Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagytátok valaha, hogy álomba...

Hagytátok valaha, hogy álomba sírja magát?

Figyelt kérdés

Én éppen ezt próbálom, mert elfogyott a türelmem. 10 hós, állandóan csüng rajtam, imádom, de a ma délutáni alvás nem jött össze, talán azért mert én is ideges voltam nagyon egész nap (családi okok, de már elmúlt), szóval kétszer próbáltam elaltatni, szoptattam, altattam, ringattam, babakocsiban tologattam, etettem tápival, semmi, utána fogtam betettem a kiságyba, már vagy 20 perce sír, de az ajtó be van rendesen hajtva, szerintem ott álldogál :( Szerintem elaludna lassan - talán... bár még ilyet sose csináltam, de néha lehet, nem?

Első babás.

2012. febr. 9. 18:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem azt állítottam, hogy nem szakad a cérna, dehogynem! Igenis kell az anyának, hogy le tudjon higgadni, akkor is, ha néha ez sírással jár, pár percig. De a módszeres síratást nem ez a kategória!
2012. febr. 9. 20:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszett a Ranschburg Jenő írása!!Milyen igaz.De!Az én kisfiam olyan,mint a kérdező babája.Még le se ér a feneke,már ordít.Sajnálom ha sír,de meg kell főznöm,ki kell takarítanom,wc-re is muszáj néha elmenni.Ilyenkor ordít a gyerekem,és akár sajnálom,akár nem,ezek nem csinálódnak meg maguktól.Egész nap nem tudom cipelni a kis seggét.Az én babám úgy ordít,h rendesen ijesztő,felpörgeti magát,és mint akit kínoznak,nem sima sírás,hanem vmi idegtépő hangon bömböl.Zsong minden egyes agytekervényem olyankor.Na,az ilyennel mi a helyzet?Nagyon sajnálom,de van amit muszáj.Egyébként ha nagyon őrjöng,és a kezemből is dobálja magát,ha sehogy nem jó,van h leteszem,h magában tomboljon,egyrészt nem bírom,másrészt nem tudok olyankor segíteni neki.Aztán elfárad,és elringatom,megnyugszik és elalszik.Baromi nehéz okosnak lenni...
2012. febr. 9. 22:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyszer a ferjem hagyta, hogy ugy aludjon el. En is ki akartam probalni, de nekem nem ment, a szivem nem birta, kivettem a kisagybol, es nem hagytam a ferjemnek sem, hogy ezzel kiserletezzen. Eppen ezert, a bizalom miatt. Annyira gyorsan eltelnek az elso evek, hogy ez a faradtsag semmit nem szamit. En nem hagytam vagy hagyom sirni, meg pedig onzo okokbol. Igy vagyok boldog, FARADT, de BOLDOG:) Es a gyerek is az, mivel, nem hagyjak sirni, foglalkoznak vele, az anyja mindig vele van. Es cicin alszik el, es igeny szerint szopizik es velem alszik, es nekunk igy jo. Huu, lehet folhaborodni:)
2012. febr. 9. 23:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Hagynám-hagytam. Te már mindent megtettél, és bizony ha egy ilyen 20 percig sírni hagyás után mégis kiveszed, az úgy tudatosul benne, hogy a sírással bármikor elérhet bármit.

2-3 rossz nap, de egyre kevesebbet fog sírni (és persze ezt nem úgy értem, hogy alvásidő, úgyhogy mész aludni és akármi van ott hagyod, hanem próbálsz vele maradni, elsimogatni, aztán elbúcsúzni és akkor kimenni).

Egy gyereknek kell a rituálé, hogy tudja, mi után mi következik, és a Ti esetetekben ez nincs meg.

Döntsd el, hogyan lenne megfelelő mindkettőtök számára az altatás, és utána szigorúan ahhoz tartsd magad.

Hidd el, meghálálja, és tényleg pár nap után megszokja.

2012. febr. 10. 08:04
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat. Mindenkivel egyet értek, a válaszokban a különbséget ott látom, hogy életkor, baba, és anyai akaraterő függvénye a dolog... :) mármint, hogy hagyjuk-e sírni vagy nem. Akik azt írják, hogy pici babaként nem kell hagyni, persze egyet értek, én sem hagytam soha, mellettem és velem aludt éjszakánként 4 hós koráig, azóta külön kiságyban, külön szobában alszik, minden gond nélkül szoktattuk ki, igaz szinte mindig ébred hajnalban, ritka hogy reggel 8ig aludna. Ha ébred, átmegyek hozzá, ha még korán van, akkor visszaaltatom ott, de ha engem is a legmélyebb álmomból ébreszt a sírás, akkor nincs erőm semmire, átviszem magam mellé, és így alszunk tovább. Este cicin alszik el, vagy karban, vagy ölben, vagy tápis üvegre alszik rá, próbáltam mást is, próbáltam cumit tömni a szájába, hátát simogatni, kicsit otthagyni, újra bemenni megvígasztalni, stb - semmi nem jött be, csak a cici vagy a karban alvás, illetve ha még felébred mikor leteszem be szokott az is jönni, hogy akkor simogatom a hátát és akkor fekve marad, elalszik. De nem mindig. Akkor elölről megy a szenvedés, így minimum 30 percet töltök esténként a gyerekszobában, de ez lehet sokkal több is. A délutáni alvás pedig babakocsiban megy. Egyelőre ez vált be, ha kinövi majd nézünk más megoldás után.

Ezek alapján én azt gondolom van szeretgetve bőven, sőt, biztos, hogy van aki szerint túlzás, máshogy kellene, keményebben, próbálnám is, persze nekem is az lenne a legjobb ha úgy menne minden mint a nagykönyvben, de nem ilyen baba, születése óta anyás, akaratos, de persze egy tündér is és imádjuk. De néha azért elegem lesz nekem is. Annál a válaszolónál van a pont aki szerint ilyenkor ezt el kell neki magyarázni. így fogok tenni a jövőben.

2012. febr. 11. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!