Gyümölccsel tényleg túl lehet etetni egy babát?
Figyelt kérdés
Babám 5 hós. Nagyon gyorsan gyarapszik. A hozzátáplálást már megkezdtem, mert sajnos tápszeres már. Na most a védőnő azt mondta, egy nap max fél almát adhatok neki, mert így is jó súlyban van. Én már adtam neki szépen lassan mást is, barack, répa. Kiváltani még nem tudok, nem is akarok étkezést mert ha megeszi az üveg gyümit kéri még a tápszert is. Ebből gondolom még nincs megérve rá. Nem is baj persze, még kicsi. A lényeg az, hogy tényleg nem adhatok neki gyümölcsből sem annyit amennyit szeretne megenni? mert a tápszer így is enne még, de orvosa azt mondta max 180. Betartom persze, nem akarom túletetni, de ez a gyümölcs "korlátozás" furcsa, annyira szereti...:(2012. febr. 7. 13:19
1/2 anonim válasza:
A gyümölcsnek magas cukortartalma van.
én a helkyedben inkább répát adnék, krumplit é skiváltanék szép lassan egy étkezést. a gyümölcs a gyomronak nem túl jó túl saval az alma.
Tápszert a lányom bármikor képes lenne lenyomni, miután megevett egy egész nagy mennyiségü répát, krumplit akkor egyszerüen nem adtam neki többet és egyáltalán nem sírt utánna.
2/2 anonim válasza:
félreértetted :)
nem túletetni lehet a gyümölccsel hanem felhízlalni a babát. nyilván azért mondta a védőnő mert gyorsan gyarapszik, a gyümölcs pedig víz és cukor.
én krumplit sem adnék akkor mert az meg iszonyú szénhidrát bomba.
de fél alma+ répa vagy fél alma+ répa szerintem nyugodtan mehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!