Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az oltástól lázasodhatott be...

Az oltástól lázasodhatott be ennyire?

Figyelt kérdés
Kisfiam egy hete kapta a 15 hós oltásokat, ma nagyon magas láza volt 39 fok. :-( Mikor beadták, azt mondta a védőnő, hogy szerinte nem lesz gond, ha eddig nem lázasodott be az oltásoktól... lehet ez mégis amiatt van, de ilyen későn jönne ki?
2012. febr. 13. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:

jó hülye a védőnőd már ne is haragudj.

a 15 hónapos oltás más mind a többi, legyengített élő vírusos, az oltás után átlagosan 10 nappal jönnek a tünetek, magas láz, pöttyök... persze vannak akiken nem jön ki, de mivel ez egy legyengített vírus, így elkapja a baba a betegséget/betegségeket.

igen, az oltástól van!

2012. febr. 13. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:

az MMR oltástól 6-14 nap között lehet láza, hasmenése, hányás, kiütések, fáradság.

fura a védönöd, mert nekünk a doki is ezt mondta, és az anyukás ismerösök is mind azt mondják hogy 8-10-ik nap körül van enyhe láz.

39 fok még azért nem nagyon magas (ha csak nem levont érték már), figyelj a folyadék bevitelre, de ha nem folytatódik akkor oltástól volt.

az orvosod nem mondta el?

2012. febr. 13. 12:41
 3/7 A kérdező kommentje:

már levonva 39 fok...:-(

külföldön vagyunk most, azt oltást "csak" beadták és annyi, nem kommentálták. Mikor kijöttünk akkor kérdezetem a Mo-i védőnőnket, én meg megnyugodtam, hogy ezt is megúsztuk. de akkor nem...

2012. febr. 13. 12:44
 4/7 A kérdező kommentje:

És akkor kb hány napig tarthat ez a lázas állapot?

és köszi a válaszokat!!

2012. febr. 13. 12:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk a 15 hós oltás után ugyanígy lázas vol, szinte levihetetlen, 2 napig, majd pöttyök. Azt hittem vége, de 1 hétre rá, hányás, hasmenés, szintén láz, majd torokgyulladás. Mi nagyon megszenvedtük az oltást, viszont nekünk még annyi negatívum, hogy 13-15 hós koráig jött ki 10 foga, és eleve gyenge volt az immunrendszere, így az oltás, tovább gyengítette neki, és mindent elkapott. kb 2 hónapaig volt ez a folyamtos betegeskedés, pár nap szünetekkel. Azt hittem sose lesz vége. Nem ijesztegetni akarlak, de a 15 hós oltást sokan megszenvedik. Csillapíts a lázát, remélem ti ennyivel megusszátok. Lehet még nagyon erős orrfolyás, és nátha, köhögés. nekem a doki azt mondta, a 15 hós oltás után 21 napig bármilyen tünet lehet, az az oltás számkájára írható, mert legyengülnek a gyengített vírus miatt. Jobbulást a fiadnak.
2012. febr. 13. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:

második vagyok.

ahogy írtam 6-14 nap között. ha nem tudod csillapítani vagy 3 napnál tovább tart akkor azért menj vissza az orvoshoz.

hol éltek külföldön mert nálunk még alá is kellett ´rini minden oltás elött hogy egyetértek és mindent elolvastam az oltásról, és következményeiröl.

Lehet csak nem értetted amit az orvos mondott vagy adott papírt.

2012. febr. 13. 13:14
 7/7 anonim ***** válasza:

lányomat nagyon leverte a 15 hónapos oltás. 4 napig volt lázas,majd kiütéses, de közben ment a hasa is, gyógyszert is kellett szednie.

szóval lehet az oltástól, de azért ha tudod vidd el a dokinénihez

2012. febr. 13. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!