GYED KOMPENZÁCIÓ! Értitek a kitöltést? Többi lent
Segítenétek a kitöltésben?
I/1. igen
I/2. nem
Akkor a I/3,4,5 mit kell írnom és a I/6-nál be kell x-nem a négyzetett vagy nem? A II. pont az milyen változást takar?
Előre is köszönöm a segítségeket, csak nem akarom rosszul kitölteni, mert akkor nem jár a kompenzáció.
Nem értem és nem is fogom megérteni, hogy miért kell túlbonyolítani egy rohadt papírt. Úgy fogalmazzák meg, hogy azért náluk megmaradjanak a kiskapuk....
Bocsi a kifakadásért, de egyébként én is kíváncsi vagyok!
Nyilatkozat és Változás bejelentés a terhességi-gyermekágyi segélyben és a gyermekgondozási díjban részesülők 2012. évi adó változások ellentételezésére szolgáló jövedelempótlékának igénybevételéhez
1 vagyok.
Nekem kiküldte az oep de nekem már csak Májusig jár a gyed.Gondolom azt összeget kell igényelni amennyivel kevesebb gyedet kaptam(unk)és Január-hótól vagyis én így értelmezem. Mert amit küldtek hozzá tájékoztatót az is teljesen kínai.
I/1.igen
I/2. 01-hótól 6000Ft azaz hatezer forint összegben
I/3. 1
I/4. 1
I/5. 0
I/6. Házastársam(aláhúz) Van:x
Vagyis szerintem egy gyerekes házasok esetében így kitöltendő ha nem akkor javítsatok kérlek.
Szia!
Az én nyomtatványomon nem kérdezik a házastársat, sőt az összeget sem! Sőt az összeget ők állapítják meg!
Az oep-ról letölthető nyomtatványt én az alapján, hogy apa veszi igénybe a májusban 1 éves gyermekünk után a családi kedvezményt és én gyeden vagyok és voltam már decemberben is és fizetésem alapján adójóváírást vettem igénybe, így töltöttem ki:
I.1.igen
I.2.nem
I.3.1
I.4.1
I.5.0
majd a 6. pontba a gyerek adatai aláírás és a végén is aláírtam
A II. blokkal jelen esetben nem kell foglalkozni. Gondolom az akkor kell ha évközben valami változás lesz. Pl. te akarod igénybe venni a családi kedvezményt, mert apának nincs annyi keresete mert kirúgták, de ilyenekről nem is beszélünk kisgyerekes családokban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!