Igaz, hogy mínusz 5 fok alatt nem ajánlott kivinni a
babákat? Miért?
Figyelt kérdés
De mekkora babát? Kisfiam 1 éves, előre félek, hogy jó pár napra bent kell ragadnunk a lakásban. Igaz ez egyáltalán? Csak a hideg az oka, vagy van más is?
1 év alatti babáknak nem ajánlott, nagyon érzékeny a bőrük.
Ha bekened valamilyen védőkrémmel az arcát, meg jól felöltözteted, 15-20 percre szerintem azért nyugodtan kimehettek.
2012. febr. 1. 21:38
2/12 anonim válasza:
Én azt hallottam a védőnőtől, hogy mínusz 12 fok alatt nem ajánlott kivinni. Ennek ellenére én sem szívesen vinném ki 4 hónapos babámat mínusz 5 alatt. Én mondjuk nem a megfázástól, hanem a fagyástól félek, bár lehet, hogy hülyeség. Ma és tegnap is kint voltunk, de 1 óra után nagyon hideg volt az arca és az orra szegénykémnek...
2012. febr. 1. 21:39
3/12 anonim válasza:
azért bezárkózni nem kell :D
igaz, hogy ennyi fok alatt nem ajánlják, tehát minden nap elmentek elintézni a dolgotokat majd haza mentek, nem pedig a játszótérre... :) na szóval így kell érteni egy 1 évesnél :)
megfázhat a torka, mandulája, stb a hideg levegőtől :S
off: 2 éves télen volt egy hír, Orosz országban szokatlan hideg volt, így az ovisokat -25fok alatt nem vitték ki az udvarra :DDD
2012. febr. 1. 21:40
4/12 anonim válasza:
ma -8fokban a jól becsomagolt, bekrémezett arcú 1évesemet hasamra kötöttem meitaiban,így csak az arcát érte egy kis friss levegő, majdnem elaludt, mire visszaértünk a boltból. Ha az én arcomat csípné, nem vinném, amúgy így igen.Tuti nem fázott.
2012. febr. 1. 21:48
5/12 anonim válasza:
Az én fiam 11 hónapos. Minden nap voltunk kint, igaz csak 20-30 percet. Jól felöltöztettem (overál alatt 3 hosszú ujjú réteg, nadrág alatt harisnya+zokni, cipő felett védőlábzsák-olyan mint a kesztyű-, természetesen sál, szőrős kesztyű, és a sapka felett az overál kapusznija).A kocsin lábzsák. Mindig néztem a kis orrát, arcát, hogy hideg-e. Persze -10°C alatt nem fogom kivinni, vagy ha a mínusz mellett fúj a szél. A fiamnak jót tesz a séta...:)
2012. febr. 1. 21:53
6/12 anonim válasza:
Mi tavaly -15 ben is kinnt sétáltunk.Vinni kellett a nagyot oviba, azért nem maradunk itthon. Megjegyzem nem akart bemenni utána :). Nem volt egész 1 éves. Tény én szétfagytam, gyűlölöm a hideget, de a gyerekek imádják. egyébként sose nézem a hőmérőt. Ha menni kell megyünk, ha nem bírok velük benn kimegyünk stb...
2012. febr. 1. 22:23
7/12 kíváncsicska válasza:
Na én pont erről beszéltem ma a(volt) szülésznőmmel.Azt mondta -20 fokba is ki lehet vinni persze nem 2 órára de 10-15 percre igen ha jól fel van öltöztetve.A "friss levegő nem árt neki" mondta,és megmondom őszintén igaza van.Gondoljunk csak bele 15 évvel ezelőtt nem volt ennyi autó és ahol apuka dolgozott anyukának egyedül kellett megoldani a bevásárlást mondjuk, és nem hagyhatta egyedül a gyerkőcöt.Szóval szerintem is túl óvjuk a gyerekeinket.Nem azt mondom hogy mindenáron ki kell vinni de miért ne mehetnétek ki vele egy kicsit játszani?
2012. febr. 1. 22:33
8/12 anonim válasza:
21:53
Én is azt vettem észre, hogy jobban szeret sétálni azóta, hogy hidegebb van, és jelzi, hogy még maradna...az öltözködéssel sajna már nem ez a helyzet ! :P
2012. febr. 1. 22:34
9/12 anonim válasza:
A 11 hónapos lányom a hideget bírja, azt nem szereti, ha a szél az arcába csap. Így ha nagyon nagy szél van, akkor maradunk. De -5 - -8 fokig ki fogunk menni. Akkor még én is viszonylag jól érzem magam, nem fagyok halálra. :)
De vele muszáj menni, ha csak az udvarra 10-20 percre, akkor is, különben nagyon ki tud borulni nap végére. Be kell kenni az arcukat, mert nagyon hamar ki tud száradni.
2012. febr. 2. 06:46
10/12 anonim válasza:
-18 volt reggel 7-kor. Mentünk a 3 gyerekkel oviba -suliba-kicsivel haza. Bár nem biciklivel mentünk inkább gyalogoltunk 30 percet. Mikor megérkeztünk az ovi előtt még nekiálltak kergetőzni, láthatólag nem viselte meg őket a hideg. Évek óta járunk télen- nyáron -hóba-fagyba, sose volt emiatt bajuk. Ráadásul a pici téli baba, de attól a nagyokat vinnem kellett és őt sem hagyhattam itthon. Kutya baja nem volt sose :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!