Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 és fél hónapos lányom...

16 és fél hónapos lányom rossz evő, és most megint alig hízik. Mit variáljak át az étkezésein?

Figyelt kérdés

2,5 kilóval született, és születése óta madárétkű, sose ette meg a korának megfelelő adagokat.Most is örülhetek, ha 250 g-ot eszik evésenként, este lefekvés előtt 350-et.

Így néz ki az étrendje. ( a védőnő szerint jó, szerintem meg nem elég tápláló, min változtassak? )

-reggel fél 6: 150 ml tápszer (ilyenkor még csak szomjas )

-reggel fél 9-9: 150 ml tápszer+ vajas sajtos vagy májkrémes felvágottas kenyér, mikor mi, néha vaníliapuding

-12 azt eszi, amit mi, leves, és ha a második olyan, hogy el tudja rágni. Ha nem, akkor 11 hónapos bébikaja

-fél 4-4 : tejpép gyümölccsel, Dörmi kismackó vagy tejszelet vagy kenyér, zsömle

-este 7- fél 8: 200 g tápszer, és egy üveg pépes bébiétel ( ilyenkor már fáradt rágni )

Tejpép helyett mit adjak? Vagy a vacsorát hogy változtassam meg? Egyébként egy örökmozgó, kiegyensúlyozott baba, de olyan pici, törékeny, vékony csontú kislány.Úgy szeretném, ha kikerekedne!

2012. febr. 8. 07:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok,

kicsit furcsán állsz ehhez a hízás dolgohoz.

ùgy érzem hogy te egy hájas gyereket szeretnél, és nem egy egészséges izmos, formás gyereket, aki tud mozogni is.

Ahogy írod vékonyak vagytok, és kicsinek si született. Ilyen esetben meg mégjobban kellene figyelni az egészséges táplálkozásra.

Kicsit gondolj bele a gyerekkorodba. Ès már is emlékezhetsz ha egy dörmi szerü édes dolgot lenyomtál már eszed ágában nem volt normális vacsorát enni.

Amúgy szerintem még mindig nem eszik keveset, és ne csinálj nagy rpbolémát az etetésböl.

Még egy storit leírok neked:

nanny voltam amerikában vagy 10 éve már. 1,5 éves volt a kisfiu mikor megkaptam, elötte nagymama volt a felügyelöje (anya mindig dolgozott, reggeltöl estig nem láttuk). Vékonyka kisfiu volt, szerintem mint a lányod. Nagymama 2 hétig volt velem és mindent megmutatott. A gyereknek ki volt rakva a porciók és minden egyes étkezéskor kötelezö volt megenni. Nagymama képes volt a gyerek száját kifeszíteni és bele tömni az ételt, vagy ott ülni akár 1 órát is vele.

Fiatal volam és foggalmam sem volt a gyerekekröl, de valahogy éreztem hogy ez nem jó a gyereknek. ìgy hagytam enni. Nem csináltam nagy ügyet belöle, minden alaklommal pár falatot evett ö maga, aztán ha én is befejeztem végeztünk. elöször fogyott a gyerek, vagy is vékonyabb lett tuti, meg is jegyezték én annyit mondtam nem eszi meg a porcióját (nem mondtam hogy nagymama hogy csinálta és én nem csinálom), de kb 3 hónap telt el mire a gyerek szépen evett, és mondhatni mindent megevett. Anyuka nagy örömmel vette, és csodálkozott hogy milyen jó evö lett. Na akkor mondtam el hogy mit csinált elötte a nagymama.

Ebböl kiindulva voltam úgy ha nem eszik a gyerekem majd eszik ha éhes lesz és ezt 6 hós kora óta mióta hozzá táplálunk így gondolom. és így is volt. ha 2 falatot eszik egyik éttkezésre akkor rendesen fog enni a következöre az biztos.

2012. febr. 8. 12:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Teljes mértékben igazad van abban, hogy az édesség elveszi az étvágyat általában.De ő ezt uzsonnára kapja ( a Dörmit), és ezután vacsorára eszi a legtöbbet. Szerintem ez a tejpépbe tett frissen facsart narancstól van.Anya vagyok, ez a kedvence, vonjam meg tőle? Nem kap minden nap, nem tömöm édességgel állandóan, de semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy néha a kedvében járjak.Egyébként minden nap eszik tejterméket, húst, zöldséget, gyümölcsöt, kenyérfélét, próbálom változatosan etetni.És nem elhízott gyereket szeretnék, de borzalmas érzés, hogy bármit csinálok, nem hízik jobban.Ez olyan, mintha én nem adnék neki enni.Érted?
2012. febr. 8. 13:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Az en lanyom 16 es fel honapos. Kovetkezo az etrendje, megjegyzem mostanaban keveset eszik ahhoz kepest mi volt:

reggel 80-150ml tapszer, mikor mennyit hajlando meginni,

tizoraira 3-4 falat pici kenyer sajttal vagy majpastetommal

ebedet eszik rendesen, meg kulon fozok neki, mert refluxos, nem ehet barmit,

uzsonna: egy kisebb mandarin (mas gyumolcsot mostanaban nem hajlando enni) vagy rizspep

Vacsi: par kanal fozelek (120ml korul)

Lefekves elott 210ml tapszer.

Most 12kg es 85cm

2012. febr. 8. 23:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Szerintem jol csinalod, valoszinuleg o ilyen fajta kigyerek, aki kevesbe hizekony. Ne aggodj, ha jo kedelyu nincs baj, lenyeg hogy egeszseges legyen.
2012. febr. 9. 00:13
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2012. febr. 9. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!