Apuka is intézhet TAJ kártyát/GYES-t/családit/anyaságit?
Hogyha odaadom neki a papírjaimat, és írunk 2 tanús meghatalmazást, el tudja intézni? Jóval egyszerűbb lenne, mint végighurcolni a babát az egész városon...
Még egy kérdés: hogyha november utolsó napján (holnap) sikerül mindent megigényelni, decemberbe már utalnak?
Előre is köszönöm!
Miért nem nyomtatod ki a papírokat a MÁK honlapjáról? Otthon kitöltöd, aláírod, apa meg csak beadja.
Mi így csináltuk mindkét gyerkőc születésénél.
Anyaságit megkapod decemberben, de a családit csak január elsején (vagy másodikán, mivel munkaszüneti nap elseje) fogják utalni.
A GYES-t nem tudom én GYED-et kapok, a munkáltatóm intézi.
Köszönöm a választ!
Nincs nyomtatónk sajna, de ennyi erővel apuka alá is írhatja "helyettem" a papírokat? (Én aztán nem fogom feljelenteni okirat hamisítást, gondolod)
mikor én szültem 2 éve,akkor nem intézhette a férjem a papírokat,mert én mentem gyesre és a családi is az én nevem van.direkt elutazott a férjem 60 km-re lévő mák-hoz,hogy személyesen intézze a dolgokat,hátha postán elvesznek a papírok(egyik ismerősömék ezért nem kaptak fél évig semmit).adtak neki papírokat és megmondták neki,hogy csak és kizárólag az írhatja alá aki igényli,igy mikor hazaért elmentünk vissza,addig a fiam anyuval maradt.
a taj kártyát a férjem intézte.
mikor én igényeltem akkor igényléstől számítva 9 nap múlva már a kártyámon volt a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!