Max gyedre jogosult anyucik, mennyi nettó gyed-et kaptatok?
Létezik, hogy még a tavalyi összeget írták rá? Akkor volt a gyed 109.200 Ft. :-O
Másik válaszoló, nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet? Mennyi a bruttó béred, amiből számolják a gyed-et?
a 109.000 még a tavalyi max. gyed! az idei több, száztizenvalahányezer ft. nem értem, miért a tavalyi van a papírodon,biztos, hogy januárit nézel?:)
én közben megkérdeztem egy hozzáértőt, hogy miért van az, hogy vkinek 96ezer, nekem meg pl.83.
Azért, mert a napi átlagkereset is számít. Így hiába max a gyed, előfordulhatnak ekkora különbségek. Ez annyira bonyolult!
Sziasztok!
Nekem is a max. gyed járna, és a következő összeget kaptam:
Bruttó: 106.330 - 10633 jár. - 17013 adóelőleg = 78.685 Ft :(
A 96.000 Ft helyett :(
A családi adókedvezményt a párom veszi igénybe)
Miért nem a 130.200 Ft-tal számoltak?
14-es válaszoló úgy érted, hogy a fix béred mellett időnként még jutalmat vagy 13. havi fizetést kapsz, vagy ilyesmi?
Nekem pl csak a fix bér volt, és semmi cafeteria, semmi egyéb juttatás. Viszont a bérem magas volt.
A 15. válaszadó vagyok.
Nekem az OEP utalja, mert a cégem nem TB kifizetőhely.
Viszont beszéltem az OEP-pel.
Nekem 2 kicsi gyermekem van, az 1. után GYED-ről papíron visszamentem dolgozni, szabadság, táppénz, majd megszületett a 2 gyermekem. Így nekem ott nem volt 180 bérrel ellátott napom, mert GYED-en voltam a lányommal, így az előző gyed alapja lett a mostani gyed alapja is. De az is max. volt, mert a bruttóm 194.000 ft volt. Amíg szabira viszamentem ,akkor meg fel is emelték 234.000-re a fizum.
Most annyit mondtak a TB-nél, hogy mivel a 2. gyed előtt nem volt meg a 180 bérrel ellátott nap, így az előző gyed alapját veszik figyelembe, és ezt nem emelik fel a mostani max. gyedre.
Csak az a baj, hogy nem értem, miért. Logikát nem látok benne.
Ha valaki ezt érti, legyen szíves magyarázza el nekem, miért nem emelték fel az enyémet is 130.200-re?
Köszönöm!
Akkor nem lehet, hogy az előző gyed alapját (194.000 Ft-ot veszik alapul), ami most már nem elég, mert 196.000 Ft-nak kellene lennie a keresetednek?
Az alábbi cikkben olvastam ezt:
"Ahhoz, hogy valaki minden hónapban megkaphassa a maximális összegű gyedet, tavaly elég volt bruttó 160 ezer forintos jövedelem is, idén viszont már legalább bruttó 196 ezer forintos kereset kell hozzá"
Elolvastam a cikket, és a táblázatban is látszódik, hogyha 180.000 lenne a jövedelmem, akkor is 95.031 Ft járna, tehát 194.000- re kicsivel lenne kevesebb ,mint a 96.348 Ft.
Ezért nem értem az egészet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!