, de akkor meg 2,5 órát ébren volt, és nagyon nyugtalan volt. Akkor ott aludtam vele.
Szia!
Szerintem először gondolj valami egyszerű dologra. Az én kisfiam (ma 20 hónapos :)) éktelen patáliát tud csapni,ha "beszorul" egy büfi,vagy puki. Olyan ordítás (szerencsére ritka),hogy pánikba vagyunk mi baja lehet....végül,ha megnyugszik kijön a levegő...és mi teljesen döbbentek vagyunk.
Persze érzelmi változás is lehet,azért gondoljunk bele,hogy minden nap nyílik az értelme... :)
Remélem hamarosan túl lesztek rajta...ha nem fizikai probléma,akkor próbálj vele napközben egy picit többet lenni,ölelgetni ...hátha "csak" anya hiányzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!