Akinek nagyon nagy a babája válaszolna etetéssel kapcsolatban?
Teljesen össze vagyok zavarodva. Kisfiam majdnem 9 kiló 5 hós, de ehhez jó hosszú, valamivel 70 centi fölött van. Nem tűnik ducinak, eloszlik rajta szépen, olyan buckó:) Egyszerűen nem tudom mit adjak neki enni ami nem dobja meg nagyon a súlyát, mert a doktornő mindig megjegyzi h milyen jó súlyban van.
Akinek szintén nagyon gyarapszik a kicsije mit ad neki és menyit? Valaki azt mondja, ne adjak gyümölcsöt, mert tiszta cukor. Megint más szerint krumplival, rizzsel is vigyázzak később, kalóriabomba. Most úgy eszik, hogy 4*180 ml tápszer 3 és fél óránként( nem jön ki az 5 étkezés mert korán fekszik későn kel) és közbe 2*fél adag, tehát egy üveg gyümölcs vagy zöldség, hozzáadott cukor nélkül( még csak almát, répát, őszibarackot kóstolt)
Légy szíves segítsetek, hogy jól csináljam:)
6 hónapig anyatejes volt a fiam, fél évesen 10,3 kg és 74 cm volt. :)) Azóta is nő rendületlenül. Most múlt 1 éves 12,3 kg és 82 cm.
Nekünk is mindig megjegyzi a dokinéni, hogy mi van Gombócartúr, de mindig hozzá is teszi, hogy nem ám, csak vicceltem. :))
Tény, hogy a legnagyobb jóindulattal sem lehet vékonynak nevezni, de nem is elhízott. Egyszerűen nem a korának megfelelő mérettek rendelkezik ( a fiam pl olyan 1 évesen, mint egy átlagos másfél éves), de teljesen arányos! A dokinéni szerint is. (viszonyítás képpen a lányom 1 évesen 10, 4 kg és 75 cm volt akkor azt mondták tökéletes!
Etesd úgy, ahogy jónak látod, én abban bíztam ha már nem szopik, nem fog úgy hízni, nőni, de tévedtem. Bármivel etetem csak nő és nő, pedig egy ideje már csak korpás zsemlét és teljes kiőrlésű kenyeret veszek, azt is keveset, ráadásul a kicsi kihagyja a vacsorát, uzsonna után már csak tápszert kap este (már nem szopik), esetleg megeszi egy kefírt vagy valami ilyesmit. Mellette rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszik.
Szóval ne aggódj. Fogadd el, hogy óriásbébid van, aki meg azt mondja hogy kövér engedd el a füled mellett!
Szerintem mindegy mit adsz neki, nem biztos hogy leáll a növésben, de az is lehet, hogy hiába eszik sokat, le fogja majd mozogni. Hogyha nem adsz neki gyümölcsöt, akkor a C vitamint vonod meg tőle, ha nem adsz neki krumplit, rizst, akkor meg az energiát. Ez hülyeség, egyen csak azt amit, elfogad, és annyit amennyit kér.
Fiam elég husis, 6 hónapos, 8200 gr de csak 67 cm. Kb 3 hétig csak 90-120 ml-ket evett (5ször eszik egy nap) főzelékből is, tápszerből is. Mégis ment a súlya, és még hozzáteszem napi 3-4 szer kakil. Szerintem ő még a fénytől is hízik.
Köszönöm a megnyugtató szavakat:)
Én örülök ám neki, h ekkora fiam van, tök büszke vagyok rá.
Ezek szerint csak a mi dokinénink rá van szállva a nagy babákra, mert mindig megtalál azzal, hogy jesszusom már megint mekkora lett, a szőr feláll tőle már a hátamon...:)
Egyébként múltkor mondtam neki, h én is magas vagyok és sajnos jóindulattal sem nevezhető vékonynak apja meg 202 centi...gondoltuk h nem egy picurka baba lesz:D
Ne aggódj! Az én kisfiam 5 hónaposan pont 9 kiló volt, 6 hónaposan 9,60 kiló, 1 évesen pedig 12,10 kiló. Most 2 éves lesz, és nagyon szép arányos, tök egészséges kisfiú. 1 éves kora után megállt ez a gyors súlygyarapodás.
Nekem a doki és a védőnő azt tanácsolta, hogy mindent egyen rendesen, de ne adjak neki kekszeket, nasikat, sok kenyeret, kiflit, viszont kapjon sok gyümölcsöt és főzeléket hússal. Én 9 hónapig szoptattam, de nem igény szerint, hanem betartottam a min. 3 órát, éjszaka pedig már 3 hónapos kora után nem kelt fel enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!