Hogyan lehet (kell egyaltalan? ) 'buntetni egy 14 honapos gyereket?
Ha pl szazszor szolsz ra,hogy vmit ne csinaljon,elhozod onnan,megmagyarazod miert nem szabad, de mindig visszamegy és ujra csinalja. Én azt mondom alapvetoen, hogy egyszer csak megunja...de en nem engedek. Eleg ez?
Hogy lehet buntetni? Kell?
O meg nem erti azt,hogy 'ha ezt csinalod,ez es ez lesz...'
Egyszeruen folytassam ahogy most,h millioszor raszolok es varom a pozitiv eredmenyt,hatha egyszer bekovetkezik?
Minden valaszert nagyon halas vagyok!
Nem írtad, mit csinál.
Ha fiókot/szekrényt pakol, lehet rá gyerekzárat tenni.
Ha konektorba nyulkál, be kell dugni.
Ha a konyhában rámol (sütő vagy gépek), ki kell zárni a konyhából, amíg főzöl, inkább ordítson a járókában, minthogy megégesse magát.
Büntetésnek nem látom értelmét. Annak, hogy elmagyarázod, hogy nem szabad, igen, de ha nem érti, vagy úgy tesz, mintha nem értené (mert egyébként meggyőződésem, hogy érti...), akkor TE vagy a parancsnok, egyszerűen meg kell akadályozni, hogy odaférjen.
Nem kell büntetni.
(14 hónapja van még csak a világon.)
Most kezd kinyílni a tér,jár, szalad, felfedezi a lakást. Mindent kipróbál! Elismétli a cselekvéseit.
Segíts neki ebben a "játékban", beszélj hozzá mindig bármit csinál, lassan-, de szépen megtanulja majd mi miért történik.
Az enyém is ezt csinálta. Bedugtuk a fejünket a wc-be, konfettit szórtunk bele, figyeltük a vizet, a mosógépbe nyúltunk, megnéztük, kibontottuk, szétpakoltuk, beraktuk 100X az akármit. Megbeszéltünk mindent.
Aztán eljött egy másik korszak új feladványokkal.
Ne aggódj, ez a fejlődésének része. Édesek, aranyosak és olyan hamar elrepül ez az időszak, s közben helyére kerülnek a miértek.
Teljesen igazatok van,én is igy gondolom!
Akkor nem is hagyom befolyásolni magam a csalad nyomasara...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!