Mire vagyok jogosult felhasználni a gyermektartást?
gyerekre :)
épp a minap olvastam, hogy rezsire nem :O
Nem tudom mennyi gyerektartást kapsz, de szerintem simán el lehet költeni ruhára, cipőre, ovira/sulira, illetve eszik is a gyerek.
De valóban, a gyerekre kell költened. Azt nem te kapod, hanem ő.
"A gyermektartásdíj összegének többek között a gyermek szükségleteihez kell igazodnia. A gyermektartásdíjat az a szülő jogosult felhasználni, a gyermek szükségleteire (élelmezés, taníttatás, ruházkodás, lakás stb.) aki a gyermeket gondozó szülő, vagyis a gyermekkel közös háztartásban él. Hangsúlyozom, a rendeltetésszerű felhasználást, vagyis a gyermek érdekében a gyermek szükségleteire való felhasználást."
"A tartásdíj rendeltetésétől eltérő, vagyis nem a gyermek érdekében való felhasználása esetén, kirivó esetben, különösen ha a gyermek ebből eredően hátrányt szenved, a gyámhatóság gyermekvédelmi intézkedésként kötelezheti a gondozó szülőt az elszámolásra. "
Mivel a megtakarítás a későbbiekben is a gyermek érdekeit szolgálja, lehet.
A gyámhatóság a negatív visszaélésekre figyel, hogy pl. a szülő ne a játékgépbe dobálja a pénzt.
Lehet megtakarításos életbiztosításokat kötni, gyarapodó bankszámlát nyitni, csak utána kell járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!