Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire vagyok jogosult felhaszná...

Mire vagyok jogosult felhasználni a gyermektartást?

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 22:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

gyerekre :)

épp a minap olvastam, hogy rezsire nem :O

2012. jan. 15. 22:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyi gyerektartást kapsz, de szerintem simán el lehet költeni ruhára, cipőre, ovira/sulira, illetve eszik is a gyerek.

De valóban, a gyerekre kell költened. Azt nem te kapod, hanem ő.

2012. jan. 15. 22:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"A gyermektartásdíj összegének többek között a gyermek szükségleteihez kell igazodnia. A gyermektartásdíjat az a szülő jogosult felhasználni, a gyermek szükségleteire (élelmezés, taníttatás, ruházkodás, lakás stb.) aki a gyermeket gondozó szülő, vagyis a gyermekkel közös háztartásban él. Hangsúlyozom, a rendeltetésszerű felhasználást, vagyis a gyermek érdekében a gyermek szükségleteire való felhasználást."

"A tartásdíj rendeltetésétől eltérő, vagyis nem a gyermek érdekében való felhasználása esetén, kirivó esetben, különösen ha a gyermek ebből eredően hátrányt szenved, a gyámhatóság gyermekvédelmi intézkedésként kötelezheti a gondozó szülőt az elszámolásra. "

[link]

2012. jan. 15. 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez fura. Ki ellenőrzi hogy rezsire vagy mire költik el? És rezsire miért nem lehet? A gyerek is ugyanúgy "fogyaszt". Én a gyerek oldaláról írok, és anyám abból a pénzből amit utánam kap a számlákat fizeti be, kaját vesz, meg kapok bérletet.
2012. jan. 15. 22:55
 5/13 A kérdező kommentje:
Mi van akkor ha az apa fizetése nagyon magas, és a tartásdíj sokkal magasabb, mint amennyit a gyerekre amúgy költenék? Halmozni ugye nem lehet... vagy igen? lehet mondjuk lakáselőtakarékosságot nyitni belőle? azt a gyerek használná fel végtére is...
2012. jan. 15. 23:08
 6/13 anonim ***** válasza:
En is ugy gondolom hogy a rezsi is a gyermek erdekeit szolgalja, hiszem neki is kell a futes, melegviz, stb.. Es ezt ki ellenorzi? Bar teljesen mindegy hisze etelt pl ugyi venni kell, ugyhogy eppenseggel arra is elkoltheted.
2012. jan. 15. 23:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hat, ha ugy erzed hogy a maradekot felre tudod tenni, akkor szerintem nyiss neki egy bankszamla szamot, es ha felno megkapja, vagy eppen megcsinalja belole a jogositvanyt, stb..
2012. jan. 15. 23:12
 8/13 A kérdező kommentje:
De lehet ilyet? ugy értem ez jogszerű felhasználása a gyerektartásnak?
2012. jan. 15. 23:22
 9/13 anonim ***** válasza:
Én évek óta az egész összeget bankszámlára teszem neki,miért ne lehetne?Ha el tudod látni a gyereket anélkül is hogy hozzányúlnál szerintem simán.Nem ellenőrzi senki,nálunk még nem ellenőrizte.
2012. jan. 16. 07:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Mivel a megtakarítás a későbbiekben is a gyermek érdekeit szolgálja, lehet.

A gyámhatóság a negatív visszaélésekre figyel, hogy pl. a szülő ne a játékgépbe dobálja a pénzt.

Lehet megtakarításos életbiztosításokat kötni, gyarapodó bankszámlát nyitni, csak utána kell járni.

2012. jan. 16. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!