Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet (kell egyaltalan?...

Hogyan lehet (kell egyaltalan? ) 'buntetni egy 14 honapos gyereket?

Figyelt kérdés

Ha pl szazszor szolsz ra,hogy vmit ne csinaljon,elhozod onnan,megmagyarazod miert nem szabad, de mindig visszamegy és ujra csinalja. Én azt mondom alapvetoen, hogy egyszer csak megunja...de en nem engedek. Eleg ez?

Hogy lehet buntetni? Kell?

O meg nem erti azt,hogy 'ha ezt csinalod,ez es ez lesz...'

Egyszeruen folytassam ahogy most,h millioszor raszolok es varom a pozitiv eredmenyt,hatha egyszer bekovetkezik?

Minden valaszert nagyon halas vagyok!

2012. febr. 10. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem írtad, mit csinál.

Ha fiókot/szekrényt pakol, lehet rá gyerekzárat tenni.

Ha konektorba nyulkál, be kell dugni.

Ha a konyhában rámol (sütő vagy gépek), ki kell zárni a konyhából, amíg főzöl, inkább ordítson a járókában, minthogy megégesse magát.

Büntetésnek nem látom értelmét. Annak, hogy elmagyarázod, hogy nem szabad, igen, de ha nem érti, vagy úgy tesz, mintha nem értené (mert egyébként meggyőződésem, hogy érti...), akkor TE vagy a parancsnok, egyszerűen meg kell akadályozni, hogy odaférjen.

2012. febr. 10. 22:52
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell büntetni.

(14 hónapja van még csak a világon.)

Most kezd kinyílni a tér,jár, szalad, felfedezi a lakást. Mindent kipróbál! Elismétli a cselekvéseit.

Segíts neki ebben a "játékban", beszélj hozzá mindig bármit csinál, lassan-, de szépen megtanulja majd mi miért történik.

2012. febr. 10. 22:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Olyasmire ertem,h ne dobaljon bele mindent a wc-be,ne kukazzon,stb,de azert is csinalja. Ezeket nem tudom elzarni
2012. febr. 10. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Az enyém is mindjárt 14 hónapos. Szerintem még nincs értelme büntetni. Csináld úgy, ahogy eddig; én is így vagyok vele. Viszont volt már olyan, hogy annyira felbosszantott, hogy egy ideig nem szóltam hozzá, nem vettem Róla tudomást.Ez nem szándékos büntetés volt, dehát annyira bosszús voltam és nem bírtam "jópofizni" vele :(
2012. febr. 10. 23:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is ezt csinálta. Bedugtuk a fejünket a wc-be, konfettit szórtunk bele, figyeltük a vizet, a mosógépbe nyúltunk, megnéztük, kibontottuk, szétpakoltuk, beraktuk 100X az akármit. Megbeszéltünk mindent.

Aztán eljött egy másik korszak új feladványokkal.

Ne aggódj, ez a fejlődésének része. Édesek, aranyosak és olyan hamar elrepül ez az időszak, s közben helyére kerülnek a miértek.

2012. febr. 10. 23:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Sehogy nem kell büntetni, értelme sem lenne hisz még nem értené. Nyílik az értelme, most fedezi fel a világot. Szerezzetek be vagy apuka szerkesszen egy ajtórácsot (nekünk a papa csinálta). Oda teszed a wc ajtó elé és mindjárt nem is tud odamenni. A kukát be lehet tenni az egyik szekrénybe, így azt sem tudja elérni. Neked kell biztossá tenni a terepet a gyerek számára.
2012. febr. 11. 06:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Csukd be a WC ajtót / hajtsd le a WC tetejét / vegyél WC-ülőke zárat, tedd a kukát olyan helyre, ahol nem tudja elérni. Amit csinál, az teljesen természetes. Figyelemeltereléssel próbálkozhatsz. Minél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz egy dolognak vagy cselekvésnek, annál kíváncsibb lesz rá. Nem kell naponta 100x rászólni semmiért, mert 1 nagy nem lesz a nap, és az egyikteknek sem jó. Megnézhetitek együtt is a wc-t, szemetest, megmutathatod neki, hogy hogy kell a wc-t lehúzni. Büntetni nincs értelme ilyen korban, mondd el, hogy nem szabad, mert... és vidd el onnan.
2012. febr. 11. 09:02
 8/10 anonim ***** válasza:
5-ös szuperul csinálja!
2012. febr. 11. 09:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van,én is igy gondolom!

Akkor nem is hagyom befolyásolni magam a csalad nyomasara...

2012. febr. 11. 10:36
 10/10 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, nekem az a tapasztalatom a másfél éves lányommal, hogy működik a nem büntetés. Ami nem volt veszélyes, csak mondjuk fárasztó nekem, azt engedtem megnézni, azt vettem észre, hogy minden csoda 3 napig tart. Hallgass az anyai ösztöneidre!
2012. febr. 11. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!