1 hetes kisbabánál ha nagyon sír előrébb lehet hozni a szopizást? 2 óránként szopizik, de vannak olyan órák, amikor kicsit nyűgösebb. Vagy van erre más módszer?
Nekem a védőnő azt mondta, hogy azért kell a 2 órás időközöket tartani, hogy nehogy megfájduljon a hasa - ezt alapesetben azért lehet hasznos tartani, mert ha ezt tartod és sír a babád, akkor legalább a hasfájást ki tudod zárni, mint okot. Én alapesetben próbáltam ezt tartani, de persze szükség törvényt bont, ha nagyon nyüzsi volt a babám, nem hagytam természetesen szenvedni, hanem kapott cicit. De azért előbb próbáltam a nyüzsit másképp kezelni, pellus, hideg-meleg, ringatás, dúdolás, sssss, ilyesmi. És ha nem ment és nem tudtam kihúzni a 2 órát, akkor kapott cicit.
2012. febr. 12. 19:21
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 12. 19:32
5/12 anonim válasza:
Az egy tévhit, hogy megfájdul a hasa. Nyugodtan ehet sűrűn, ha igényli! :)
2012. febr. 12. 20:39
6/12 TKI Ibolya válasza:
Az én babám alapjáraton nem bírt ki másfél óránál többet!persze hogy előrébb hozhatod nehogy már sírjon a baba.Ha nyűgösebb lehet hogy nem is eszik csak cumizik kicsit a ciciden hogy megnyugodjon.
2012. febr. 12. 20:55
7/12 anonim válasza:
1 hetes!!!! naná, hogy etesd meg ha éhes! neki tudod mekkora a gyomra? mint egy szilvamag :)
nekünk is tartanunk kellett a 3 óránkénti etetést mert hasfájós volt na de nem 1 hetesen :) az majd 13-4 hetesen lehet bevezetni, addig pedig szigorúan igény szerint kell foglalkozni :))) 1 hetes babát nem kell sírni hagyni mert a "védőnő mondta". sok hülyeséget és hasznos tanácsot fogsz kapni a közeljövőben, de te mindig hallgass a megérzéseidre és a babádra, az a legjobb :)
sok boldogságot! :)
2012. febr. 12. 22:30
8/12 anonim válasza:
szóval azt akartam írni, hogy igény szerint kell szoptatni :D
2012. febr. 12. 22:31
9/12 anonim válasza:
"Az egy tévhit, hogy megfájdul a hasa. Nyugodtan ehet sűrűn, ha igényli! :)"
Bocs de ezt azért megcáfolnám!
Az anyatejnek az eleje cukorban gazdag,ha mindíg csak piciket szopik a baba akkor mindíg csak az előtejet szívja ki és a cukorban gazdag tejcsitől igenis megfájdulhat a hasa illetve a hátsó zsíros,tápláló tejhez úgymond soha nem jut hozzá!
Ezzel kedves kérdező nem az volt a célom,hogy eddigi válaszok alapján teljesen összezavarjalak!Természetesen 1 hetes babának cici kell!csak szerettem volna tudatni,hogy azért ha naggyobbacska babád lesz igenis megfájdulhat a hasa a sürű cicizésektől!Törekedj arra hogy megtudd különböztetni,hogy éhségtől vagy hasfájástól sír a babád!mert ha a pocija fáj akkor a cici az csak sajna"olaj a tűzre"
2012. febr. 12. 23:44
10/12 anonim válasza:
1 hetesen én igény szerint szoptattam akár 20 percenként,volt egy nap hogy 20szor szopott,én ha sirt mindig mellre tettem ha éhes volt evett ha nem megnyugodott,szerintem szopisztasd ahányszor csak akarja(és nem utolsó szempont minnél többet rakod mellre annál több tejed lessz:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!