Babám 6 hónapos és 1 hetes. Még nem forog, sőt nem is nagyon akar semmit csinálni. Meddig nem baj?
A semmit, úgy értem, hogy fekszik a hátán és játszik a játékaival, keze lába jár, gügyög, mosolyog.
Ha a pelenkázón van oldalra fordul, ritkán hasra, ott játszik hason is.
De a szőnyegen, vagy a francia ágyon nem akar mozogni. Csak nézelődik. Hasról vissza még nem fordul.
Semmit.
Még nem voltunk státuszon, ilyen hidegbe nálunk nem hívják be a babákat.
De ahogy ismerem (10 éve), csak ad egy beutalót a kh-ba.
Szia!
Ezt érdemes lenne megnézned. Az én babám is csak 6 hónaposan fordult meg. Itt ajánlották a linket, elkezdtem csinálni a picurral, és 3 nap múlva a hátára, 6 nap múlva a hasára is megfordult. Hogy véletlen egybeesés-e nem tudom, de érdemes kipróbálni. Egy hete forog, most már végiggurul a szobán! :-)
Oldalára fordul és így játszik is, lábujjával játszik, rágja. Hasra is tud fordulni, 2-3 alkalommal már mutatta. Szeret is hason lenni, de csak a pelenkázón.
Szoktunk tornázni, van benne egy hasizom erősítő, mikor ülésbe húzza magát, de ha lefektetem vissza kitör a sírás. Nagyon sokat sír. Állandóan ölben, fent szeretne lenni, nézelődni.
az az alapvető baj ilyenkor, hogy keveset van hason a baba, és ahogy olvasom nálatok is ez lehet a gond.
napi min. 2-3 órát minimum kéne hason lennie úgy 2 hónapos korától.
tehát ebből simán lehet egy ilyen kis lemaradás.
fektesd nagyon sokat pocakra.
egyébként 6 hónapos kortól küldenek gyógytornára ha nem forog a baba, ha csak ilyenről van szó, hogy nem rajtad eleget pocakra akkor 5-6 alkalom dévényt fognak javasolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!