Szerintetek is rossz dolog a tejpép?
Szerinem igaza van. A tejpép nem más mint tápszer+ valami gabona féle (pl dara) + cukor.
Ennél sokkal jobb a tápszer csak éjszakára. nem tudom emnnyi idös a baba de vacsorára lehet adni neki, de szerintem az esti keéseteket semmi nem fogja megoldani. ha elmúlt 6 hós akkor nem azért kel mert éhes hanem mert megszokta.
ha baba nem kissúlyú és eszik mást rendesen én vigyáznék a tejpéppel. de néha ha adsz neki nem baj, de mindig arra gondolj hogy cukor+tápszer+gabona amiböl a legegészégesebb a tápszer, a többi csak hizlalaó adalékanyag.
Nyugodtan adhatsz neki, az enyém is azt kap vacsorára, este 6 körül.
Akkor kezdtem el nagyjából, mikor korábban átaludt éjszakák után megint kelt éjjel többször.
Ma pl. reggel 3/4 6-ig hangja sem volt, akkor gyors szopi, és aludt tovább fél 9-ig.
Tejpép után, alvás előtt persze szopik, de sokkal jobban alszik így! Az enyém is Milumil vaníliásat kap, csak nem HA.
Ha ördögtől való lenne, nem írná fel az orvos. :) Szerintem az orvosok jobban értenek hozzá, mint a védőnő.
Én nyugodt szívvel adom neki régóta vacsorára. 11 hós, még életben. :) Nem kel éjszaka.
Nálunk pont az orvos ellenzi. Első gyerekemnél adtam, de rosszabb lett tőle az étvágya a nem annyira édes gyümit zöldséget alig akarta enni, tejem csökkent, súlya meg 3 hónapig állt.
Így leálltam vele. Második gyerekem nagyon jó evő neki is adtam néha így estére délutánra mert ő evett rendesen főzeléket, gyümit husit mindent:) És szopizott is rendesen 14 hós koráig. Szerintem mértékkel nem árthat.
Most a legkisebbemet kezdtem hozzátáplálni (éjjel 3 szor kel szopizni úgyhogy tudom miről beszélsz évek óta egy jót nem aludtam...) de a tejpéptől se alszik jobban úgyhogy leálltam vele, zöldségeket gyümiket kóstolgatunk 2szer egy nap. 7 hós. Súlya átlagos normális. Nem az ördögtől való szerintem se, próbáld ki hátha nektek beválik és jobban alszik. nekem sajnos nem jött be így meg feleslegesnek érzem hiszen vitamin és értékes anyagok a pürékben vannak, tejterméket meg belőlem fogyaszt hiszen napi 7szer szopik.
OFF:a tápszerben nincs cukor?
De van! A tejpépek ezen felül plusz cukrot tartalmaznak?
Ha már elindítottam a kérdést, lezárom a tapasztalataimmal.
Már 8 hónapos a lányom. A tejpéppel baromi rosszat tettem. Ami a csodálatos, hogy egy rettentő normális szoptatási tanácsadóval sikerült visszahoznunk a szoptatást, ami a tejpépnek "hála" totál a végéhez közeledett. Ráadásul fellépett egyfajta szopási sztrájk, ami lehetett koffeintől pl. elkezdtem ugyanis kávét inni, mert annyira kimerültem. No tehát az lett, hogy már tápszerrel fenyegetőzött a védőnő, mire erőt vettem magamon, letettem a kávét, és elkezdtem fejni. A végén kihajítottam a HA pépet is, és este már csak 1 mellből kell szoptatnom, egyszer felkelek éjjel, és reggel hatkor is anyatejjel indítjuk a napot. Van, hogy 5x-6x is szopik újra a napi 3 szilárd mellett. Nagyon boldog vagyok.
NA SZÓVAL A TEJPÉP NEM JÓ DOLOG SZERINTEM. Ugyanúgy felkelt, mert zsomjas volt tőle, és fájt a hasa miatta. Tele van cukorral, és az íze is pocsék volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!