Ki igényelje a családi adókedvezményt?
Figyelt kérdés
Fiam 4 hónapos,lányom3 éves.Most én igényeltem a kedvezményt,de az adójóváírás megszűnésével én most teljesen tanácstalan vagyok.A bruttóm cirka 135000 ft,most 95000-et kaptam,de hallom,hogy lehet igényelni a tgyás,ill. gyed kompenzációt.A párom 96000 ft-ot kap számlára.Aki érti ezt az egészet,vagy járatos benne,segítsen már nekem,hogy melyikőnk mit igényeljen?Köszönöm előre is!Ja és attól,hogy én igényeltem mind a 2 gyerekre,így talán elesünk némi pénztől.Az a baj,hogy a munkahelyemen a könyvelőnk tök kuka.Sziasztok!2012. febr. 5. 22:12
1/4 anonim válasza:
Szia! Ha tavaly te igényelted nem estek el semmitől mert az adóbevallásnál újra lehet osztani. Tehát amit te nem tudtál visszaigényelni azt átadhatod a párodnak.
Ha mindig eléri a fizuzd a 135 ezret akkor nyugodtan igényeld te mindkét gyerekre a családi adókedvezményt!
2/4 A kérdező kommentje:
Szia!Lehet,hogy hülyének nézel,ce én az utóbbi 3 évben csak aláírni jártam be a munkahelyemre,magyarul totál tájékozatlan lettem minden adós téren.Az elejét kifejtenéd nekem bővebben?Tehát mi az,hogy a párom visszaigényel és hogy?Nem értek én már semmit.
2012. febr. 6. 19:50
3/4 anonim válasza:
szólj a munkahelyeden a könyvelőnek hogy hozzád csak egy gyerekre írjon adókedvezményt a másikat pedig a férjed nevére írja. a párodnak is ugyan ezt kell tenni csak a másik gyerekre. Az adóbevallásban be kell írni név szerint hogy melyik gyerekre veszi igénybe.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Mind a 2 gyermekem épp beteg,még a híradóig se jutok el,nem hogy mélyre tudjak ásni az állandóan változó jogszabályokban.Köszönöm,hogy segítettél,nem pedig kioktattál!
2012. febr. 8. 16:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!