Tápszeres a babám (10 napos), mert nincs elég tejcim. Lehet belőle gondja a későbbiekben?
Mindenhol istenítik az anyatejet (persze nyilván az a legjobb a babának), de ha az ember nem tud szoptatni, akkor nem tud.
Mi már az elejétől kezdve kínlódtunk a szopással, pedig be voltak durranva a kórházban a cicijeim, de a kisfiam lusta szopizni, inkább elalszik a mellen, és már nincs is annyi tejem, mint kellene. Annyira leírják a tápszeres táplálást az anyatejjel szemben, hogy totál meg vagyok rémülve hogy ezzel rosszat teszek a gyerekemnek, tiszta depi vagyok, lelki-ismeretfurdalásom van, nagyon nyomaszt a dolog. Totál úgy érzem, hogy nem adok meg neki mindent, amit kellene, ráadásul a férjem is külföldön van, rá sem tudok támaszkodni. Én meg csak fogyok az idegességtől. Nyugtassatok meg, hogy csak én parázom túl a dolgot!!!!
( most úgy eszünk, hogy először valamelyik ciciből szopizunk, utána általában megeszik 70 tápszert.)
Én is úgy vagyok vele, mint te. A kisfiam koraszülött. Először 4 nap múlva vehettem kézbe és akkor lett először mellre téve. Sajnos nekem is kevés a tejem. A kórházban nagyon keveset szopizott. Lusta, hamar bealszik a cicin, valamint nagy a mellbimbóm és nem tudja úgy bevenni. Majd amikor már itthon voltunk, nem javult a helyzet. Akár egy órát is lóghatott cicin úgy, hogy alig evett. 2,90-nel született és 2,67-re fogyott. Így úgy döntöttem, hogy nem erőltetem. Lefejem a tejet és úgy kapja és kell adni tápszert is. Tudod, aki tud szoptatni és van elég teje, az nem biztos, hogy megérti, milyen az, amikor nincs elég. Nagyon sok gyerek nő fel tápszeren és egészséges felnőtt lesz belőlük! Amúgy elhízni az anyatejes babák is el tudnak!!!!!
Szóval tényleg ne legyen lelkiismeret furdalásod! Én úgy vagyok ezzel, hogy ezt dobta a gép. Örülök neki, hogy így a kisfiam szépen fejlődik, sokat eszik. Hamar visszaszedte a születési súlyát és már 3,5 kiló! Ha ragaszkodnék a szoptatáshoz, csak jobban legyengülne!
Szóval csak azt nézd, ami a babádnak jó és ne hallgass a buta emberekre!
Persze... baja lesz tőle... két füle lesz és egy orra... :)
Jajj,nyugi!!! Komolyan! Persze legjobb az anyatej... Az én kislányom 2 hós kora óta kap tápszert. Most 9 hónapos és még nem volt beteg! Barátnőm kislánya csak anyatejet kapott 6 hónapos koráig és még most is 1 évesen is szopik, és nem tudnám összeszámolni hányszor volt már beteg, kórházban is voltak vírusfertőzéssel. Sok panadol,nurofen és antibiotikum fogy náluk... Szóval ne legyél depis! Nem lesz hátránya a babádnak! A szeretetedre sokkal nagyobb szüksége van mint az anyatejre! Attól leszel jó anya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!