Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért alakult ki ez a pánikhan...

Miért alakult ki ez a pánikhangulat a hideg miatt?

Figyelt kérdés

Kezdek megijedni a kiírt kérdésektől. "Ki mivel készül az extrém hidegre?", mintha valami óriási természeti csapást várnánk. A rengeteg "kiviszitek a gyereket?" kérdésről nem is beszélve. Meg a válaszok, hogy a gyerekdoki azt javasolta, +2 fok alatt ne vigyék ki a babát, mert lefagynak az ujjai meg az orra (!!!) meg ilyenek.

Tényleg ennyire katasztrófahelyzet van?

(Tegnap nálunk -12 fok volt. Kisgyerekeim vannak, a nagy 20 hónapos, a kicsi kettő. Boltba kellett mennünk, de amúgy is mentünk volna sétálni, mindkettőt jól beöltöztettem. Annyira nem éreztem hidegnek, pl nem csípett-fájt a levegő belélegzéskor.)

2012. febr. 3. 09:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Azért szerintem a kettő közt van az igazság, nyilván nem fagy le egy kisgyerek orra, keze + 2 fokban, és az is nyilvánvaló, hogy minden túl van dramatizálva amit a híradásokban látunk ( én pl. Ambrus Attilától szaladok a falnak, mintha valami cuki szuperhős lenne). De azért valahol az jogos, hogy szólnak, hogy az átlaghoz képest hidegebb jön nagy hóval, amikor nem szóltak, mert volt ilyen is, akkor szintén mindenki fel volt háborodva. Nálunk vannak olyan települések, amelyek ennél kevesebb leesett hótól már elzáródnak, mert egyszerűen olyan a fekvésük. Nyilván azért az ott lakóknak érdemesebb pár kiló liszttel, cukorral többet venniük. Vagy az, hogy figyeljünk egymásra fokozottabban, sajnos én magam voltam szemtanúja, hogy karácsonykor a legnagyobb nyüzsibe simán elmentek az utcán alvó hajléktalan mellett, pedig akkor "csak" olyan -1,-2 fok körül volt. Vagy pl nagymamámék egy kicsi faluban laknak, tényleg akkora, hogy mindenki ismer mindenkit, de senki nem szólt papámra tegnap, hogy Sanyi bá vegyen már fel egy kabátot, szegénykém egy ingben, zakóban ült fel a buszra és ment anyukámékhoz, persze anyukám az infarktus után egyből adott rá amit kellett. -12 fok volt, nagypapám meg 92 éves.
2012. febr. 3. 10:40
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is el van túlozva, persze más a kisváros,vagy falu.Az meg,hogy +2 fokba ne vigyünk ki egy gyereket.Nos avval mi a helyzet,ha az anyukának menni-e kell valahova és nem tudja kire hagyni?Akkor úgyis kiviszi és nem azért,mert rossz anya,hanem mert nem tudja kire hagyni.Nem?
2012. febr. 3. 11:10
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk ma olyan -8 fok körül van a hőmérséklet, és rengeteg babakocsis anyukát láttam menet közben. A babák mindenhol jól bebugyolálva, anyukák is talpig nagykabátban, de mentek. Szóval erre felénk nem annyira durva a pánikhangulat. :D

Más kérdés, hogy valaki meg nagyon nem veszi komolyan: láttam egy nőt sétálni, akinek a kb. 3 hónapos babája a hordozóban volt (vázra szerelve) séta közben, és csak egy vékony pléddel volt letakarva. Se kupola, se lábzsák, semmi. Overál, meg vékony pléd. Azért ennyire nincs jó idő. :(

