Nagyon ekcémás a kezem. Szteroidos krémet kaptam rá, de féltem a babám akit szoptatok. Nektek vált be valami más rá?
Használd a krémet, de:
- figyelsz rá, hogy csak gumikesztyűben mosogass, moss, takarits?
- igyekezz csak akkor kezet mosni, amikor tényleg szükséges (pl. szoptatás előtt stb.)
- én már azt is igyekeztem egyben megoldani, hogy ha a babát pelusoztam, akkor utána elmentem én is wc-re, hogy csak egyszer kelljen kezet mosnom :D Rettenetesen ekcémás volt nekem is, de javult igy a helyzet.
- kézmosód milyen? Igyekezz valami bőrbarátot venni, ne legyen benne sodium laureth sulfate és társai...
ez érdekes, nekem nem volt szabad szteroidot használnom míg szoptattam.
elég sokat olvastam utána és ledöbbentem, teljesen elhagytam a szteroidot!
nem mondom, hogy szép a kezem, de nem olyan szörnyű mikor használtam a szteroidot (20évig...)
először is a kiváltó okot próbáltam minimálisra csökkenteni. óránként kenem a kezem felváltva vizes és zsírozóval. hidegpárásító nagyon bejött, kevésbé szárad ki a bőrőm.
azonkívül ha nagyon sebes az exxemát használom éjjelre, jó vastagon, bekötözöm, reggelre szép.
a másik az a gyulladáscsökknetős popsikrém és körömvirágkrém ami még segít :)
1.vagyok
Érdekes, nekem lehetett használni szteroidos krémet.
Szóltál az orvosnak, aki felírta, hogy szoptatsz??
Foreveres Avocado szappannal moss kezet és fürödj kizárólagosan. Az ekcémás területet naponta többször töröld át Activator-ral, majd kend be propolisz krémmel. Természetesen mindből a foreveresre gondolok. Egyik jó barátomnak az egész háta volt nagyon durván ekcémás, egy hét után látványos volt a javulás.
Barátnőm kislányánál pár nap alatt tünetmentessé tette. Nagyon jó készítmények és semmi baja nem lehet tőle a babódnak.
Szia!
Nekem pár hónappal ezelőtt jött ki ekcéma, az egész testemen mindenhova. Olivaolajos és teafa olajos szappannal fürdök és shea vajjal kenem magam. Eltűntek a foltok. Pedig viszkettek nagyon.
Mannától rendeltem, keress rá neten. Nem olcsó, de nekem bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!