Az átutálásisok tényleg nem kapnak a héten már családit és gyest?
Államkincstár ( MÁK ) utalási időpontjai, 1-2 nap késés lehetséges !
Utalás esetén :
2012.01.03.
2012.02.02.
2012.03.05.
2012.04.02.
2012.05.02.
2012.06.04.
2012.07.05.
2012.08.01.
2012.09.03.
2012.10.04.
2012.11.02.
és a 2012 12-havi a Decemberi 3-án vagy előbb kerül kiutalásra.
???:D nem semmi??? 3 nap!!!:D Azért ki ne borulj 3 nap miatt... Egyébként a családi és a gyes is olyan minimális összeg...inkább el kéne vennie az államnak és kizárólag olyan embereknek adnia akik vagy tanulnak vagy dolgoztak (gyed;)) Vagy teljes mértékben a családi adókedvezménnyel kéne a gyerek után visszaigényelni az adóból. Így nem születne annyi nincstelen munkanélküli családba gyerek és a kisebbségiek sem ebből akarnának megélni. Ez a gyes dolog ahogyan most van az egy ajándék... Egy olyan ajándék amit a keményen dolgozó férjeink és eddig saját magunk préseltünk ki magunkból hogy az összes szülő nőt megajándékozhassuk ezzel... De mire fel? Ez a pénz arra nem elég, hogy gyereket nevelj, de arra igen, hogy inspirálja azt akinek nem kéne gyereket vállalnia... Vállaljanak inkább munkát ha nem akarnak éhenhalni! (És lehet jönni azzal, hogy nincs meló meg így úgy amúgy... ez nem igaz. Nincs olyan meló ami őkelméjének megfelelő lenne...) Ha képes valaki havi 30-40e ftért gyereket csinálni az takarítani is legyen képes ugyan ennyiért...
Miért kell elvárni az államtól, hogy segítse azt aki felelőtlenül vállal gyereket??? Nem az állam vállalta.
Ez persze akkor érvényes, ha ténylegesen egy métert nem dolgozott az illető és nincsen semmiféle megtakarítása vagy bármi mása. Támogassa az állam a terhességmegszakítást szociális alapon továbbra is. Minek motiváljon nincstelen embereket arra, hogy mielőtt tenulnának és munkával megteremtenék maguk körül a biztonságot inkább szaporodjanak? Annyira dühít, hogy ilyen hülyeség miatt adóztam havi 6-700e ftot miközben én kevesebbet kaptam kézhez...Legalább lett volna célja. De az miért cél, hogy a szülőszoba előtt bagózó 14 éves sötétszínő kismamát támogassa belőle... nem mi mondtuk neki, hogy szüljön. Közben meg a nyugdíjunk jövője romokbadől....Ha én magamnak nem spórolok akkor hiába kerestem jól és adóztam vagyonokat....felkopik az állam mire munkaképtelen leszek. Miért? mert amíg dolgoztam addig az állam kiszipolyozott...az ilyen ajándékozáskedve miatt...
Jaj, de frusztrált valaki...
Kedveském!
Nem csak az kap gyest, aki nem dolgozott egy napot sem. Tájékozódj, mielőtt baromságokat írsz!!!
kedves 13-as
előtted lévő vagyok. nos nekem gyed jár ami azért lássuk be igenis valami. és ha adott egy hónap, akkor beütemezi az ember a pénzt, s bizony olykor 3-4 nap csúszás már problémát okoz. én 17évig dolgoztam szülés előtt, melette saját zsebből tanultam 4 szakmát, közte egy emelt szintűt.
nem tudom édesanya/apa vagy vagy csak írogatsz mert akkor tisztába lennél ezekkel a dolgokkal. s tudod valakinek a gyes is számít mert abból él!
ma pl. 7600Ft-ba került a gyermekem havi pelenkája, amit a gyedből szoktam megvenni mivel nagykerben veszem és havonta egyszer megyek arra. viszont hétvégére már nem tartott volna ki. ezért is számít hogy az ember mondjuk hó 2-ától tervez köv. hó 2-áig.
És számodra az teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki jól fizető, biztos állásra tervezte be a babát, majd a terhessége elején-közepén megszűnt a cég, ahol dolgozott? Az szerinted mit kap?
Ja és ha már itt tartunk: az egy év munkaviszony, egy év gyedet jelent, utána neki is csak gyes van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!