Ilyen esetben kiírnak táppénzre?
Hivatásos katona vagyok és 12 hetes terhes. Egyenlőre csak a magánorvosomnál jártam, de ő már szülést nem vezet le. Igazából akartunk gyermeket, de nem ilyen gyorsan. Összejött, egyértelmű, hogy megtartjuk.
Mivel 3 hét múlva mennem kell kiküldetésre, így nem tudom, hogy ez esetben kiírnak-e táppénzre vagy kérvényt írjak az itthon maradásra?
Katona anyukák vannak itt? Nálatok hogy volt?
Nekem azt mondta a doki (sztk-s), hogy azonnal szóljak, ha bajom van és rögtön ad igazolást, amivel el tudok menni háziorvoshoz, hogy kiírjon táppénzre. A magándokim is ezt mondta.
Azt nem tudom, hogy a kiküldetéseddel mi lesz, de az biztos, hogy egy terhes kismamát, akinek bármilyen egészségügyi vagy munkahelyi gondja van, azt a dokik többsége azonnal kiírja!
Javasolta a magánorvosom, hogy írassam ki magam táppénzre. Azt mondta, ha kell, akkor ad javaslatot a háziorvosomnak.
De azzal még a katonai orvost is fel kell keresnem. Szóval nem egyszerű a helyzet.
A munkám többnyire nem városnézésről szól.. de egyértelmű, hogy vetélést se szeretnék.
Na, akkor holnap utánajárok ennek.
Szia
A törvény szerint a munkáltató köteles a kismamának az állapotának megfelelő munkakört, körülményt biztosítani és bizonyos dolgokat akkor sem végezhet ha beleegyezik pl éjszakai műszak....
Szia!
Én vasutas vagyok (12 órás szolgálat, éjszaka is). Amikor terhes lettem, nem hivatalosan mondtam a főnökömnek, aki szolgálatba vezényel, hogy ez van. Ő azt mondta, ebbe a munkakörbe így nem vezényelhet tovább, tehát amint hivatalosan is bejelentem, hogy nőgyógyász megállapította a terhesség tényét, el KELL mennem betegállományba, mert más munkakört nem tudnak felajánlani. Az ötödik hónapig nem jelentettem hivatalosan, akkor pedig a háziorvos simán kiírt betegszabadságra. A kolléganőm még csak 6 hetes terhes volt, amikor hivatalosan jelentette a munkahelyen, és attól kezdve végig betegszabadságon volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!