Lehetséges, hogy a penésztől beteg folyton a kisfiam?
Most 15 hónapos és november eleje óta szinte folyamatosan beteg.Már tavaly télen is sokszor volt beteg. Folyamatosan náthás, köhög, nagyon folyik az orra, van, hogy lázas is, gyulladt a torka. A házunk tavaly tél óta penészes, mindig takarítom, ahogy látszik, de mindig visszajön. Voltunk allergia vizsgálaton is, elvileg nem allergiás semmire, penészre sem. Attól még lehet,hogy az okozza a gondot, vagy én rontok el valamit??
Már nagyon kivagyok az örökös betegség miatt, nagyon sajnálom a kisfiamat. :(
penész nem allergiát okoz, ezért kár összeszurkálni a gyereket! tüdőbetegséget okoz!!!
most hogy eléggé kivagy, még jól rád is ijesztek! de tényleg komolyan kell venni!
nálunk is reggel folyik az ablakokról a víz, de szerencsére tartjuk a szintet :/
savoval fújom körbe a tapétát, utána anyóséknál alszunk és egész napra nyitva hagyom az ablakok.
split klímával is fűtünk az elvesz a párából elég sokat (napi egy diszperzites vödör víz jön ki belőle :O)
ablakokat letörlöm napi szinten, vagyis felitatom a vizet. bútorokat, ágyat nem toljuk a falhoz, hogy ne penészesedjen be mögttük.
nem tudom, szilveszter előtt pár héttel vagy inkább dec. elején mentem végig a lakáson savoval, mennyezet, falak, ablakkeretek... és azóta nem jött vissza, nagyon jó szer!
Nem kifejezetten a penész miatt mentünk allergiavizsgálatra, hanem a folytonos légúti betegségek miatt. Ott megnézték penészre is. Tehát szerintem okozhat allergiát. Mivel apa nagyon sok mindenre allergiás, ezért fent állt, hogy a kisfiunk is örökölte.
Nálunk azért nem ennyire durva a helyzet, az ablakon nem folyik a víz, de van 3 Ceresit a lakásban, azok elég hamar megtelnek vízzel. A penész sem nagy felületen jön elő, hanem kisebb foltokban.
Továbbra is takarítom, szellőztetek. :(
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kedves utolsó! Pont most rendezkedek, hogy kint tudjak teregetni az előtérben, ne a házban kelljen. Sajnos se teraszunk, se erkélyünk. :( Most fejeztem be a penésztakarítást, anyukámnál volt addig a kisfiam.
Jobban odafigyelek a szellőztetésre is!
Köszönöm a válaszokat!
Tégla családi ház, parkettás, hagyományos, nem laminált. Az ablakok újak, műanyagok, de a régi fakeretbe tették be őket.
Elfelejtettem, hogy még mit kérdeztél. :)
Előre is köszönöm a segítséget, kedves utolsó!
A fűtésünk cirkó, így radiátoros.
Az allergiavizsgálaton nem volt allergiás a házi porra sem a kisfiam. Semmire sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!