Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, nem eszi meg...

Mit csináljak, nem eszi meg esténként a tápszert!?

Figyelt kérdés
másfél éves a fiam,beteg volt,(pár napja mér jólvan)és azóta nem issza meg a tápszerét,vagyis gyerekitalát(nestlé junior).Volt hogy se reggel,se este nem itta meg,(másfélét is próbáltam),már nesquik kakaóport raktam bele egy kis kanállal,úgysem itta meg,már eljutottunk odáig,hogy reggel nagy nehezen megissza,de van hogy csak 2-szerre.Mit csináljak,vagy mivel helyettesitsem neki?Nagy baj hogy este nem issza meg?És mitől lehet ez hogy egyik napról a másikra nem fogadja el?A rendes tejet nem birja,kiütéses lesz,már 3-szor próbáltam neki adni.
2012. febr. 13. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam szintúgy nem issza meg, mióta beteg volt. 17 hós. Adj neki napközben joghurtot, rudit, tejszeletet, túrót ilyesmiket. Gondolom már mindent eszik, így nem gond, ha este nem issza meg.
2012. febr. 13. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 15 hós kora óta semmit nem fogad el, addig cicis volt. Ahogy elválasztottam (terhesség miatt) nem fogad el semmit, se tápszer, se tejital, semmit. Most 19 hós, és semmi baja, hogy nem issza. Az étrendjére azért odafigyelek, hogy több sajtot, túrót, ilyesmiket kap. A dokinő azt mondta, hogy kéne neki még 2x 2dl folyékony tápszer, vagy tejital, de ha nem issza, akkor mit csináljak? Nem tudom beletölteni...
2012. febr. 13. 21:22
 3/7 A kérdező kommentje:
igen,mindent eszik.Csak az a baj,hogy ő nem szokott vacsorázni,ez szokott lenni neki a vacsora 8körül.Előtte 4körül eszik,utána nemfogad el kaját,csak ritkán,ezért lenne jó ha újra inná,de fogalmam nincs mit tehetnék még...pedig azt hittem ha kakaóport rakok bele,egyből megissza,melyik gyerek ne inná....hát az enyém....
2012. febr. 13. 21:23
 4/7 A kérdező kommentje:
ő 3-3dl-t ivott mindig,de most maradt csak a napi 3dl.még van itthon ilyen tejital,2x2,5dl-s,azt még megpróbálom neki holnap adni,hátha...
2012. febr. 13. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Ne erőltesd. Ha nem kell neki, akkor nem. Csináld másképp a napközbeni étkezését. Kapjon uzsonnát korábban, vacsira meg próbálj meg olyanokat adni neki eleinte, amiket nagyon szeret.
2012. febr. 13. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom még csak 13 hónapos, de kb 6-8 hete már nem issza meg.... Eleinte még aggódtam miatta, de szép lassan rájött, hogy ha nem kell a tápszer este, akkor vacsizni kell.

Az első hetekben kipróbáltunk másféle tápszert, junior italt, tehéntejet, de egyik sem kellett... Most a tehéntejet nagy ritkán elfogadja, de akkor is kb fél-1 decit iszik meg.

Én nem idegeskedek miatta, mivel tejtermékeket elfogad, így minden tápanyaghoz hozzájut.

Nálatok is inkább azt kellene valahogy elérni, hogy vacsorázzon és akkor semmi hiánya nem származik abból, hogy nem kér tejet/tápszert.

2012. febr. 13. 21:47
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek,valahogy megpróbálom akkor másképp,vagy vacsit adni,csak nagyon makacs,ha nem kell neki és "eröltetem"(márpedig nem kell),akkor fogja és kiveri a kezemből...nem akar egyszerűen vacsorázni.(nem a tápszerre értem)De kitalálok valamit!
2012. febr. 13. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!