Érzem a fogát, azaz a tetejét! Hogyan tovább?
Egyenlőre még nem lázas. Nyála sem folyik most olyan intenzíven, mint eddig tette. Ráadásul nem az alsó első kettőt érzem, hanem bal oldalt mellette lévőt. Ez gond?!
Mikor lázasodik be? Mit adjak neki majd? Van itthon Nurofen, meg kúp is.
Két napja délután 37,9 volt (levonva), tegnap délután meg 38,2 (levonva). Mind a kétszer kapott Nurofent és lement neki. 1-1,5 ml-t adtam neki, tehát nem 2,5 ml-t ahogy írja.
Fogbújásnál mire számítsak? Készítsek ki kúpot? Szükséges lehet?
Most nem nyűgös. "Ette" eddig a hűtött rágókát.
Ami furcsa nekem, azaz, hogy most normálisan eszik. Elmúlt 3 hétben pedig nem akart. Nem fordítva kéne lennie?
Bocsi, ha hülye kérdésekért, első anyuka vagyok!
Köszi a válaszokat!
Nem értem, miért kellene belázasodnia? Talán beteg?
A fogzástól lehet hogy emelkedik a hője, de parázz rá ennyire. Ha lázas, adj neki gyógyszert, ha nem lázas, ne adj neki. Ha éhes, adj neki enni, ha nem éhes, akkor ne. Ezt az egész fogzást ne vedd azért ennyire véresen komolyan. Kicsit lazulj el :) (és nem bántani akarlak, félre ne érts, segíteni akarok).
Örülj neki, hogy van foga, mindegy melyik jött ki először, és örülj neki, hogy nem nyűgös.
Nyugi
1.
jav.
de NE parázz rá ennyire (kimaradt a kulcsszó) :)
LÀZ NINCSEN fogzáskor. Semmilyen. Mitöl lenne? van gyulladása?
De lázas állapot elgyengíti az inyt egyszerübben elötörik a fog. 38,2 már láz jó hogy csillapítottad, de ez valami mástól van és nem fogzától.
amikor kibújik egy fog általában már semmi tönet van ami kinzó az amikor növekszik és tolja kimagát, de 1-2 nappal a kibújás elött sem fáj már. vagy is nem csoda hogy eddig volt nyügös és most már nem.
rendelenes fogzás van, lányomnak pl kibujtak az elsö 4 foga majd már azóta növeszetett 3-t de csak baloldalt, jobboldalt semmi fogzás nincs.
láza mástól volt, vagy van. de a lázas állapot gyengíti az inyt így sokszor ilyenkor bújik elö.
Nyugi-nyugi-nyugi. :o)
Ha már érzed a fogát, vagyis ha áttörte az ínyt, akkor nincs teendő, és naná hogy nem nyűgös, mmet már nem fáj neki. HA eddig nem lett hőemelkedése, akkor most már nem is lesz. Láza meg amúgy sem lenne, mert "csak fogzástól" nincs láz. Tehát csillapítani nem kell.
Azért az persze jó, hogy van otthon Nurofen. :o)
A fogak némelyik gyereknél nem a nagykönyve szerinti sorrendben jönnek ki. Ezzel sincs gond, mert előbb utóbb kijön mind. :o)
Akkor az én gyerekorvosom "hülye"?! :|
Voltunk tegnap nála státuszvizsgálaton. Ott említettem a kedd délutáni hőemelkedését a lányomnak. Azt mondta, hogy a foga miatt van. Ne aggódjak. Ha feljebb megy, akkor csillapítsam neki.
Átvizsgálta, mindent egyébként rendben talált.
Annyit mondott, hogy ő 8 fogat lát, ami jön. Tehát már közel van az ínyéhez.
A védőnő pedig még 1 hónapja azt mondta, hogy fogzásnál lehet vizes széklet, étvágytalanság, nyűgösség, hőemelkedés vagy láz. Mondta, hogy éjszaka is sűrűbben kelhet, sikíthat, kiabálhat vagy sírhat a fájdalomtól.
Na meg, hogy vérezni fog neki, de csak minimálisan.
Most akkor mi van?! Ezek szerint, amit ők mondtak, annak a fele sem igaz?!
Nem akarom túlparázni a dolgokat. Nyilván ez a természet rendje. Csak az utóbbi két oltásánál is 40°C körül volt a láza. Tudom, a kettő nem ugyanaz, de nyilván nem szeretnék megint odáig eljutni vele.
1.
Enyémnek is volt megemelkedett hője fogzáskor. Gyengébb picit az immunrendszere, bekap valami kórt, aztán már ott is a láz és ezt ráfogják a fogzásra. Mi is mentünk már emiatt orvoshoz, azt mondta, torka stb rendben, akkor fogjuk rá a fogzásra. Valóban az volt.
De azért tényleg ne parázz rá ennyire, ne várd a magas lázat, mert aztán tényleg megjön.
Namármost, ahány ember, annyi vélemény.Sokan azt mondják, hogy nem lehet lázas egy baba fogzáskor, a másik ember meg azt mondja, hogy igen.Az szerintem teljesen mindegy, hogy a legyengült immunrendszere miatt van, amit végső soron a foga okoz, így tehát igen, lehet láza tőle.Az én lányomnak szerencsére csak hőemelkedése volt.
A többi is jöhet, amit felsoroltál, mint étvágytalanság, hasmenés és az még a popsiját is durván kisebesítheti, úgyhogy legyen otthon sudokrém, bepanthen vagy neogranormon és esetleg kis kamillatea.
Ha 38 felett van a hője, akkor azt csillapítani kell, de ki kell tapasztalni, hogy mivel.Ha a Nurofen bevált nála akkor adhatod azt.Az én lányom még sosem volt lázas beteg, de én eleve nem nyegtetném kúppal, de ez én vagyok.Nem feltétlenül hatékonyabb egyik a másiknál, kinél mi válik be :)
A hűtő rágóka jó ötlet.
Ha azt tapasztalod, hogy nyűgös, nyugtalan, akkor adj neki Chamomilla vulgaris homeopátiás golyócskákat.600 ft körül van egy doboz, a patikában elmondják az adagolást.Ezt hosszabb távon is adhatod, de nem terheli a szervezetét.A mi esetünkben például 1,5 óra alatt megszűnik a foga miatti nyűgösség és az étvágytalanság is.Ha folyamatosan kapja a lányom, mikor tudom, hogy fogzik, már csak azt veszem észre, mikor kinn a foga :)
De ez is van akinél beválik és van akinél nem.
A Dentinox gél is jó, elzsibbasztja kicsit az ínyét így kevésbé fáj neki, bár elég drága de nem kell és nem is szabad sokat kenni belőle.
Könnyű, mosolygós fogzást kívánok a babádnak! :)
13 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!