Miért van az hogy a 15 hónapos oltástól megváltozik a viselkedése a babának?
Lánykám 15 hós holnap lesz egy hete hogy megkapta ezt a fajta
MMR oltást, azóta nyüszögi, hisztike lett.
sose volt egy nyugodt baba és nem azt mondom hogy boltba elkezd nyafogni hisztizni, itthon még elvan fél egy órát is eljátszik magába, de vannak olyan hiszti rohamai hogy csak lesek.ilyenkor mondom el szépen 3 szor hogy fejezze be ne sírjon mert a hiszti nem célravezető kb 10 percig sír, aztán csak lenyugszik. jobb estebe , vagy követ mint a pincsi kutya fogja a nadrágom és sir /könnyek nélkül/
Más is észrevett hogy változott a viselkedése ettől az oltástol?
Lehet életkor is, de lehet, hogy a bacik dolgoznak benne. Az MMR elég durva oltás, többféle hatóanyaggal, ami általában minden gyerkőcöt kiüt. Lehet, hogy a tiéden ez így jön ki, de nem lázasodik, nem lesz ténylegesen beteg.
Legyél vele türelmes, akár az oltástól van, akár kezdődik a dackorszak. :)
Én is írtam hasonló kérdést pár napja, kedves kérdező, válaszoltál is rá. Pont ma gondoltam, hogy leírom mi a helyzet, hátha még nyomon követed...:)
Szóval az én lányomnál is hasonló volt, először láz, de csak 1 napig (a 8. napon), aztán kiütés (a 10. napon), de ahogy kijött, húzódott is vissza és pár napig borzasztóan nyűgös, hisztis volt, ordított, dobálta a játékait, mintha kicserélték volna. Biztos vagyok benne, hogy mindez az oltástól van. Ma vagyunk a 13. napon és hála az égnek elmúlt minden, újra jó kedvű, kiegyensúlyozott, nagyon bízom benne, hogy ennyivel letudtuk az oltási mellékhatásokat, nem fog más meglepetés érni. Elég erős ez az oltás és elég vitatott, ha nem kötelező, valószínűleg sokkal később adatom be, ha egyáltalán beadatom, pedig nem vagyok oltás ellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!