2012. febr. 3. 12:08
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
Én már nem hiszek a meteorológusoknak,mert véletlenül sem olyan idő van,mint amit ők megjósolnak,vagy legalábbis ezen az országrészen nem.Tegnap voltam a fodrásznál,és ott hallottam ezt először,hogy nem lesz áram,meg ilyenek,meg este is írt egy üzletfelem hogy ők Debrecenben rettegnek.Akkor kicsit rámhozták a parát..Sokkal inkább vagyok ideges attól,hogy a gyerekeim ilyenkor magukonkívül vannak(frontra érzékenyek),és 3 napja nem lehet velük szót érteni,ráadásul egész éjjel ment a cirkusz.Pluszban még én is front-hó-minden érzékeny vagyok,fel tudnék ilyenkor robbanni,és rossz a közérzetem is.Szerintem sokan vannak még így rajtam-rajtunk kívül,ezért is a pánikhangulat.Amúgy meg tényleg tél van,eddig még nem láttunk,csak sarat,ideje hogy hó is legyen.
2012. febr. 3. 13:37
 15/24 anonim ***** válasza:
38%
Mert a sok agybajos anyuka még nem jött arra rá, hogy pl. rosszabb a +5 fokos szeles idő, mint a -15 fokos szélmentes. Én kiviszem a gyerekeket most is 15-20 percre. 2 hét múlva meg majd jön ide nyávogni a sok beteg gyerek anyja, hogy hogyan csillapítson lázat, meg milyen gyógyszert hogyan adjon. Már előre látom.
2012. febr. 3. 14:32
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Én is emlékszem rá, kerités tetejéig ért a hó. Nagyon hideg volt. Kb. 1. vagy 2.-os lehettem. Mi is élveztük.

Szerintem is jobban felfújják mint kéne. Akkor is megvoltunk. Amúgy meg más éveken is szokott -15,20 fok lenni és nem csináltak belőle ügyet. Csak hogy most jön a hó is, és ezért talán. Bár felénk (győr környéke) nem mond nagy havat. Hát majd meglátjuk.

Reggel -15 fok volt, átmentem boltba hát jól lefagytam, úgy hogy én biztos nem viszem ki a babám, de mondjuk nekem van kire hagyni.

2012. febr. 3. 14:35
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Azért ennyire hidegre én nem emlékszem már egy ideje. Nálunk pl. egész nap -17 fok van. És pont ezen van a lényeg, hogy nappal sem igazán melegszik a hőmérséklet. Én úgí gondolom inkább keltsenek feleslegesen pánikot, mint hogy hallgatnának és nem tudnánk felkészülni. Nálunk itt pl. a faluban nagy hóba hiába jutnánk el a boltig, de pl. kenyeret , tejet nem biztos, hogy kapnánk, mert a faluba vezető útat a hó, nagy széllel együtt biztos elzárná és nem érne ide az áru.
2012. febr. 3. 15:04
 18/24 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom, hogy annyira fel kellene készülni. Amikor leesik a hó, úgyis járhatatlanok lesznek az utak mondjuk egy délelőttig, és ennyi. Nem hiszem, hogy az emberek napokig be lesznek majd zárva...ezért nem értem, mire a nagy ijedelem. Mintha új jégkorszak jönne.
2012. febr. 3. 17:06
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol laksz, de ha viharos erejű szél lesz, hiába takarítják az útat 1 óra és újra hófúvásos lesz. Ha városban laknék én sem készülnék fel, mert van több bolt, takarítják az útat, de falunk ahol sok helyen csak egy bolt ott azért egy anyukának sok mindenre kell gondolnia.
2012. febr. 3. 17:18
 20/24 anonim ***** válasza:
Én kismama vagyok,még csak 12.hetes,de nagyon sajnálom a kis falvakban lakó utolsó hetekben járó kismamákat,hogy velük mi lesz ha beindul a szülés.A legközelebbi kórház 40-50-60 km-re van és hogyan fognak beérni,ha tényleg elzárja a hó a falvakat.Inkább szerintem a magányos idősek,kismamák,betegek miatt kellene aggódni.És a multik ebben is jó üzletet látnak.Mi megyeszékhelyen lakunk,de ma a nagyáruházak dugig voltak,mint karácsony előtt.Azért egy nagyvárosban ne rettegjünk már.
2012. febr. 3. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!