Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejallergiás babák anyukái!...

Tejallergiás babák anyukái! Nektek volt ilyen tünet?

Figyelt kérdés

4 hós fiam valószínű tejallergiás, kaptunk időpontot gasztróra, következők a tünetek:

hasmenés, esetenként szorulás, ekcéma, hányás,sok bukás, mindent elutasít alig tudom megtetetni, itatni.Nehezen vesz levegőt,el van dugulva az orra és álmában ökledezik,köhög sokszor és prüszköl.Ezeket mástól is hallottam,de nekem még azt is csinálja hogy bedugja a szájába a kezét és "vakarja". Azt mondják hogy zsibbad a nyelve és a szájpadlása ez is egy allergiás tünet, vagy arra gondoltam hogy a foga is jön szegénynek minden mellett....

Tegnaptól tejmentes tápszert kap, kb mikorra észlelhető a javulás?

2012. febr. 10. 21:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem valószínű a tejallergiánál ilyen tünet. Szerintem valószínűbb, hogy megindult a fogacskája, azért csinálja.

Nekünk 2 hét múlva jött rendbe a széklet, hasfájás elmúlt. Egy megváltás volt. Persze hamarabb is volt javulás, de igazán 2 hét múlva mondtam, hogy remekül van a fiam.

2012. febr. 10. 21:34
 2/16 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanezt csinálta 4-5 hónapos korától és nem is hízott sokat, mert nem akart enni. De csak 7 hónapos korában bújt ki az első foga. Nagyon sokat szenvedtünk, kórházban is voltunk, hogy megfigyeljék. Azt mondták, hogy egészséges.
2012. febr. 10. 21:50
 3/16 anonim ***** válasza:
Hasmenés, ekcéma, bukás, stb. ezek azért utalhatnak allergiára, szerintem. Nem árt elmenni a gasztrohoz és tartani a diétát. Inkább így mint hogy tovább adj neki tejet és még nagyobb baj legyen.
2012. febr. 10. 21:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Kiss Boglárka!

Igen, persze megyünk szakdokihoz,de nem is hinné az ember mennyit kell várni!2-3 hetet minimum,nekünk annyi mákunk volt hogy 1 hétre kaptunk időpontot.

Remélem minden rendben lesz.

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 10. 23:29
 5/16 anonim ***** válasza:
Biztos minden rendben lesz..Sok sikert.
2012. febr. 11. 00:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Majd ird meg mit mondott az orvos.minden jot!
2012. febr. 11. 07:48
 7/16 anonim ***** válasza:

A tejallergia legnyilvánvalóbb jele durván híg, véres széklet. Ha az nincs, akkor még van remény, hogy nem attól van.

Mondjuk az is kérdés, hogy mennyi idős a gyermek és mióta produkálja ezeket a tüneteket.

Lehet, hogy a fogzás miatt kicsit legyengült az immunrendszere és benyelt egy náthás tünetekkel járó vírust, attól a dugult orr és a légzési nehézségek. Ha hátracsorog a váladék, attól öklendezhet, hányhat is. Legjobb, ha hason vagy oldalt fekve alszik és nem árt megemelni egy kicsit a kiságy fejrészét.

Valós tejallergia esetén, ha elhagyják a tejet, szinte azonnal észlelhető a változás.

2012. febr. 11. 22:23
 8/16 A kérdező kommentje:

Szia utolsó!

Köszi,örülök hogy írtál!

3 hete vannak ezek a tünetek, sajnos nap közben is fullad és sípol:(

Durván híg vagy véres széklete nincs,ezrt én is reménykedek hogy mégsem az.Bár mióta(csütörtök) tej mentes tápszert kap(milupa pregomin) a bőre láthatóan szebb lett és a baba is nyugodtabb azt leszámtíva hogy a keze a szájában van állandóan...Lehet mind2 egyszerre fog és allergia...

2012. febr. 11. 23:26
 9/16 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtetem hogy megfordult z eszemben az is, hogy hátracsorog neki,de orrszívó porszívóztam, előtte felpuhítottam az orrát tengervizes spray-vel,de semmi nem jön belőle mégis el van dugulva:(
2012. febr. 11. 23:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Voltatok már dokinál????
2012. febr. 16. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!