Megosztanátok velem 1 évesetek napirendjét? Alvás miatt!
Hagytam mindig az ô igènyei szerint ès eddig 3-szor kívànt aludni ès este sehogy nem alszik el hiàba teszem le koràbban! Sokat kísèrleteztünk, neki eddig így volt jò de most màr egy alvàs el fog maradni mert egyre rövidebbet alszik. Írjàtok le kèrlek, könnyen àttekinthetôen hogy nàlatok hogy van a napirend? Nàlunk:
6h: reggeli, vissza alszik
9h reggeli
11h: alvàs 1 òra
13h ebèd
14:45-16 alvàs
17h: uzsonna
19-19:30 kis szundizàs
20:45 fürdès
21:15-21:30 vacsi
22:15 alvàs
6h: alvás
9h alvás
11h: alvás
13h alvás
14:45-16 alvàs
17h: alvás
19-19:30 alvás
20:45 alvás
21:15-21:30 alvás
22:15 alvàs
Szia mi holnap leszünk egy évesek a napirendünk a következő!
7:30-ébredés reggeli
12:30 ebéd
13óra körül délutáni szundi kb 1.1.5 óra
16:00 uzsi
18 :00 könnyü vacsi
19:00 fürcsi
20:00 vacsi
majd ezek után alvás reggelig némi ébredéssel
7-8 között ébredés ilyenkor tejcsit iszik
öltözünk és reggelizünk
12ó ebéd
ebéd után alvás kb 2 óra hossza
16ó uzsonna
19ó vacsi
vacsora után fürdés
21-22ó alvás
az éjjelt többnyire átalussza
fél7: reggeli-tápszer
8 óra: reggeli pár falat
9óra: alvás kb. 1 óra
fél 11: tízórai, gyümölcs
dél: ebéd
fél 3-4ig: alvás
4: uzsonna
6: vacsora
fél 8 fürdés
8óra alvás
Kedves Kérdező! Miért olyan későn fürdeted a babádat? És miért olyan későn vacsiztatod ill. altatod? (Csak egy kérdés: ha nem tetszik, le is pontozhattok, nem érdekel)
A lányom 3 hét múlva lesz 1 éves.
- Reggel fél 8 körül kel, 8-kor reggelizünk. (Néha fél 9-kor.)
Délelőtt csavargunk, sétálunk, játszunk, mikor mi van.
- Ebéd 12-kor. Utána fél 1 körül alszik el, ilyenkor 2-3 órát alszik.
- 16-órakor uzsonna
- 18:30-kor vacsora
- 19 órakor fürdés
- 20 órakor megissza az esti tápszert
Fáradtságtól függően tesszük le, de a max. az 20:30. Annál tovább nem lehet fent. Ha addig nem akar magától lefeküdni, akkor fél 9-kor bevisszük, betesszük az ágyba. Aztán elalszik, általában max. 15 percen belül.
Én is azt mondom, hogy ne altasd el, inkább fürdesd meg. A fürivel is tudtok egy kicsit húzni az időn és utána vacsizna és mehetne aludni.
Hát ha alszik 7-kor elég egy fél órácska aztán 2-3 óráig ők bírják.
Próbáld előbbre hozni, mert te is ki fogsz purcanni! :)
13 hós a lányom most, de kb 11 hós kora óta ez a rendszer:
8h ébredés/reggeli
délelőtt játék, séta, bevásárlás
11.30 és 12 h között ebéd
12.30 és 13 h között lerakom aludni
fáradtságtól függően ilyenkor 2-3 órát is alszik
16 h körül uzsonna
19.30 körül vacsi
20 h-kor fürdés, aztán teszem az ágyába, iszik,a szájába teszi a cumit és alszik.
Mi 2 alvásról álltunk át, akkor délelőtt és délután is aludt 1-1,5-2 órát, de többnyire úgy jött ki a dolog, hogy délután későn aludt be, vagy túl sokáig aludt és este pedig képtelen volt elaludni, így az altatás elhúzódott 2 órát is.
Ezért nálunk kicsit drasztikus volt az átállás, de pár nap alatt megszokta és működik.
Csak a foga kavar be néha, vagy (mint ma is)egy kis nátha, amiért éjjel többször ébred, mert nem kap levegőt, illetve reggel korábban kel.De ezektől eltekintve működik.
Nekem (az én lányomhoz viszonyítva)az a véleményem, hogy a te babádnak nagyon sok a három alvás egy napra.
Szépen fokozatosan próbáljatok átállni kettőre, aztán ha úgy látod, hogy lenne rá igénye akkor egy hosszabb alvást iktass be.
Mindenesetre ha a fürdést is előre szeretnéd hozni, akkor én a délutáni szundi kiiktatását preferálnám, akkor este könnyebben elalszik.
13 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!