Engedélyezik a Harper nevet itthon?
Mo-on jelenleg nincs engedélyezve semmilyen formában, azaz sem Harper, sem Hárpör.
Szerintem amúgy, azért nem engedélyeznék (ha kérvényezné valaki), mert nem lehet róla megállapítani, hogy fiú-vagy lánynév-e. Mi a név jelentése, eredete? Milyen történelmi, bibliai... személy viselte ezt a nevet?
Azért az nem indok, hogy mert a Beckhamék 4. gyerekét is így hívják.
Angolszász területen egészen máshogy működik a névadás, ott gyakorlatilag bármit lehet adni, város/állam nevek, hónapok, számok, állat-növény-tárgy: kispárnától az őszibarackig, ugyanaz a név lehet fiú-lány is (pl. Cameron). Szóval bármi hülyeséget is, amit anyu-apu éppen kitalált, nézzétek meg pl. egy csomó színész, énekes gyerekének a nevét (tisztelet a kivételnek).
Szerintem jó, hogy Mo-on még nem ez a gyakorlat, bár így is már egy csomó, szerintem totál blőd nevet is engedélyeztek nálunk is az elmúlt években.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha Beckhamék nem találják ki ezt a "remek" nevet, akkor bárkinek is eszébe jutott volna, hogy neki is hú, de tetszik? Amúgy ő Harper Seven (7), ha jól tudom.
És ha becézitek, mi lesz? Harpika? Idősebbnek meg Harper néni?
Uhh, nekem elég furának tűnnek. Nem tudom, ti döntésetek, de én is a többséggel értek inkább egyet. Nem az a kérdés, hogy engedik-e, hanem az, hogy a leendő gyerkőcötök vajon szeretné-e a nevét? Egész életén át hordania kell majd (legalábbis első nekifutásra), ezt ne felejtsd...
Ez a név sz.ar!Ennyi!Nem tudom egyes szülők hogy képesek ilyen neveket adni a gyereküknek!Szerencsétlen gyereknek nem elég felnőni, még a nevével is cikizik.Csak gratulálni tudok!
Mehet a lepontozás!Köszönöm...
Szegény kislány,....
remélem még időben rájöttök, hogy ez nagyon rossz névválasztás. Arra gondoljatok, hogy ezzel a névvel fogja leélni az életét, hacsak nem változtatja ő meg felnőtt korában.
Remélem nem engedélyezik (bocsi), de így is már rengeteg idióta név van Mo.on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!