Miért alakult ki ez a pánikhangulat a hideg miatt?
Kezdek megijedni a kiírt kérdésektől. "Ki mivel készül az extrém hidegre?", mintha valami óriási természeti csapást várnánk. A rengeteg "kiviszitek a gyereket?" kérdésről nem is beszélve. Meg a válaszok, hogy a gyerekdoki azt javasolta, +2 fok alatt ne vigyék ki a babát, mert lefagynak az ujjai meg az orra (!!!) meg ilyenek.
Tényleg ennyire katasztrófahelyzet van?
(Tegnap nálunk -12 fok volt. Kisgyerekeim vannak, a nagy 20 hónapos, a kicsi kettő. Boltba kellett mennünk, de amúgy is mentünk volna sétálni, mindkettőt jól beöltöztettem. Annyira nem éreztem hidegnek, pl nem csípett-fájt a levegő belélegzéskor.)
Nálunk ma olyan -8 fok körül van a hőmérséklet, és rengeteg babakocsis anyukát láttam menet közben. A babák mindenhol jól bebugyolálva, anyukák is talpig nagykabátban, de mentek. Szóval erre felénk nem annyira durva a pánikhangulat. :D
Más kérdés, hogy valaki meg nagyon nem veszi komolyan: láttam egy nőt sétálni, akinek a kb. 3 hónapos babája a hordozóban volt (vázra szerelve) séta közben, és csak egy vékony pléddel volt letakarva. Se kupola, se lábzsák, semmi. Overál, meg vékony pléd. Azért ennyire nincs jó idő. :(
Én is emlékszem rá, kerités tetejéig ért a hó. Nagyon hideg volt. Kb. 1. vagy 2.-os lehettem. Mi is élveztük.
Szerintem is jobban felfújják mint kéne. Akkor is megvoltunk. Amúgy meg más éveken is szokott -15,20 fok lenni és nem csináltak belőle ügyet. Csak hogy most jön a hó is, és ezért talán. Bár felénk (győr környéke) nem mond nagy havat. Hát majd meglátjuk.
Reggel -15 fok volt, átmentem boltba hát jól lefagytam, úgy hogy én biztos nem viszem ki a babám, de mondjuk nekem van kire hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!